بیانیه مشترک «گروه هفت» درباره جنگ اوکراین

کدخبر: ۶۷۶۱۶۱
اقتصادنیوز: وزرای خارجه عضو «گروه هفت» با صدور بیانیه‌ای مشترک، ادعا کردند اگر مسکو نیروهای خود را به طور کامل از خاک اوکراین خارج کند، جنگ خاتمه می‌یابد.
بیانیه مشترک «گروه هفت» درباره جنگ اوکراین

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، وزرای امور خارجه عضو «گروه هفت» (جی۷) با صدور بیانیه‌ای مشترک، بدون در نظر گرفتن نگرانی‌های امنیتی روسیه که به بحران کنونی منجر شد، ادعا کردند که اگر مسکو نیروهای خود را به طور کامل از خاک اوکراین خارج کند، جنگ خاتمه می‌یابد.

در این بیانیه که یک نسخه آن در تارنمای وزارت امور خارجه آلمان منتشر شد آمده است: در حالی که دو سال از الحاق غیرقانونی بخش‌هایی از مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا به روسیه می‌گذرد، ما وزرای خارجه گروه هفت شامل کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا، ایالات متحده آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا، قاطعانه در کنار اوکراین و تمامیت ارضی، حاکمیت و استقلال این کشور ایستاده‌ایم.

خبر مرتبط
روسیه شرط پایان جنگ با اوکراین را اعلام کرد

اقتصادنیوز: سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه گفت: جنگ اوکراین تنها زمانی می‌تواند پایان یابد که روسیه به تمام اهداف تعیین شده خود دست یابد.

این بیانیه می‌افزاید:‌ ما هرگز این سرزمین‌ها را به رسمیت نخواهیم شناخت و تجاوز غیرقانونی روسیه، نقض حقوق در سرزمین‌های اشغال شده اوکراین و ادامه آن را به شدیدترین وجه ممکن محکوم می‌کنیم.

دیپلمات‌های ارشد گروه هفت اضافه کردند: ما از همه اعضای جامعه بین‌المللی می‌خواهیم که از روسیه، به عنوان یکی از اعضای دائمی شورای امنیت سازمان ملل، بخواهند که به منشور سازمان ملل متحد و اصول اساسی که نظم بین‌المللی را تشکیل می‌دهد، پایبند باشد.

در این بیانیه ادعا شده است: اگر روسیه نیروهای خود را فورا به طور کامل و بدون قید و شرط از تمام خاک اوکراین خارج کند و ادعاهای خود مبنی بر الحاق مناطق دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپوریژیا و همچنین جمهوری خودمختار کریمه و شهر سواستوپل را پس بگیرد و به حقوق حاکمیت اوکراین به عنوان یک کشور مستقل احترام بگذارد، این جنگ تجاوزکارانه می تواند اکنون پایان یابد.

جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب نسبت به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش نیروهای ائتلاف نظامی ناتو تا نزدیکی مرزهای روسیه کلید خورد. مسکو در پی نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله برد.

طی این مدت کشورهای عضو ناتو با کنار گذاشتن گزینه دیپلماتیک برای برقراری صلح، با حمایت‌های هنگفت نظامی از کی‌یف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده‌اند و با تجهیز اوکراین به سلاح‌های پیشرفته‌تر و سنگین‌تر نظامی، آشکارا سیاست تحریک کرملین را دنبال می‌کنند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید