اخبار مثبت مذاکرات، قیمت دلار را عقب راند
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از دنیایاقتصاد، در آخرین روز هفته، دلار نتوانست حرکات افزایشی را ادامه دهد و با از دست رفتن مرز ۳۰هزار تومانی وارد کانال ۲۹هزار تومانی شد. روز پنجشنبه دلار ۳۳۰ تومان افت قیمت را به ثبت رساند و در محدوده ۲۹هزار و ۹۲۰ تومان قرار گرفت.
تقویت دلار در کشورهای همسایه
افت قیمت دلار در شرایطی صورت گرفته است که ارزش این ارز در کشورهای همسایه در حال بالا رفتن است. از یکسو، در افغانستان تقاضا برای خرید دلار افزایش پیدا کرده است و در سوی دیگر، در ترکیه، مرتب رکوردهای جدیدی از تضعیف لیر در برابر دلار منتشر میشود. برخی از فعالان اعتقاد دارند زمانی که ارزش دلار در کشورهای همسایه بالا میرود، احتمال خروج ارز از بازار داخلی نیز بیشتر شود. در واقع از نگاهها تضعیف ارزش پولهای همسایه میتواند فضای بازار ارز داخلی را نیز به واسطه فشار تقاضا تحتتاثیر قرار دهد. با این حال، عده دیگری از فعالان باور دارند که ریزش پول ترکیه و افغانستان تاثیری بر بازار داخلی نگذاشته است و نوسانات ریال در برابر دلار بیشتر به واسطه اخبار مربوط به مذاکرات هستهای بود.
اثرگذار بودن وضعیت مذاکرات هستهای را در روز تعطیل نیز میتوان در بازار رصد کرد. به عنوان مثال، دیروز بعدازظهر برخی از معاملهگران در کانالهای اطلاعرسانی خود عنوان میکردند که مذاکرات وین به طور موقت متوقف شده است و 10 روز بعد از سر گرفته میشود. چنین خبری موجب شده بود که کمی میزان خریدها در بازار بیشتر شود. دلار که در روز پنجشنبه وارد کانال 29هزار تومان شده بود، روز جمعه در بیشتر مواقع بالای 30هزار تومان معامله شد. معاملات روز جمعه بیشتر به صورت خرید و فروشهای اعتباری صورت میگیرد. با توجه به وضعیت افزایشی دلار در بازار پشت خطی ممکن است قیمت این ارز در ابتدای روز جاری در مسیر صعودی قرار بگیرد ولی برای ادامه این روند احتمالا با مقاومت بازارساز مواجه خواهد شد. نوسانات هفته گذشته حداقل نشان داده است که بازارساز تمایل ندارد که اسکناس آمریکایی بالای مرز 30هزار تومانی تثبیت شود.