رایزنی‌های پشت درهای بسته شورای امنیت درباره عضویت فلسطین

کدخبر: ۶۳۹۳۱۰
اقتصادنیوز: رئیس دوره ای شورای امنیت اعلام کرد: این شورا تصمیم گرفته است که کمیته این نهاد برای پذیرش اعضای جدید سازمان ملل در ماه جاری میلادی (آوریل) تشکیل جلسه دهد تا درخواست فلسطین برای پیوستن به سازمان ملل به عنوان عضو کامل را بررسی کند.
رایزنی‌های پشت درهای بسته شورای امنیت درباره عضویت فلسطین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، رئیس دوره ای شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد: شورای امنیت سازمان ملل تصمیم گرفته است که کمیته  این نهاد برای پذیرش اعضای جدید سازمان ملل در ماه جاری میلادی (آوریل) تشکیل جلسه دهد تا درخواست فلسطین برای پیوستن به سازمان ملل به عنوان عضو کامل را بررسی کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا از مقر سازمان ملل در نیویورک ، «ونسا فریزر» سفیر و نماینده دائم کشور مالت در سازمان ملل که کشورش در ماه جاری میلادی (آوریل) ریاست دوره ای شورای امنیت سازمان ملل را بر عهده دارد، این مطالب را پس از رایزنی های پشت درهای بسته شورای امنیت درباره عضویت فلسطین در گفتگو با خبرنگاران بیان کرد.

خبر مرتبط
حمله تند نماینده ایران به بازی ریاکارانه آمریکا در شورای امنیت

اقتصادنیوز: نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل درباره وتوی قطعنامه آمریکا از سوی روسیه و چین گفت: آمریکا بازی ریاکارانه ای در شورای امنیت دارد.

رئیس دوره ای شورای امنیت گفت: "ما توافق کرده ایم که کمیته پذیرش اعضای جدید باید در ماه آوریل به بحث و بررسی این موضوع بپردازد. همه ما می دانیم که هر یک از اعضای شورا ممکن است تصمیم بگیرد راه حل خود را برای عضویت ارائه دهد."

فلسطین اکنون ناظر دائمی در سازمان ملل است. در سال ۲۰۱۱، فلسطین برای عضویت دائمی در سازمان ملل درخواست داده بود، اما بعداً تصمیم گرفت برای مدتی به عنوان ناظر دائمی باقی بماند.

در ماه آوریل، فلسطین نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارسال کرد و از آن درخواست کرد که پیوستن آن به سازمان ملل متحد به عنوان یک عضو دائمی را دوباره بررسی کند.

کشورهای دارای این وضعیت می توانند در اکثر جلسات شرکت کنند و تقریباً به تمام اسناد مربوطه دسترسی داشته باشند، اما حق رای ندارند. به جز فلسطین، واتیکان نیز دارای وضعیت ناظر دائمی در سازمان ملل است.

کشورها با تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل بنا به توصیه شورای امنیت در این نهاد بین المللی پذیرفته می شوند.

شورای امنیت سازمان ملل در صورتی که ۹ عضو از ۱۵ عضو آن به درخواست این کشور رای مثبت دهند، به مجمع عمومی توصیه می کنند. البته این امر در صورتی است که هیچ یک از اعضای دائم شورای امنیت از جمله انگلیس، چین، روسیه، آمریکا و فرانسه به این درخواست رای منفی ندهند و آن را وتو نکنند. سپس درخواست باید دو سوم آرا را در مجمع عمومی سازمان ملل کسب کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید