گرانترین جنگنده ای که آمریکا به خلیج فارس فرستاده! + عکس
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرآنلاین، لاکهید مارتین اِف-۳۵ یک خانواده آمریکایی از هواپیماهای جنگی چندمنظوره تک سرنشین، تک موتوره و رادارگریز در همه شرایط آب و هوایی است که برای انجام ماموریتهای برتری هوایی و تهاجمی ساخته شدهاست.
جزئیات نتایج نشست نظامی و دفاعی آمریکا و استرالیا
شرکت سازنده می گوید این جنگنده قادر به ارائه جنگ الکترونیک و قابلیتهای اطلاعاتی، نظارتی و شناسایی است. لاکهید مارتین پیمانکار اصلی اف-۳۵ بوده و نورثروپ گرامن و بیایئی سیستمز شرکای اصلی آن هستند. اف-۳۵ سه مدل اصلی دارد؛ اف-۳۵ اِی با توان نشست و برخاست متعارف، اف-۳۵ بی با توان برخاست عمودی و نشست عمودی و اف-۳۵ سی با توان ناونشینی.
پروژه طراحی و تولید اِف-۳۵ در نوع خود بزرگترین و پرهزینهترین پروژه در تاریخ نظامی جهان است. دولت آمریکا هزینه نهایی این پروژه را یک تریلیون دلار برآورد کردهاست. آمریکا تا اکتبر ۲۰۱۸ سفارش خرید ۳۰۰۰ فروند اِف-۳۵ را دریافت کرد و ارتش رژیم صهیونیستی و ارتش بریتانیا چند فروند آن را در اختیار دارند. علاوه بر آنها، ژاپن، کره جنوبی، ترکیه و ایتالیا هم از آمریکا اِف-۳۵ خریداری کردهاند.
اف-۳۵ نوع توسعهیافته هواپیمای ایکس-۳۵ است. ایکس-۳۵ هواپیمایی بود که توسط لاکهید مارتین برای رقابت در پروژه «جنگنده تهاجمی مشترک» (JSF) ساخته شد و توانست بر رقیب خود در این پروژه هواپیمای ایکس-۳۲ شرکت بوئینگ پیروز شود. اف-۳۵ توسط یک تیم صنایع هوافضا به رهبری شرکت لاکهید مارتین طراحی شده و شرکتهای آمریکایی نورثروپ گرومن و پرت اند ویتنی و بریتانیایی بیایئی سیستمز از شرکای ارشد این پروژه محسوب میشوند.
اف-۳۵ که گفته شده میتواند از رادارها بگریزد و شناسایی نشود در سه مدل ساخته شدهاست.
گمانهزنی واشنگتن درباره سفر مقام روسی به کره شمالی / مسکو به دنبال چیست؟
ایالات متحده قصد دارد تا سال ۲۰۴۴ تعداد ۲۴۵۶ فروند اف-۳۵ خریداری کند که بخش عمده نیروی هوایی تاکتیکی خدمه نیروی هوایی، نیروی دریایی و سپاه تفنگداران دریایی ایالات متحده آمریکا را تشکیل خواهد داد. پیشبینی میشود این جنگنده تا سال ۲۰۷۰ در خدمت باشد.
تا به حال بیش از 5 فروند از این جنگنده در نقاط مختلف دنیا سقوط کرده اند .
البته ارتش های مختلف دنیا چون چین و روسیه اعتقاد دارند سیستم های مدرن راداری آنهخا توانایی رهگیری این جنگنده را دارند و مقامات نظامی کشورمان بر این باورند که تعدادی از سیستم های راداری بومی چون باور 373 قابلیت رهگیری این جنگنده را دارند.