زنگ استیضاح این رئیس جمهور به صدا در آمد

کدخبر: ۷۰۵۰۲۶
اقتصادنیوز: درخواست استیضاح «خاویر میلی» در پی رسوایی ارز دیجیتال اعلام شد.
زنگ استیضاح این رئیس جمهور به صدا در آمد

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، اپوزیسیون آرژانتین پس از سقوط یک ارز دیجیتال، خواستار استیضاح «خاویر میلی» رئیس‌جمهور آرژانتین شد.

سیاستمداران اپوزیسیون در آرژانتین پس از تبلیغ یک ارز دیجیتال توسط رئیس‌جمهور این کشور که به سرعت سقوط کرد و ظاهرا میلیون‌ها دلار ضرر به بار آورد، خواستار استیضاح خاویر میلی شدند.

خاویر میلی عصر جمعه از ارز دیجیتال کمتر شناخته‌شده‌ای به نام $Libra حمایت کرد و در شبکه اجتماعی ایکس اعلام کرد که این پروژه برای «رشد اقتصاد آرژانتین از طریق تأمین مالی کسب‌وکارهای کوچک و کارآفرینان» طراحی شده است.

به گزارش گاردین، پست او به وب‌سایتی لینک داده بود که امکان خرید این ارز دیجیتال را فراهم می‌کرد و نام دامنه آن شامل شعار معروف میلی، «زنده باد آزادی»، بود. میلی در این پست خطاب به بیش از ۳.۸ میلیون دنبال‌کننده‌اش نوشت: «دنیا می‌خواهد در آرژانتین سرمایه‌گذاری کند.»

این توکن بلافاصله پس از عرضه، از تقریبا صفر دلار به نزدیک ۵ دلار رسید، اما طبق گزارش سایت‌های معاملاتی، به سرعت سقوط کرد و به کمتر از یک دلار رسید.

اتاق «فین‌تک» آرژانتین اعلام کرد که این ماجرا ممکن است یک «کلاهبرداری راگ‌پول» باشد؛ روشی که در آن ارزش یک ارز دیجیتال به‌طور مصنوعی افزایش داده شده و سپس به‌سرعت سقوط می‌کند، در حالی که افراد مطلع سهم خود را فروخته و دارایی دیگران بی‌ارزش می‌شود. اقتصاددانان و متخصصان حوزه ارزهای دیجیتال هشدار دادند که این دارایی دیجیتال ممکن است یک کلاهبرداری یا طرح پانزی باشد.

خاویر میلی چند ساعت بعد پست خود را حذف کرد و مدعی شد که از جزئیات پروژه آگاه نبوده است، اما این ماجرا جنجال سیاسی بزرگی به پا کرد. اکنون دادستانی فدرال بررسی خواهد کرد که آیا رئیس‌جمهور آرژانتین مرتکب کلاهبرداری، مشارکت در جرم یا تخلف از وظایفش شده است یا خیر.

گروهی از وکلا روز یکشنبه در دادگاه کیفری علیه میلی شکایت و اعلام کردند: «ما رئیس‌جمهور آرژانتین، خاویر میلی، را به‌دلیل نقش اساسی‌اش در توسعه، اجرا و برنامه‌ریزی این کلاهبرداری بزرگ مرتبط با توکن $Libra به‌طور رسمی متهم می‌کنیم.»

«جاناتان بالدیوئزو» یک وکیل و شاکی پرونده، به آسوشیتدپرس گفت که او این ماجرا را یک «شبکه غیرقانونی برای انجام تعداد نامشخصی از کلاهبرداری‌ها» می‌بیند. او افزود: «در این شبکه غیرقانونی، جرم کلاهبرداری رخ داده است و اقدامات رئیس‌جمهور در این ماجرا نقش اساسی داشته است.»

در همین حال، نمایندگان اپوزیسیون خواستار استیضاح میلی شده‌اند.

«لئاندرو سانتورو» نماینده ائتلاف اپوزیسیون، گفت: «این رسوایی که باعث شرمساری ما در سطح بین‌المللی شده است، ما را ملزم می‌کند که درخواست استیضاح رئیس‌جمهور را ارائه دهیم.»

همچنین «میریام برگمان» رهبر سوسیالیست برجسته و نامزد سابق ریاست‌جمهوری آرژانتین گفت: «میلی کسی است که باید در برابر کنگره پاسخگو باشد. ما می‌خواهیم بدانیم، گام‌به‌گام، چه کسانی از این ماجرا سود برده‌اند و چگونه.»

علاوه بر این، «کریستینا فرناندز د کرچنر» رئیس‌جمهور سابق آرژانتین در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «شما از حساب رسمی خود در ایکس، یک ارز دیجیتال خصوصی را تبلیغ کردید که معلوم نیست چه کسی آن را ساخته است. شما ارزش آن را با استفاده از سرمایه ریاست جمهوری خود افزایش دادید. و در نهایت، شما می‌گویید که "مطلع" نبودید! ... از یک رهبر خودخوانده جهانی تا یک کلاهبردار ارز دیجیتال!»

رهبران آمریکای لاتین هم به این واقعه واکنش نشان داده‌اند. رئیس‌جمهور مکزیک گفت: «اگر این موضوع تأیید شود، بسیار جدی است، به‌ویژه از نظر قدرت رئیس‌جمهور در تبلیغ یک پروژه خصوصی.»

این ماجرا باعث شده است که کار خاویر میلی را با اقدام «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا مقایسه کنند که ماه گذشته توکن $Trump را عرضه کرد، اما پس از افزایش اولیه، ارزش آن سقوط کرد.

میلی اما در واکنش به این انتقادات، مخالفان خود را که آنها را «موش‌های کثیف طبقه سیاسی» نامید، مقصر دانست و گفت که آنها می‌خواهند «از این وضعیت سوءاستفاده کرده و آسیب برسانند.»

دفتر ریاست‌جمهوری آرژانتین همچنین اعلام کرد که میلی در هیچ مرحله‌ای از توسعه این ارز دیجیتال دخالتی نداشته و تصمیم گرفت پست شبکه اجتماعی خود را حذف کند تا از گسترش بیشتر این ماجرا جلوگیری شود. این نهاد همچنین اعلام کرد که دفتر مبارزه با فساد مأمور شده است تا تحقیقات را آغاز کند.

«مارسلو گارسیا» تحلیلگر سیاسی از مؤسسه مشاوره ریسک سیاسی هوریزون اینگیج گفت که میلی و دولتش باید با ارائه توضیحی شفاف درباره آنچه رخ داده، بحران را مهار کنند تا از «تبدیل این ماجرا به یک بحران اعتبار که می‌تواند بزرگ‌ترین جامعه سرمایه‌گذاری را دلسرد کند»، جلوگیری کنند.

ارزهای دیجیتال در سال‌های اخیر در آرژانتین رونق زیادی گرفته‌اند، زیرا پس‌اندازکنندگان ناامید تلاش می‌کنند دارایی‌های خود را خارج از بانک‌های سنتی نگه دارند، در حالی که این کشور با یک بحران اقتصادی چند دهه‌ای و تورم سرسام‌آور مواجه است. تحلیلگران هشدار داده‌اند که این بحران می‌تواند به شهرت میلی به‌عنوان حامی احیای اقتصادی و رئیس‌جمهوری ضدفساد، در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای امسال، لطمه بزند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید