جذب سرمایه خارجی در فرابورس پس برجام

کدخبر: ۱۵۸۷۲۴
مدیرعامل فرابورس می گوید، سرمایه گذاران خارجی پس از اجرای برجام، حدود پنج هزار میلیارد ریال سرمایه وارد فرابورس کردند که نیمی از آن به بازار بدهی و نیم دیگر به بازار سهام اختصاص داشت.
جذب سرمایه خارجی در فرابورس پس برجام

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا امیر هامونی درباره میزان جذب سرمایه گذاری خارجی پس از برجام، افزود: پیش از برجام، سرمایه گذاران خارجی حضور چشمگیری در فرابورس نداشتند، اما با اجرای برجام، سرمایه گذاران خارجی وارد بازار بدهی و سهام کنترلی بخش شرکت ها شدند.

وی یادآور شد: سرمایه گذاران خارجی بیشتر برای خرید سهام شرکت هایی اقدام کردند که بتوانند مدیریت آنها را دست بگیرند، زیرا در گذشته، با این شرکت ها همکاری هایی داشته اند.

هامونی با بیان این که در ماه های گذشته سرمایه گذارانی از آسیا و اروپا وارد فرابورس شده اند، بیان داشت: گزارش ها نشان می دهد بیشتر سرمایه گذاران خارجی فرابورس، متعلق به آلمان، کشورهای حاشیه خلیج فارس و شرق آسیا بوده اند.

مدیرعامل فرابورس گفت: شاید میزان سرمایه گذاری خارجی در فرابورس، چشمگیر نباشد، اما باید توجه داشت برای جذب سرمایه گذاری بیشتر باید زیرساخت های لازم در بخش بانکی، فناوری اطلاعات و صورت های مالی و داده های شرکت ها به طور مرتب و شفاف منتشر شود.

به گزارش ایرنا، بر اساس قانون، خارجی ها می توانند پس از طی مراحل قانونی و اخذ کد معاملاتی، در همه بازارها از جمله فرابورس، فعالیت کنند.

پس از رفع تحریم ها، تمایل اشخاص و شرکت های خارجی برای حضور در بازار سرمایه ایران با هدف خرید سهام و اوراق بهادار افزایش یافته، به طوری که اعلام شده است ارزش خرید آنها در خرداد 1395 به رقم 798 میلیارد ریال رسید.

تعداد سرمایه گذاران خارجی در بورس ایران در ماه های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است؛ با صدور 25 کد سهامدار خارجی در خردادماه امسال، تعداد افراد و شرکت های خارجی دارنده کد سهامداری برای فعالیت در بازار سرمایه ایران به 636 کد رسید.

نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان ماه سال 73 یک شرکت آلمانی دریافت کرد.

برجام یا برنامه جامع اقدام مشترک (Join Comprehensive Plan of Action)، در 23 تیر 1394 پس از 20 ماه مذاکرات فشرده و سخت که از آن به عنوان مذاکرات قرن نام برده می شود، بین ایران و کشورهای 1+5 ( آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین و آلمان) به امضا رسید.

این توافق در 29 تیرماه 1394 با تصویبت قطعنامه 2231 در شورای امنیت سازمان ملل ماهیت حقوقی پیدا کرد و بدین ترتیب، 6 قطعنامه قبلی این شورا علیه ایران را لغو کرد. اتحادیه اروپا نیز در همان روز برجام را تایید کرد.

برجام در 19 مهرماه 1394 در قالب قانون «اقدام متناسب و متقابل ایران در اجرای برجام» به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و با تایید شورای نگهبان در 23 مهرماه برای اجرا به دولت ابلاغ شد.

این توافق از 26 دی ماه 94 با انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مبنی بر اجرای تعهد ایران در حوزه هسته ای، با برچیده شدن همه تحریم های ایران مرتبط با موضوع هسته ای به مرحله اجرا رسید.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید