پول نداریم در نیمه دوم حقوق کارکنان شهرداری را بدهیم / فرمانداری نام بازرگان را در گوگل سرچ می کرد
به گزارش اقتصادنیوز ، جلسه امروز شورای شهر تهران با نطق پیش از دستور ابراهیم امینی،نائب رییس شورا در غیاب محسن هاشمی برگزار شد.
او ضمن اشاره به رحلت آیتالله صانعی گفت: آیت الله صانعی در اوج قدرت یعنی در نیمه دهه 60 از قدرت کناره گیری کرد که نشان دهنده حریت و تواضع ایشان بود و برکات زیادی برای ارائه تصویری عقلانی و روز آمد از دین با در نظر گرفتن مقتضیات زمان به دست آمد که امید است حوزوین راه وی را ادامه دهند.
نائب رییس شورا همچنین نسبت به حذف عکس دختران از کتاب ریاضی سال سوم دبستان انتقاد کرد و گفت که؛چنین تلاش هایی برای حذف بخشی از هویت ملی تاریخ و فرهنگ در وزارت آموزش و پرورش بی سابقه نیست و امید است از سوی دولت کارگروهی برای بررسی علل پی در پی تشکیل شود و نتیجه به افکار عمومی اعلام شود.
صدور ۲ هزار و ۸۸۲ مورد پروانه ساختمانی از ابتدای سال تا پایان مردادماه
در ادامه مجید فراهانی،رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران نیز طی نطق پیش از دستور به تشریح وضعیت اقتصادی شهر تهران و راه های برون رفت از آن پرداخت.
او افزود: برای تبیین این شرایط از منظر اقتصادی به مرور وضعیت جهان ، ایران و شهرداری تهران می پردازم.
فراهانی با اشاره به روند جهانی تصریح کرد: بررسی روند شاخص عدم قطعیت جهان از فصل اول 1990 تا فصل دوم 2020 ، نمایانگر آن است که در پی شیوع و همه گیری ویروس کرونا، جهان شاهد بالاترین وضعیت این شاخص در 30 سال گذشته می باشد، البته در کشورما به علت در پیش رو بودن انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی کشور و اثرات عدم قطعیت سیاسی ناشی از برگزاری این انتخابات ها اثر شاخص عدم قطعیت بر شرایط در برخی موارد تشدید می شود.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران افزود: این عدم قطعیت و شرایط ناشی از فاصله گذاری اجتماعی سبب شده است تا در دو فصل متوالی سال جاری میلادی شاهد رشد منفی در اکثر اقتصادهای بزرگ جهان و تداوم آن برای سال 2020 باشیم ، شاید مثبت شدن رشد اقتصادی چین تنها رشد اقتصادی قابل تصور برای جهان در دوران کرونا باشد!
او ادامه داد: حجم تجارت کالایی جهان در پنج ماه نخست سال 2020 حدود 20 درصد کمتر از سال 2019 بوده است- که نسبت به 5 ماه نخست بحران مالی جهان در سال 9-2008 کاهش شدید ناگهانی را تجربه کرده است-رشد تجارت اخیر در چین یک استثنا است که نشان از پایان زودهنگام اعمال اقدامات قرنطینه ای در این کشور دارد.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران بیان کرد: بر این اساس جهان ده ریسک اقتصادی پیش روی جهان طی 18 ماه پس از شیوع کرونا بر اساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد عبارتست از رکود طولانی مدت اقتصاد جهان؛ با احتمال 68.6 درصد، افزایش شدید ورشکستگی بنگاههای بزرگ و صنایع کوچک و متوسط وایجاد موجی از ادغام صنایع؛ با احتمال 56.8 درصد، عدم موفقیت صنایع و بخش ها برای احیای اقتصادی دربرخی ازکشورها ؛با احتمال 55.9 درصد، سطح بالای بیکاری ساختاری، به خصوص بیکاری جوانان؛با احتمال 49.3 درصد، تضعیف جایگاه مالی اقتصادهای بزرگ؛ با احتمال 45.8 درصد، اخلال های طولانی مدت زنجیره های تامین جهانی؛ با احتمال 42.1 درصد ، فروپاشی اقتصادی یک بازار نوظهور یا اقتصاد در حال توسعه؛ با احتمال 38 درصد، افزایش شدیدتورم جهانی؛ با احتمال 20.2 درصد، خروج گسترده سرمایه و کند شدن جریانات سرمایه گذاری مستقیم خارجی؛ با احتمال 17.9 درصد، کمبود بودجه بازنشستگی به دلیل کاهش ارزش صندوقهای بازنشستگی؛ با احتمال 17.6 درصد است.
