کمک نظامی چین و کرهشمالی به روسیه/ شایعه یا واقعیت؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، امروز (شنبه) وزیر دفاع کره جنوبی در اجلاس «گفتگوی شانگری-لا» در سنگاپور گفت سئول به معاهده جهانی عدم اشاعه هستهای (ان.پی.تی) و نظام این معاهده اعتماد داشته و در پاسخ به تحولات هستهای کره شمالی، به دنبال قدرتمندتر ساختن ائتلافش با آمریکا میرود.
«شین وون-سیک»، وزیر دفاع کره جنوبی در این اجلاس که بزرگترین مجمع دفاعی آسیا به حساب میآید، همچنین از چین خواست نقش فعالتری در زمینه خلع سلاح هستهای شبهجزیره کره ایفا کند.
وزیر دفاع کره جنوبی همچنین در این سخنرانی ادعا کرد اسناد و مدارک بیشتری وجود داشته که نشان میدهند تسلیحات مورد استفاده روسیه در جنگ اوکراین به صورت «غیرقانونی» از کره شمالی وارد شدهاند. او مدعی شد: «همکاری نظامی بین روسیه و کره شمالی دارد تنشها را در شبهجزیره کره بالا برده و همچنین بر این میدان نبرد واقع در اروپا تاثیر میگذارد.»
اقتصادنیوز: مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با صدور بیانیهای اظهار داشت: اتحادیه اروپا به شدت نگران طرح کنست اسرائیل در مورد شناسایی آنروا به عنوان یک سازمان تروریستی و حذف مصونیتها و امتیازات کارکنان آن است.
شین وون سیک گفت: «اگر کره شمالی همچنان در ازای این تسلیحات فنآوریهای نظامی را از روسیه به دست بیاورد، ما شاهد ریسک بالقوه ارتقای چشمگیر توانمندیهای نظامی متعارف کره شمالی خواهیم بود.»
وزیر دفاع کره جنوبی در پاسخ به این سوال که آیا کره جنوبی ممکن است به سراغ دستیابی به تسلیحات هستهای خودش برود گفت سئول به نظام معاهده عدم اشاعه هستهای جهانی (ان.پی.تی) اعتماد دارد و یک «ائتلاف قدرتمندتر» بین آمریکا و کره جنوبی پاسخی به توسعه برنامه هستهای کره شمالی است.
این در حالی است که «جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز در این اجلاس با اشاره به اتهامزنیهای غربیها درباره اینکه چین نیز به روسیه تسلیحات میدهد، گفت این اتحادیه سند و مدرکی از اینکه چین تسلیحات به روسیه میفرستد، در اختیار ندارد.
اقتصادنیوز: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیهای نوشت: اتحادیه اروپا عمیقا نسبت به تصمیم پارلمان برای لغو وتوی رئیس جمهوری بر قانون شفافیت نفوذ خارجی (عوامل بیگانه) عمیقا متاسف است.
او اظهار کرد: «چین متعهد شده که تسلیحات برای روسیه نفرستد و ما نیز سند و مدرکی از این که چنین اتفاقی رخ میدهد، نداریم. اما مرز بین اقلام تسلیحاتی و غیرتسلیحاتی چندان روشن نیست چون چیزهایی هم هستند که کاربری دوگانه نظامی-غیرنظامی دارند.»
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا افزود: «احتمالا قطعات ساخت کشورهای غربی اعم از ایالات متحده آمریکا، اروپا و بریتانیا در تولید تجهیزات نظامی روسیه مورد استفاده قرار میگیرند و مشکل تنها چین نیست.»
پیش از این پکن به واشنگتن هشدار داده بود که با رو آوردن به فرافکنی درباره اینکه چه کسی جنگ اوکراین را تشدید میکند، باعث حل و فصل بحران فعلی نخواهد شد.
«وانگ ونبین»، سخنگوی وزارت امور خارجه چین اتهامزنیهای غرب به کشورش درباره اینکه به روسیه تسلیحات میفرستد، مردود دانسته و گفت: «چین همواره صادرات محصولات نظامی را به شیوهای مسئولان و محتاطانه مدیریت کرده و به شکل سفت و سختی صادرات اقلام دارای کاربری دوگانه را کنترل میکند.»