فرصت مرزشکنی قیمت دلار
به گزارش اقتصادنیوز، معامله گران بزرگ احتیاط را کنار نگذاشته اند؛ ولی شماری از نوسان گیران تصمیم گرفته اند، با برجسته کردن اخبار و تنش های سیاسی، جو بازار ارز را گرم تر کنند. اگر آن ها بتوانند در روز سه شنبه، قیمت دلار را به بالای 26 هزار تومان ببرند، می توانند عده ای را خریدار ارزهای خود در این کانال کنند؛ در غیر این صورت، روایت بازار تکراری و برگشت به سوی محدوده 25 هزار و 700 تومان خواهد بود.
شواهد احتیاط معامله گران ارزی
برخی فعالان، باور دارند، احتیاط در بازار موج می زند و عده زیادی از معامله گران به دلیل فضای امنیتی و احتمال برخوردهای مالیاتی ترجیح می دهند، هم چنان خرید و فروش خاصی نداشته باشند.
از نگاه آن ها، همین موضوع موجب می شود که مجموعه ای از اخبار که حکایت از افزایش تنش های سیاسی می کند، تنها در حد 100 تا 200 تومان قیمت دلار را جا به جا کنند. در کنار این، قیمت اسکناس دلار با نرخ حواله درهم هماهنگ نیست؛ در واقع با درهم 7 هزار و 180 تومانی، ارزش دلار در بازار داخلی به راحتی باید بالای 26 هزار و 200 تومان قرار بگیرد؛ ولی در بازار خیابان فردوسی، اسکناس آمریکایی با قیمت های پایین تری معامله می شود، امری که نشان از احتیاط معامله گران می کند.
یکی دیگر از نشان های احتیاط، کاهش فعالیت معامله گران فردایی در روز دوشنبه بود. پس از ساعت 8 شب نرخ خاصی در کانال های اطلاع رسانی این دسته از معامله گران انتشار نیافت، در حالی که در حالت عادی حداقل خرید و فروش ها تا ساعت 22 ادامه پیدا می کرد.
نشانه های صعود دلار
فعالان ارزی اعتقاد دارند دو عامل مهم می تواند زمینه ساز رشد قیمت دلار شود. اولین عامل، اخبار و شایعه های سیاسی است که به بازار مخابره می شود. به عنوان مثال، آخر وقت دوشنبه، معامله گران بر روی شایعه ای مانور می کردند که حکایت از حمله به کاروان نیروهای آمریکایی در عراق داشت. از نظر برخی بازیگران ارزی، مجموع اخبار به گونه ای شده است که می تواند تا حدی سمت و سوی انتظارات را تحت تاثیر قرار دهد. دومین عاملی که از نگاه افزایشی ها می تواند منجر به شکست مرز 26 هزار تومانی شود، تلاش متضرران ارزی است. گروهی که از خرید ارز ضرر کرده اند، پیش از پایان کار ترامپ به دنبال آن هستند که قیمت ها را حداقل یکبار دیگر به بالای مرز 26 هزار تومانی ببرند و تقاضای جدیدی را به بازار تحمیل کنند.