عضو شورای شهر تهران با اشاره به وضعیت ایران گفت: بر اساس گزارش صندوق بین المللی پول، تراز حساب جاری ایران در سال 2019 برای اولین بار با کسری همراه شده است. در سال 2018 ، تراز حساب جاری ایران با مازاد 9.4 میلیارد دلاری(2.1 درصد از تولید ناخالص داخلی)همراه بوده که در سال 2019 ، با کسری حدود 300 میلیون دلاری ( 0.1 درصد از تولید ناخالص داخلی) مواجه شده است.
فراهانی ادامه داد: طبق پیش بینی ها، انتظار می رود در سال 2020 ، کسری تراز حساب جاری ایران به 4.1 درصد تولید ناخالص داخلی تشدید پیدا کند.
شهرداری تهران حتی یک ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونادریافت نکرده است
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران خاطر نشان کرد: ارزش تجارت کالای بدون نفت ایران با سایر کشورها در 5 ماهه نخست سال جاری حدود 24.6 میلیارد دلار بوده که نسبت مدت مشابه در سال 1398 حدود 31 درصد کاهش داشته است، تراز تجاری ایران طی 5 ماهه نخست سال 1399 نسبت به مدت مشابه سال قبل به شدت تضیعف شده و از منفی 127میلیون دلار به منفی 2.8 میلیارد دلار کاهش یافته است. اما در عین تجربه این کاهش ها در عرصه بازارهای داخلی ما شاهد افزایش 79 درصدی ارزش هر قطعه سکه تمام بهار آزادی، 59 درصدی ارزش دلار(اسکناس سنا) ، 243 درصدی شاخص بازار بورس اوراق بهادار تهران ، 18 درصدی شاخص بهای کالا و خدمات مصرفی کل کشور، 48 درصدی بهای معاملاتی هر متر مربع واحد مسکونی شهر تهران در مردادماه 1399 نسبت به اسفند 1398 بودیم؛ روند افزایشی که در عین کوچک شدن اقتصاد عرصه زندگی را بر شهروندان تنگ تر و سخت تر کرده است.
فراهانی گفت: پیش بینی بانک جهانی حکایت از آن دارد که؛ تولید ناخالص داخلی ایران- که قبلاً در هر دو سال 2018 و 2019 کاهش یافته بود- درسال 2020 دوباره کاهش پیدا می کند، این امر که تا حدودی منعکس کننده اثر شیوع کووید- 19 در مقیاس بزرگ بر مصرف داخلی و بخشهای خدماتی (مانند گردشگری) است، به نحوی که این کاهش مجدد رشد، ضمن نشان دادن سه دوره متوالی رشد منفی در تولید ناخالص داخلی، از وقوع رکود اقتصادی در ایران حکایت می کند. با این حال این بانک پیش بینی کرده که رشد تولیدناخالص داخلی ایران در سال 2021 مثبت خواهد شد.
او افزود: بررسی گزارش شاخص تاب آوری اقتصاد در سال 2020 نمایانگر آن است که ایران در این شاخص رتبه 125 از میان 130 کشور را کسب کرده است، امتیاز ایران در این شاخص برابر 21.1 است. در میان کشورهای منطقه تنها جایگاه کشور پاکستان در این شاخص با رتبه 115 تقریبا به ایران نزدیک است! در میان سطوح تشکیل دهنده شاخص تاب آوری جهانی، ایران در زنجیره تامین امتیاز بالاتری را نسبت به سایر موارد، کسب کرده است.
رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر تهران تصریح کرد: امتیاز ایران در ابعاد اقتصاد برابر با 13.6 ، کیفیت ریسک برابر با 10 ، زنجیره تامین برابر با 31.5 است، همانطور که ملاحظه می کنیم کمترین امتیاز ایران مربوط به کیفیت ریسک است.
فراهانی با اشاره به شرایط شهرداری تهران گفت: شهرداری تهران در حالی که حتی یک ریال از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای مقابله با شیوع کرونا از دولت دریافت نکرده است، از ابتدای اعلام شیوع کرونا تا امروز بدون تعطیل کردن لحظه ای خدمت رسانی به شهروندان و با حفظ پایداری خدمات در شرایط همچنان فعالیت خود را ادامه می دهد که برابر گزارش درآمد- هزینه خزانه دار محترم شورا در چهار ماهه نخست سال جاری تحقق منابع برابر با 57.7 درصد بوده ؛ که این میزان در مقایسه با متوسط تحقق منابع در سه ماهه نخست طی سالهای 1397 و 1398 با کاهش 33 درصدی مواجه شده است.
او ادامه داد: از آغاز سال 1399 تا پایان مردادماه در شهرداری تهران تعداد ۲ هزار و ۸۸۲ مورد پروانه ساختمانی صادرشده است، تعداد پروانه صادر شده در مدت مشابه سال قبل ۴ هزار و ۷ مورد بوده است، بر همین اساس ما شاهد کاهش ۲۸ درصدی صدور پروانه ساختمانی در تهران توسط شهرداری هستیم!
فراهانی اضافه کرد: همچنین از حیث متراژ ساختوساز در پنج ماه اول امسال، مجوز ساخت حدود ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار مترمربع صادر شده است؛ این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته شاهد صدور مجوز ساخت حدود ۴ میلیون و ۹۵۰ هزار مترمربع بوده ایم؛ این روند حکایت از کاهش ۲۱ درصدی ساختوساز در تهران از لحاظ متراژ دارد.
در ادامه هرکدام از اعضای شورای شهر تهران تذکراتی را مطرح کردند.حسن خلیلآبادی،رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران نیز گفت:شهر در سال 97 در برنامه سوم توسعه شهرداری را مکلف به ارائه تهیه لایحه سازمان گردشگری کرد. با اینکه دو سال از این مصوبه می گذرد و به پایان دوره پنجم نیز نزدیک می شویم اما هنوز این لایحه به شورا نیامده و به نظر می رسد عزم جدی برای تشکیل این سازمان وجود ندارد.
شبها اتوبان چمران محل مسابقه موتورسواران بدل شده است
محمود میرلوحی دیگر عضو شورا نیز با بیان اینکه مدتهاست میبینیم که شبها اتوبان چمران مخصوصا در حوالی ساعت 2 تا 4 بامداد به محل مسابقه موتور سوارها تبدیل شده است گفت: این مسابقات آلودگی صوتی شدیدی ایجاد میکند و نمیدانم چرا برخورد نمیشود؟
او ادامه داد:مراتب به معاونت حمل و نقل اعلام شده است اما گزارشی به شورای شهر ندادند که از آنها میخواهیم هرچه سریعتر اقدامی عاجل در این زمینه انجام دهند.
صدراعظم نوری،رییس کمیسیون سلامت،محیطزیست و خدمات شهری شورای شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود در جلسه امروز شورای شهر تهران گفت: در حالی که در دوران پر ریسک و سخت کرونا قرار داریم و حمایت و پشتیبانی از کادر درمان ضرورت دارد، متاسفانه خبردار شدیم که بخشی از پزشکان مجرب و نیروهای خدوم و باسابقه شهرداری به دلیل نحوه مدیریت از این مجموعهها خارج میشوند در حالی که به دلیل تجربه و تخصصی که دارند باید حفظ شوند
محمد سالاری در جلسه امروز شورای شهر تهران نسبت به مخالفت هیات تطبیق فرمانداری تهران با مصوبات شورای شهر تهران در خصوص نامگذاری ها تذکر داد و گفت: بنابر مفاد صریح قانون، نامگذاری ها از اختیارات نهاد شوراهای شهر و روستا در کشور است که به عنوان نمایندگان مردم و به نمایندگی از شهروندان انجام می شود.
او ادامه داد: متاسفانه در این دوره مدیریت شهری مشاهده می کنیم، فرمانداری تهران و نماینده دولتی که شعارش قانونگرایی بوده در یکسری اقداماتی که مسبوق به سابقه هم نبوده است، با مصوبات شورای شهر تهران در خصوص نامگذاری ها مخالفت می کنند.
این عضو شورای شهر تهران با اشاره به مصوبات اخیر شورای شهر تهران از جمله نامگذاری خیابان ها و معابر به نام مرحوم مهندس بازرگان و مرحومه اعظم طالقانی و سایرین، خواستار صدور دستور اجرای مصوبات قانونی شورای شهر توسط شهردار تهران شد.
در ادامه نظر کمیسیون سلامت،محیطزیست و خدمات شهری درباره دو استفساریه شهرداری تهران درباره نرخ آبونمان ماهیانه کلیه مراکز پزشکی،بهداشتی و درمانی و تعیین بهای خدمات قابل عرضه در سازمان بهشت زهرا (س) به عنوان کمیسیون تخصصی از سوی زهرا صدراعظم نوری،ریاست کمیسیون قرائت و با تغییر عبارتی در استفساریه اول به تصویب رسید.
همچنین در این جلسه یک فوریت طرح رسیدگی به پروندههای باغات در شهرداری تهران و لایحه یک فوریتی اصلاحیه اساسنامه نمونه سازمانهای وابسته شهرداری تهران با موافقت اعضا روبرو نشد.
اما طرح یک فوریتی الزام شهرداری تهران برای میزبانی دهمین اجلاس سازمان جهانی گردشگری رای اکثریت اعضا را به خود جلب کرد.
هرچند حسن رسولی در مخالفت با این طرح گفت که؛ به دو دلیل با این طرح مخالفم؛ نخست آنکه شهرداری بدهکار به جای مهمانی دادن و میزبان شدن، بهتر است منابع ناچیز خود را به طلبکارانی اختصاص بدهد که به دلیل مشکلات مالی و اقتصادی به روز سیاه نشستهاند.
وی در ادامه افزود: دلیل دوم این است که وزارتخانه میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری ایجاد شده که متولی صنعت توریسم است.
نائب رئیس کمیسیون برنامه بودجه شورای شهر تهران تصریح کرد: وزیر وزارتخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی گردشگری درباره محدوده جماران رسما اعلام کرده که بیت حضرت امام راحل فاقد حریم میراثی است وقتی چنین وزارت خانه خوبی داریم که منابع خوبی هم دارند نیازی به شهرداری ندارند.
رسولی افزود: به نظر من حداکثر شهرداری بپذیرد به عنوان یکی از همکاران برای این رویداد بزرگ عمل کند چرا که با توجه به اینکه تراز مالی شهرداری وحشتناک منفی است و شاید در نیمه دوم سال نتوانیم حقوق کارمندان را بدهیم این اقدام در جهت تضییع حقوق شهروندی خواهد بود.
در ادامه این جلسه نامه اعتراض هیئت تطبیق به نامگذاری معابر هم مورد بررسی قرار گرفت که اعضا مخالفت جدی خود را با ماهیت این اعتراض اعلام کردند.
انتقاد از ارسل مصوبه تغییر نام خیابانها به فرمانداری
محمدجواد حقشناس،رییس کمیته نامگذاری شورای شهر – اظهار کرد: فرماندار تهران سه مصوبه شورای شهر درباره نامگذاری معابر را خلاف یکی از بندهای آییننامه اعلام کرده است که به استناد این بند نامگذاری شخصیتهای مهم تاریخ صدر اسلام، انقلاب، شهدا و غیره در درجه اول و نامگذاری شخصیتهای ادبی، سیاسی و غیره در درجههای بعدی تعیین شده است و جالب اینجاست که بازرگان و طالقانی را به عنوان شخصیت ادبی یا شخصیت سیاسی صدر انقلاب نشناختند که از عجایب روزگار است.
وی با بیان اینکه این تصمیم هیات تطبیق در حوزه اختیارات آنها نیست، ادامه داد: در 20 سال گذشته همه مصوبات نامگذاری تنها جهت اطلاع برای فرمانداری ارسال میشد و در این مدت نیز هیات تطبیق اعتراضی نداشته، اما حالا ورود محتوایی به تصمیمات شورا میکند که این از نوبرانههای این دوره مدیریت شهری است.
رییس کمیته نامگذاری شورای شهر با بیان اینکه بازرگان دهها کتاب نوشته و در مبارزات قبل از انقلاب سالهای سال در زندان بوده، گفت: بازرگان اولین نخست وزیر منتخب امام خمینی (ره) بود و حتی رهبری به ارتحال وی پیام تسلیت فرستادند.
از سوی دیگر اعظم طالقانی به دلیل مجاهدتهایش در راه انقلاب سالها به زندان محکوم شده بود و دبیرکل حزب سیاسی بوده و مدیر مسئول روزنامه بوده و بهتر است فرماندار تهران اگر اطلاعی از این موضوعات ندارد قبل از اظهارنظر یک سرچ در گوگل انجام دهد.
همچنین حجت نظری در واکنش به این اعتراض گفت: قرار بود که هیات رییسه شورا دیگر مصوبات نامگذاری را برای فرمانداری ارسال نکنند اما گویا رویه همچنان ادامه دارد و باید بگویم هیات تطبیق خارج از اختیارات خود عمل کرده به گونهای که به هیچ بند قانونی استناد نداشته و همیشه کلیگویی میکند.
شهربانو امانی نیز با بیان اینکه هیات تطبیق پا در کفش اختیارات قانونی شوراها میکند، اظهار کرد: طالقانی و بازرگان فرزندان هزینهداده این کشور هستند و متعلق به همه هستند و جالب است که فرماندار در نامهاش نوشته که کسی بازرگان و اعظم طالقانی را نمیشناسد در حالی که وای بر کسانی که اعظم طالقانی و بازرگان را نمیشناسند و برایمان جای سوال است که آیا کسی میشود این دو نفر را نشناسد.
وی ادامه داد: 30 سال دیر به فکر پاسخگویی به افکار عمومی شدیم که خواهان نامگذاری خیابانی به نام بازرگان بودند و جالب است که بعد از مرگ هم برخیها آنها را تحمل نمیکنند.
سید ابراهیم امینی، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران دراینباره گفت: در پارلمان ملی نیز مصوبات به مصوبات ماهوی و تصمیمات تقسیم میشوند. بر همین اساس شورای نگهبان تنها حق دارد مصوباتی را که جنبه ماهوی دارند با قانون اساسی و شرع تطبیق دهد و در صورت مغایرت با این دو منبع به آنها ایراد بگیرد، اما چنین حقی را راجع به تصمیمات نمایندگان مجلس برای خود قائل نیست.
عضو حقوقدان شورای شهر تهران با ذکر مثالهایی بیان کرد: رای اعتماد نمایندگان به هیات دولت از جمله این موارد است و شورای نگهبان در خصوص دارا بودن یا نبودن تخصصها و شرایط وزراء برای خود حق اظهارنظر قائل نیست. در نامگذاری خیابانها نیز در حقیقت اعضای شورای شهر به اعتبار رایی که از شهروندان گرفتهاند، معتمدین شهروندان هستند و بهدلیل اینکه معتمد شهروندان بودن قانون حق نامگذاری اماکن، معابر و... را برای اعضای پارلمان محلی قائل شدهاست و هیات تطبیق نمیتواند برای خود حق اظهارنظر در خصوص نامگذاریهای شورا که تصمیمات شورا محسوب میشوند قائل شود.
نهایتا اعضای شورای شهر تهران در اصرار به سه مصوبه مورد انتقاد هیات تطبیق در خصوص نامگذاری خیابانی به نام « اعظم طالقانی»، «مهندس بازرگان» و «سهیل گوهری» رای مثبت دادند و بر مصوبه خود پافشاری کردند.