عطش مسکو برای پرنده‌های ایران

روایت پولتیکو از محرمانه‌های سفر شویگو به ایران/ سوغات سفیر پوتین برای ایران چه بود؟

کدخبر: ۶۶۶۳۶۳
اقتصادنیوز: در باب سفر سرگئی شویگو به ایران آن هم در میانه تنش ها در خاورمیانه گمانه زنی ها بسیار است.در همین راستا نشریه پولتیکو با انتشار گزارشی به ابعاد تازه این سفر پرداخته و مدعی است که در صورتی که داده هایش حققیت داشته باشد، جبهه غرب در شرایط دشواری قرار خواهد گرفت.
روایت پولتیکو از محرمانه‌های سفر شویگو به ایران/ سوغات سفیر پوتین برای ایران چه بود؟

به گزارش اقتصادنیوز، هفته گذشته، زمانی که سرگئی شویگو، دبیر شورای امنیت روسیه وارد تهران شد، گزارش‌هایی (ادعایی) منتشر شد مبنی بر اینکه روسیه سامانه‌های موشک‌های بالستیک کوتاه برد اسکندر و سامانه‌های جنگ الکترونیک مورمانسک-بی‌ان را در اختیار ایران قرار داده است. در صورت تایید این ادعا، انتقال چنین تجهیزاتی نشان می‌دهد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه تا چه اندازه به جنگ خود علیه اوکراین امیدوار است.اسکندر با بردی در حدود 310 مایل و توانایی پرتاب کلاهک های متعارف یا هسته ای، جزء اصلی توانایی موشک های بالستیک روسیه است. این در حالی است که مورمانسک-BN برای اولین بار در سال 2014 به کار گرفته شد و یک سیستم مدرن است که بدون شک داشتنش برای ایران با اهمیت خواهد بود.

عطش مسکو برای پهپادهای ایرانی

آنگونه که نشریه پولتیکو مدعی است، نقل و انتقالات چنین تجهیزاتی - همراه با احتمال دستیابی ایران به هواپیماهای جنگنده سوخو-35 به وضوح نشان دهنده بهای بالای فناوری پیشرفته ای است که روسیه در راستای همکاری نظامی اش با ایران در اختیار تهران قرار داده است. این نشریه در ادامه گزارش ادعایی اش آورده که تجهیز ایران به جنگده های پیشرفته تر برای ایالات متحده و متحدانش در خاورمیانه به تهدیدی (ادعایی) تبدیل شده است. به ادعای پولتیکو از آنجایی که روسیه نه تنها به طور فعال به ایران در تقویت مواضع دفاعی اش در برابر حملات ادعایی کمک می کند، فن آوری های نظامی پیشرفته به تهران فرصت می دهد تا توان بازدارندگی اش را تقویت کند.گسترش همکاری های نظامی تهران و مسکو به تبادل قوای نظامی و صنعتی دفاعی بین دو بازیگر موجب خواهد شد تا این جبهه مخالف غرب بیش از هر زمان دیگر در موضع قدرت بماند.

ایران و روسیه پیش از فوریه 2022 روابط دفاعی قدرتمندی داشتند. با این حال، (انگونه که پولتیکو مدعی است)این رابطه عمدتاً حول محور خرید تسلیحات روسی توسط تهران تعریف می شد. از آن زمان، تحولات جدید پارادایم حاکم بر روابط دو کشور را تغییر داده و نه تنها توانایی مسکو برای جلوگیری از دستیابی تهران به فناوری پیشرفته را تضعیف کرده، بلکه در برخی موارد، موجب شده تا روسیه خود در جستجوی تجهیزات پیشرفته ایران باشد.. به ادعای پولتیکو  طی دو سال گذشته، هواپیماهای بدون سرنشین به عنصر اصلی روابط دفاعی تهران و مسکو تبدیل شده‌اند. ایران در آگوست 2022 انتقال پهپادهای نظارتی به روسیه را آغاز کرد. از آن بازه زمانی روابط دو کشور بالاخص در حوزه نظامی ارتقا یافته است.به ادعای پولتیکو، روسیه برای کاهش هزینه هر واحد و افزایش تعداد پهپادهای موجود، به دنبال دانش ایرانی است و کارخانه ای را برای تولید داخلی در منطقه تاتارستان راه اندازی کرده است. بنابراین، روسیه اکنون شاهد مونتاژ می‌کند و بسیاری از قطعات - البته نه همه - را به صورت بومی تولید می‌کند، در حالی که ورودی‌ها برای کارخانه، قطعاتی چون موتور، میکروالکترونیک و اپتیک، یا در چین تولید می‌شوند یا در این کشور تامین می‌شوند.طبق گزارش‌ها، مسکو اکنون قصد دارد تا تابستان آینده سالانه 6 هزار فروند از این پهپاد تولید کند.

987654321

به ادعای پولتیکو، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد مهندسان روسی جنبه‌های خاصی از طراحی پهپادهای خود را بهبود بخشیده‌اند، از جمله پوشش‌هایی که آنها برای رادار لحاظ کرده اند.روسیه علاوه بر استفاده از نیروی کار نوجوان از یک مدرسه مجاور برای مونتاژ این پهپادها، از تبلیغات ضد غربی، دستمزدهای بالاتر و همچنین روابط با افراد قدرتمند در مناطقی مانند اوگاندا جهت جذب استعدادهای مهندسی از آفریقا برای تقویت محصول خود استفاده می کند.با این همه پوتین در این مسیر با چالش هایی روبرو است، بالاخص در ارتباط با ایران روبرو است. چالش هایی که در قاب تصاد تنش ها در خاورمیانه قابل تبیین است.

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید