حمله روزنامه اعتماد به مجلس/ فقط 10نماینده مخالف سرک کشیدن دولت در زندگی مردم بودند؟
به گزارش اقتصادنیوز روزنامه اعتماد نوشت: هر چند جزییات بیشتری درباره این سامانه منتشر نشده است، اما طبق صحبتهای یکی از نمایندگان مجلس گویا این مصوبه برای تایید به شورای نگهبان رفته و تنها ده نفر از نمایندگان مجلس مخالف این مصوبه بودهاند و تاکید آنها غیرقانونی و غیر اخلاقی بودن این مصوبه بوده و به نوعی آن را تجسس در امور شخصی افراد میدانند.
فارغ از پیامدهای حقوقی و اجتماعی این کار، گویا حاکمان و مجریان قدرت و قانونگذاری در ایران به گرفتن اطلاعات و رصد مردم در بخشهای مختلف زندگی عادت کردهاند و به نوعی آن را یکتکلیف و حق خود میدانند. در مقابل در برابر انتشار اطلاعات و شفافیت برای شهروندان بیشترین مقاومت را به خرج میدهند... واقعا در اینجا باید پرسید علت چیست؟
مگر نه این است که طبق قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، حاکمان نه مالک اطلاعات، بلکه امانتدار آن هستند؟ طبق همین قانون، شهروندان به جز چند مورد استثنایی حق دانستن و مطلع شدن از اطلاعات به ویژه در اسناد دولتی را دارند... حال چند درصد از شهروندان توانستهاند به این اطلاعات مهم دست پیدا کنند؟
چرا مدام به گرفتن و رصد و رسوخ و نفوذ در میان مردم علاقهمندیم اما از انتشار و شفافیت و ارایه دادن فاصله میگیریم.
حاکمان و قانونگذاران در عصر جدید باید ضمن احترام به حقوق شهروندی، بلوغ و منطق و عقل او را دست کم نگیرند. چرا که در یک بستر منطقی شهروند از خود میپرسد چرا مدام باید من اطلاعات بدهم و دولت و دیگر نهادها از ارایه دادن اطلاعات مهم و اساسی شانه خالی کنند؟
بهتر است قانونگذاران به جای صرف وقت و هزینه از پول بیتالمال برای مصوبههایی که ظاهرا و باطنا در راستای تضییع حقوق شهروندی است، بر احیای حق و حقوق افکار عمومی تلاش کنند.