ورود ۷ میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی به کشور
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، بابک دینپرست در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی لرستان، اظهارکرد: هرماه ارزیابی از کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید استانها انجام میشود که بر اساس آخرین گزارشی که اعلامشده در آذرماه امسال ۲۳۳ جلسه کارگروه در کشور برگزار شده است که از این تعداد ