عطریانفر: دلیل حمله تندروها به ظریف این است که او دغدغه‌های مردم را مطرح می‌کند

کدخبر: ۷۰۲۳۶۴
اقتصادنیوز: تجربه تلخ تجمعات غیرقانونی و شعارهای ساختارشکنانه‌ای که ما امروز شاهدش هستیم، موضوع جدیدی نیست. در گذشته‌ هم وجود داشته است.
عطریانفر: دلیل حمله تندروها به ظریف این است که او دغدغه‌های مردم را مطرح می‌کند

به گزارش اقتصادنیوز، محمد عطریانفر، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در تحلیل مطالبی که جریان افراطی در روزهای اخیر مطرح می کند  گفت: « در گذشته عمدتاً جهت‌گیری مخالفت و ساختارشکنی این گروه‌ها و تجمعاتی که با پشتوانه‌های سیاسی همراه بود، عمدتاً متوجه دستگاه اجرایی و علیه دولت بود. زمانی که دستگاه‌های اجرایی در اختیار کسانی بود که آن‌ها مطلوب نمی‌دانستند. البته دوره‌هایی هم داشتیم مثل دوران آقای احمدی‌نژاد و مرحوم رئیسی که این‌ها با دستگاه اجرایی هم مخالفت نمی‌کردند. جهت‌گیری‌ها طبعاً نشان می‌دهد که آن‌ها چه کسانی هستند. حرف محکمه‌پسندی ندارند. مخالفت‌شان بیشتر در قالب حرف‌های به اصطلاح مردم‌پسند است. درحالی‌که واقعیت این نیست. این رفتار عمدتاً در جهت مخالفت و ابراز نوعی رفتارهای ضدجریان سیاسی خودشان است.»

او تاکید کرد: «بنا به توصیه‌هایی که رهبری کردند با توجه به شرایط کلی کشور که بسیار نگران‌کننده است و مردم در حال حاضر دچار آسیب‌های سختی به خصوص در حوزه اقتصادی شدند، این اقدامات نگران‌کننده است. بسیاری از این مشکلات ناشی از برخی تدابیری است که از برخی تدابیر گذشته شکل گرفته و امروز به صورت یکپارچه بر مردم تحمیل شده است. توصیه بزرگان کشور همواره این بوده که دستگاه‌های موجود در کشور یعنی دستگاه قانون‌گذاری و سپس دستگاه قضایی از تدابیر دولت و حکومتی که می‌خواهد گام‌های موثری برای حل مشکلات کشور بردارد، پشتیبانی کنند. ما این تفاوت را امروز می‌بینیم. چون دستگاه‌های دیگر هم که در گذشته ساکت بودند و بعضاً همراهی نمی‌کردند، امروز – به‌خصوص مجلس که نیروهای تندرو در آن حضور دارند – با دولت همراهی می‌کنند. به همین دلیل آن‌ها مخالفت‌های خودشان را گسترش دادند و قضیه را از حد دولت فراتر بردند و قوای سه‌گانه را مورد هجمه قرار می‌دهند.» 

عطریانفر افزود: «طبیعتاً آن‌ها برای رفتارهای خود حجت و دلیل قانع‌کننده‌ای به جامعه ارائه نمی‌کنند. سخن درستی ندارند و دنبال منافع گروهی خودشان هستند. به دنبال شرایطی هستند که شرایط را از پایداری خارج کنند و احیاناً تعادل سیاسی کشور به نفع حضرات تمام شود. به نظر من این اتفاق نمی‌افتد. به مرور، احتمالاً ابعاد حمله به ظریف بیشتر شود. چراکه آن‌ها در واقع به شخص ظریف حمله نمی‌کنند. ظریف نماد یک تفکری است که واقعیت ارجحیت تامین منافع ملت را نمایندگی می‌کند. واقعیتی که نشان می‌دهد در حال حاضر جامعه به این درک رسیده که باید با یک فرآیند همدلانه از این وضعیت عبور کند. ظریف که امروز مسئولیت اجرایی در عرصه قدرت ندارد. با توجه به حضور ظریف به عنوان یک پشتوانه نظری در دوره انتخابات، همچنین شرایط امروز جامعه جهانی، نظرات عقلای کشور و نقش‌آفرینی‌ای که او می‌تواند داشته باشد، فکر می‌کنم آقای پزشکیان کار درستی می‌کند که از ظریف به عنوان یک شخصیت معنادار و موفق حمایت می‌کند. هر کس دیگری که با همین مختصات جای ظریف بود، همین حملات را می‌کردند.»

وی خاطرنشان کرد: «اینکه الان ظریف برجسته شده و هدف حمله قرار می‌گیرد، به این دلیل است که توانست دغدغه‌های بسیار سخت در حوزه بین‌المللی علیه ایران در حوزه تحریم و گفت‌وگوهای هسته‌ای را با به دست آوردن یک نتیجه مثبت و موثر حل کند. چیزی که امروز حاکمیت دنبال تحقق مجدد آن است. دنبال دستاوردی هستند که ظریف در یک مقطع تاریخی دنیا توانست به دست بیاورد و در اختیار حاکمیت بگذارد. با توجه به سوابق این حضرات، این حملات طبیعی است. هرچند، کوبیدن بر طبل توخالی صدای زیادی بلند می‌کند.»

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید