فصل تازه همکاری میان اروپا و آسیای میانه

معمای هم‌صدایی قفقاز و قاره سبز/ چرا اروپا برای حضور در قلب آسیا خیز برداشت؟

کدخبر: ۶۴۹۵۸۴
اقتصادنیوز: امروز مقوله انرژی های تجدید پذیر و دسترسی به آن به عاملی برای نزدیکی بازیگران متفاوت تبدیل شده، بالاخص در شرایطی که بهای نفت و گاز افزایش یافته و کشورها به دنبال منابعی جایگزین از مسیرهایی متفاوت هستند.
معمای هم‌صدایی قفقاز و قاره سبز/ چرا اروپا برای حضور در قلب آسیا خیز برداشت؟

به گزارش اقتصادنیوز، مقامات بلندپایه، سیاست گذاران و متخصصان انرژی از قزاقستان، و همچنین نمایندگان اتحادیه اروپا (EU)، کشورهای عضو اتحادیه اروپا، و سازمان های بین المللی در مجمع دیپلماسی هیدروژن آسیای مرکزی و اروپا گرد هم آمدند؛ آن هم در شرایطی که تعهد جهانی مبنی بر دور شدن از سوخت‌های فسیلی، هیدروژن سبز به‌عنوان حامل پایدار انرژی سبز و کربن‌زدایی در منطقه آسیای مرکزی و قفقاز و در اروپا در حال افزایش است. این دو جغرافیا هیدروژن سبز را برای مقابله با چالش های تغییرات آب و هوایی، امنیت انرژی و رشد اقتصادی در سال ها و دهه های آینده در نظر می گیرند.

بهانه تازه اروپا برای مانور در قلب آسیا

به نوشته مدرن دیپلماسی، اتحادیه اروپا تا سال 2030 قصد دارد 10 میلیون تن هیدروژن سبز تولید و سالانه 10 میلیون تن وارد کند. قزاقستان با پتانسیل خود برای تولید انرژی های تجدیدپذیر ارزان از باد و خورشید این توان را دارد تا به یکی از واردکنندگان انرژی سبز به اتحادیه اروپا تبدیل شود.در همین راستا کستوتیس یانکاوسکاس، سفیر اتحادیه اروپا در قزاقستان، خطاب به شرکت کنندگان خاطرنشان کرد: «تولید انرژی از انرژی های تجدیدپذیر برای تولید هیدروژن سبز ضروری است. قزاقستان باید اقدام سریع و قاطعانه ای در مسیر توسعه، هنجارهایی را برای جهت گیری و همسویی با بازار اتحادیه اروپا به عنوان مصرف کننده بالقوه اصلی هیدروژن سبز تعریف کند.» به اعتقاد او هیدروژن سبز می تواند به منبع مهمی برای درآمد صادرات پایدار و محرک نوسازی اقتصاد قزاقستان تبدیل شود. به واسطه یادداشت تفاهمی در باب مواد خام، باتری ها و هیدروژن که در سال 2022 بین قزاقستان و اتحادیه اروپا امضا شد، این گروه از بازیگران بهانه محکمی برای همکاری دارند.

hydrogen-forum

دیپلماسی هیدروژین آستانه، به عنوان یک پلت فرم تبادل بین المللی بین قزاقستان و آلمان در مورد هیدروژن سبز، این رویداد را با همکاری پروژه اتحادیه اروپا «اتصال انرژی پایدار در آسیای مرکزی (SECCA)» برگزار کرد. با توجه به صادرات و استفاده داخلی از هیدروژن سبز، این رویداد با هدف تسهیل درک مشترک از پتانسیل ها و چالش های هم افزایی برای همکاری های منطقه ای و افزایش آگاهی در مورد اهمیت و مزایای انرژی پایدار برگزار شد.این مجمع چندین بحث در سطح بالا در مورد موضوعاتی مانند توسعه سیاست‌های هیدروژن سبز، تولید هیدروژن سبز در آسیای مرکزی و قفقاز، کربن‌زدایی و تنوع‌بخشی اقتصادها در آسیای مرکزی را به نمایش گذاشت.پروژه SECCA جلسه 2 مجمع را با عنوان "کربن زدایی: حمایت از توسعه انرژی های تجدید پذیر و هیدروژن در آسیای مرکزی" تعدیل کرد. این جلسه به عنوان بخشی از روزهای انرژی پایدار اتحادیه اروپا و قزاقستان برگزار شد. کارشناسان SECCA تجربیات اروپایی را در مورد ترویج انرژی تجدیدپذیر در مقیاس کوچک و تضمین منشاء برق ارائه و به اشتراک گذاشتند.

 

پربازدیدترین‌ها
اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید