عجیب ولی واقعی

استفاده از پلی‌استیشن 4 در سازماندهی حملات تروریستی پاریس

کدخبر: ۱۳۰۹۹۵
برخی شواهد حاکی از آن است که ترورییست‌ها در سازماندهی حملات خود از شبکه ارتباطاتی بسیار امن موجود در کنسول‌های بازی نظیر پلی‌استیشن4 استفاده می‌کنند؛ شاید این خبر تکان‌دهنده، ادعاهای پیشین راجع به خلا‌های امنیتی این کنسول‌های بازی را بیش از پیش نمایان کند.
استفاده از پلی‌استیشن 4 در سازماندهی حملات تروریستی پاریس

به‌گزارش اقتصادنیوز، به‌دنبال حملات تروریستی شامگاه جمعه در پاریس که منجر به کشته شدن دست‌کم 127 تن و زخمی شدن بیش از 300 نفر شد، مقامات امنیتی به دنبال کشف چگونگی سازماندهی و رخ‌داد چنین حملات وسیعی هستند. اما شاید از شنیدن این خبر تعجب کنید که احتمالا یکی از محبوب‌ترین کنسول‌های بازی در جهان یعنی «پلی‌استیشن 4» در این حملات به تروریست‌ها کمک کرده باشد.

به‌گزارش فوربس، دامنه عملیات دستگیری عاملان این حملات تروریستی که تاکنون منجر به کشته شدن 8 تروریست شده و احتمالا تعداد بیشتری را نیز دربر می‌گیرد، تا بروکسل پیش رفته به‌طوری‌که برخی سرنخ‌ها نشان می‌دهد این حملات احتمالا توسط گروه کوچک تروریستی از بروکسل هدایت و تامین مالی شده است. همچنین برخی شواهد نیز نشان می‌دهد تروریست‌ها دست‌کم از یک دستگاه کنسول پلی‌استیشن 4 در سازماندهی این حملات استفاده کرده‌اند.

«ژان ژامبون» وزیر کشور بلژیک با صراحت اعلام کرد: کاملا روشن است که عوامل داعش با استفاده از پلی‌استیشن 4 با هم ارتباط برقرار کرده‌اند؛ آنها با علم به اینکه ارتباطات میان کنسول‌های پلی‌استیشن به راحتی قابل ردیابی نیست از آن به‌عنوان وسیله ارتباطی خود استفاده کرده‌اند. به گفته ژامبون، ردیابی پیام‌های تبادل شده توسط پلی‌استیشن 4 از ردیابی پیام‌های واتس‌آپ دشوارتر است.

با معرفی و تولید نسل جدید کنسول‌های بازی، نگرانی‌های امنیتی بسیاری راجع به آنها به‌وجود آمد چراکه کنسول‌هایی نظیر ایکس‌باکس کینکت مایکروسافت و پلی‌استیشن سونی مجهز به دوربین‌هایی هستند که در هرزمانی دولت‌ها می‌توانند اقدام به جاسوسی از اتاق دارنده کنسول کنند.

گرچه این اقدام می‌تواند نقض عینی حریم خصوصی کاربران باشد اما این‌گونه ارتباطات خارج از شبکه‌های مخابراتی می‌تواند به شکل موثری کانال‌های ارتباطی را برای تروریست‌ها فراهم آورد. درواقع، یک سیستم نسبتا سطح پایین می‌تواند بستر ارتباطی به‌مراتب امن‌تری را نسبت به تماس‌ها، پیام‌ها و ایمیل‌های رمزنگاری شده برای تروریست‌ها فراهم آورد.

درحالی‌که همچنان با قطعیت مشخص نیست که تروریست‌ها در سازماندهی عملیات خود از پلی‌استیشن 4 استفاده کرده باشند یا خیر، اما این کنسول بازی به برخی گزینه‌ها از قبیل ارسال پیام از طریق شبکه پلی‌استیشن موسوم به PSN و چت صوتی مجهز است که می‌توان از طریق یک بازی مشخص با فرد دیگری تماس برقرار کرد. همچنین، در اسنادی که توسط «ادوارد اسنودن» در سال 2013 منتشر شده مشخص شد آژانس‌های اطلاعاتی نظیر «سیا» و NSA، بر برخی بازی‌ها نظیر World of Warcraft وارد شده‌اند تا بتوانند به قرارهای مجازی تروریست‌ها نفوذ کنند. باوجود آنکه سیستم تماس صوتی پلی‌استیشن 4 بسیار ساده است اما برای مقامات امنیتی نظارت و ردیابی سیستم‌های صوتی مبتنی بر آی‌پی بسیار سخت‌تر از تلفن‌های همراه است.

بااین‌حال، این احتمال وجود دارد که گروهک‌های تروریستی با فراغ بال و بدون ترس از اینکه کسی صحبت‌های آنها را ردیابی می‌کند، با استفاده از چت صوتی پلی‌استیشن باهم ارتباط برقرار کرده‌اند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید