زیان اقتصاد اسرائیل از جنگ غزه

کدخبر: ۶۷۷۹۶۴
اقتصادنیوز:روزنامه عبری زبان هاآرتص اعتراف کرد، ادامه جنگ در نوار غزه زیان‌های عظیمی به اقتصاد اسرائیل وارد کرده است.
زیان اقتصاد اسرائیل از جنگ غزه

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم، این رسانه عبری زبان در گزارش خود به مناسبت اولین سالگرد عملیات طوفان الاقصی اعلام کرد، در کنار سوء مدیریت مالی کابینه، ادامه جنگ غزه زیان‌های اقتصادی شدیدی به اسرائیل وارد کرده است.

در ادامه این گزارش آمده است، به رغم حرف و حدیث‌های مستمر در رابطه با تحقق پیروزی قاطع که از زبان بنیامین نتانیاهو اطلاق می‌شود، شرایط اقتصادی در اسرائیل چهره‌ای کاملا متفاوت را نشان می‌دهد و بیانگر مشکلاتی است که اسرائیل در سایه استمرار طولانی مدت رکود اقتصادی با آن دست به گریبان خواهد شد.

به اعتراف این رسانه عبری زبان، از زمان آغاز جنگ؛ اقتصاد اسرائیل دچار انقباض 1.5 درصدی شد، گرچه این ارقام رسمی بوده (و احتمالا رقم‌های غیر رسمی بالاتر هم هست) اما همین رقم هم بیانگر ناتوانی اقتصاد اسرائیل از خروج از دامنه زیان‌های است که در هفته‌های اولیه جنگ به آن وارد شده است، زیرا جنگ باعث کاهش شدید صادرات و حجم سرمایه گذاری‌ها شده و تولید ناخالص داخلی را هم تحت تاثیر خود قرار داده است.

خبر مرتبط
حمله موشکی اسرائیل به دمشق چند شهید به جا گذاشت؟

اقتصادنیوز: شبکه خبری الجزیره سه‌شنبه شب به نقل از منابعی از شهادت چهار نفر در حمله موشکی به دمشق خبر داد.

در بخش دیگری از گزارش تاکید شده است، یکی از ابعاد اصلی تاثیر اقتصادی جنگ، افزایش شدید هزینه‌های نظامی است، به نحوی که براساس ارزیابی‌های موجود فاکتور جنگ از چندین میلیارد گذشته است و گران شدن هزینه خرید سوخت و جنگ افزارها هم مزید بر علت شده است.

به طور مثال شرکت برق اسرائیل صدها میلیون شیکل برای خرید گازوئیل جهت تامین انرژی در شرایط فوق العاده هزینه کرده است امری که باعث شد تراز مالی این شرکت به شکل قابل توجهی دچار مشکل شود.

کارشناسان به هاآرتص خبر دادند، پیش بینی می‌شود که هزینه‌های جنگ تا بعد از پایان آن هم ادامه یافته و اسرائیل مجبور شود در راستای بازسازی شهرک‌های پیرامونی نوار غزه و تامین امنیت این منطقه هزینه‌های هنگفتی را اختصاص دهد و گرچه تلاش‌هایی برای تامین این هزینه‌ها از طریق کمک‌های بین المللی صورت گرفته است اما با این حال همچنان بار اصلی این روند بر دوش اقتصاد اسرائیل که اصولا از این جنگ صدمه دیده خوهد افتاد.

به اعقتاد کارشناسان، اگر اسرائیل تصمیم می‌گرفت جنگ را به شکل دیگری مدیریت کرده و آن را در چارچوب اهداف نظامی واقع گرایانه تری تعریف می‌کرد، می‌تواند هزینه‌های کمتری برای تل‌آویو داشته باشد، به طور مثال اگر اهداف جنگ تضعیف حماس و تضمین عدم توانمندی‌اش در تکرار حملاتی مشابه 7 اکتبر اعلام می‌شد، می‌توانستیم پیروزی را زودتر از اینها اعلام کرده و زیان‌های اقتصادی کمتری را به خود وارد کنیم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    • نیم قرن با اقتصاد ایران؛ ۳ بهمن

      اقتصادنیوز: در پروژه «نیم قرن با اقتصاد ایران» تلاش بر این است تا از قبل اخبار و گزارش های اقتصادی به تصویر روشنی از…

    کارگزاری مفید