امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا رایزنی کردند/ محور گفتوگو چه بود؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا در جریان یک گفتوگوی تلفنی، تحولات غزه را مورد بررسی قرار دادند.
دیوان پادشاهی قطر با صدور بیانیهای اعلام کرد «تمیم بن حمد آل ثانی»، امیر قطر یک تماس تلفنی از «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا دریافت کرد و طرفین در جریان این گفتوگوی تلفنی در خصوص تحولات غزه و اوضاع اراضی فلسطینی به بحث و تبادلنظر پرداختند.
براساس گزارش شبکه خبری الجزیره، امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا درجریان این تماس تلفنی روابط راهبردی میان ۲ کشور را مورد بررسی قرار دادند.
امیر قطر و وزیر خارجه آمریکا همچنین درخصوص تلاشهای مشترک میانجیگرانه برای خاتمه بخشیدن به جنگ غزه با یکدیگر رایزنی کردند.
پیشتر نیز «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» وزیر خارجه قطر با آنتونی بلینکن، همتای آمریکایی خود به صورت تلفنی گفتوگو کرد و ۲ طرف در جریان این تماس تلفنی درخصوص تحولات غزه و تلاشهای میانجیگرانه برای انعقاد توافق آتشبس به بحث و تبادلنظر پرداختند.
در جریان این تماس تلفنی بر اهمیت یکپارچهسازی تلاشها برای انعقاد توافقنامه آتشبس و همچنین بر اهمیت هماهنگی تلاشها برای آزادی اسرا و بازداشتشدگان و ممانعت از تشدید تنش تاکید شد.
وزیر خارجه آمریکا که پس از سفر به اراضی اشغالی و در ادامه مذاکرات آتشبس غزه به قطر سفر کرده است، میگوید بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با پیشنهاد رفع شکافها موافقت کرده است.
وزیر خارجه آمریکا پس از مذاکره با مقامات قطری در دوحه گفت هر روز که میگذرد خطرات علیه اسرای صهیونیست و نیز بحران مردم غزه بدون ارائه کمک بیشتر میشود.
دوشنبه یک منبع فلسطینی آگاه از مذاکرات آتشبس به سایت خبری المیادین گفت: پیشنهاد جدید آمریکا کاملا با پیشنهادی که ۲ طرف قبلا بر سر آن توافق کرده بودند، مغایرت دارد. این پیشنهاد جدید براساس پیشنهاد ارائه شده در ماه مه است و به شروط و مطالبات جدید رژیم صهیونیستی پاسخ میدهد. در این پیشنهاد برقراری دائمی آتشبس مطرح نشده است و آتشبس دائمی را در مرحله دوم ضمن یک سقف مشخص بررسی میکند. در این پیشنهاد ذکر شده است که «تا زمانی که حماس با خواستههای اسرائیل موافقت نکند، اشغالگران در مرحله دوم به جنگ بازمیگردند.
این منبع افزود: این پیشنهاد آمریکا شامل خروج همهجانبه رژیم صهیونیستی از نوار غزه نمیشود و اشغالگری این رژیم بر «فیلادلفیا» هم ادامه دارد و تنها حضور ارتش رژیم صهیونیستی کاهش مییابد. در مورد محور نتزاریم در مرکز نوار غزه هم آمریکا پیشنهاد داده است اشغالگری رژیم صهیونیستی بر این محور و نظارتش بر تردد مردم و کنترل این ترددها ادامه یابد. آمریکا در این پیشنهاد خود مطرح کرده است که رژیم صهیونیستی «حق دارد» با آزادی دستکم ۱۰۰ اسیر فلسطینی مخالفت کند و تعداد زیادی از اسرای فلسطینی آزاد شده در توافق مبادله را به خارج از فلسطین تبعید کند. در پیشنهاد جدید آمریکا شرط شده است که امدادرسانی به غزه و انتقال کمکهای انسانی به این باریکه با موافقت حماس با تمامی بندهای توافق پیشنهادی صورت بگیرد. در این پیشنهاد مذاکره در مورد بازسازی نوار غزه و لغو محاصره این باریکه به بعد از نتیجه مرحله اول موکول شده است.