اقدام غیرانسانی اسرائیل علیه فلسطینیان/ آتش زدن عامدانه خانهها در غزه
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، روزنامه هاآرتص اسرائیل در گزارشی از آتش زدن عمدی صدها خانه در غزه به دست نظامیان ارتش اشغالگر خبر داد و نوشت که آتش زدن خانهها برای نابودی و تخریب آنها به یک اقدام شایع تبدیل شده است.
اقتصادنیوز: یک پهپاد اسرائیلی، شامگاه چهارشنبه یک آمبولانس و یک خانه را در جنوب لبنان با چند موشک هدف قرار داد.
این روزنامه به نقل از سه افسر ارتش اسرائیل که در غزه حضور دارند، نوشت: «آتش زدن خانهها به دستور فرماندهان میدانی و بدون دریافت مجوزهای قانونی لازم صورت میگیرد».
به گفته آنها، آتش زدن خانهها به یک تاکتیک در عملیات زمینی در غزه تبدیل شده است؛ در بسیاری موارد نظامیان اسرائیل در خانههای اهالی غزه اقامت میکنند و پس از ترک خانه، آن را آتش میزنند.
«در یک مورد، یک گردان ارتش در حال پایان دادن به عملیات خود در یک منطقه جنگی در نوار غزه بود. سپس یکی از فرماندهان گردان به سربازان دستور داد: وسایلتان را بیرون بیاورید و خانه برای سوزاندن آماده کنید».
نظامیان دیگری نیز روایتهای مشابهی از آتش زدن خانهها در غزه گفتهاند، در یک مورد، آنها قبل از خروج از یک خانه، برای دیگر نظامیانی که پس از آنها وارد منطقه میشوند، یک یادداشت میگذارند و مینویسند: «ما خانه را نسوزاندیم تا از آن لذت ببرید، وقتی رفتید، میدانید که چه کاری کنید».
صحنههای انهدام عمدی ساختمانها در غزه، طی ۱۱۸ روز گذشته بارها در رسانههای جهان منتشر شده است؛ بارزترین این ساختمانها، دانشگاه فلسطین، مدرسه خلیفه وابسته به آژانس امدادی آنروا، دانشگاه الازهر، تخریب محلههای مسکونی کامل در مناطق مختلف غزه و صدها اثر باستانی و فرهنگی است.
بر اساس تجزیه و تحلیل تصاویر ماهوارهای منتشر شده از سوی شبکه بی بی سی، بین ۱۴۴۰۰۰ تا ۱۷۷۰۰۰ ساختمان در نوار غزه از آغاز جنگ تا این هفته آسیب دیدهاند، در این میان روزنامه واشنگتن پست نیز ماه گذشته گزارش داد که مناطق «بیت حانون»، «جبالیا» و محله «الکرامه» در شهر غزه به طور کامل ویران شدهاند
تحقیقات این روزنامه همچنین نشان داد که از اواخر ماه گذشته و در کل نوار غزه، حدود ۳۵۰ مدرسه و ۱۷۰ مسجد و کلیسا آسیب کلی و جزئی دیده است.
در گزارش کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل آمده که اقتصاد غزه برای رسیدن به سطح قبل از جنگ، به میلیاردها دلار نیاز دارد و وضع اجتماعی و اقتصادی غزه از زمان حملات اسرائیل به شدت وخیم شده و بازسازی شرایط اجتماعی-اقتصادی نوار غزه، به دهها سال و کمک بینالمللی قابل توجه نیاز است.