دست رد مصر به سینه آمریکا
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، مصر تاکنون به چندین درخواست آمریکا برای ارسال تسلیحات به اوکراین بیاعتنایی کرده است و این نشان میدهد که قاهره تا چه حد حاضر است موضع بیطرفی خود در جنپ داخل اروپا را حفظ کند.
زلنسکی به سیم آخر زد / اخراج دستهجمعی مقامات منطقهای ارتش
وال استریت ژورنال گزارش داد، « لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا در ماه مه پس از درخواست از عبدالفتاح سیسی، رئیسجمهوری مصر مبنی بر ارسال سلاح به اوکراین پاسخی "تعهدگریز" دریافت کرده است.
مطابق با اسناد محرمانه آمریکایی که در ماه آوریل افشا شده شده بود، سیسی در ابتدا قصد داشت تا به طور مخفیانه ۴۰ هزار موشک به روسیه بدهد و به مقامات گفته بود تا توافق را مخفی نگه دارند "تا با غرب به مشکل نخورند".
در اسناد افشا شده دیگری مشخص شد که مصر سپس تحت فشار آمریکا از برنامه پیشین خود عقبنشینی کرد و توافق کرد تا مهمات توپخانه برای اوکراین تولید کند.
به نوشته وال استریت ژورنال، وانشگتن از مصر خواسته تا خمپاره، موشکهای ضدتانک، سیستم دفاعی هوایی و تسلیحات کوچک دراختیار اوکراین بگذارد. از زمان دیدار آستین با سیسی، مقامات ارشد آمریکایی بارها از قاهره خواستند که به درخواستهایشان عمل کند اما تمامی این درخواستها بیفایده بوده است.
وال استریت ژورنال عنوان کرد که مقامات مصری به طور مخفیانه گفتهاند که هیچ قصدی برای ارسال تسلیحات به اوکراین ندارند.
مصر تنها کشوری در خاورمیانه و شمال آفریقا نیست که درخواست آمریکا مبنی بر قطع روابط با روسیه و کمک به اوکراین را رد کرده باشد. ترکیه نیز که تلاش داشته خود را در موضع میانجی این درگیری بگذارد، در بحبوحه تحریمهای آمریکا به دادوستد با روسیه پرداخته است. امارات نیز در همین زمان پذیرای تاجران نفت روسی بوده است.
وال استریت ژورنال نوشت که با تمامی اوصاف مخالفتهای مصر قابل توجه است چراکه قاهره به شدت به کمکهای نظامی آمریکا وابسته است. این کشور به طور سالیانه ۱.۳ میلیارد دلار کمک نظامی از آمریکا دریافت میکند.
آمریکا در "بانک فدرال رزرو" در نیویورک پولهایی را برای برای مصر نگهداری میکند و وزارت دفاع آمریکا از طرف مصر از پیمانکاران دفاعی آمریکا خریدهایی را انجام میدهد.
اتهامزنی جدید آمریکا علیه ایران
وال استریت ژورنال گزارش داد با اینکه آمریکا و مصر شرکای امنیتی بزرگی هستند اما سیسی که به دنبال تنوع دادن به شبکه تسلیحاتی قاهره بود، توافقهایی را با روسیه و فرانسه امضا کرد. روسیه از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بزرگترین ارائهدهنده تسلیحات به مصر بوده است.
مقامات آمریکایی با آغاز جنگ در اوکراین و فشار آمدن به صنعت تسلیحاتی روسیه تلاش کردند تا از فرصت برای پر کردن جای کرملین استفاده کنند اما سیسی تمایل چندانی به قطع رابطه با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه از خود نشان نداده است. سیسی در ماه ژوئئیه در نشست سران کشورهای آفریقایی در سن پترزبورگ شرکت کرد.
مصر نیز در عین حال به خرید عمده گندم خود از روسیه ادامه داده و حتی میزان واردات خود از روسیه در هنگام جنگ با اوکراین را افزایش داده است.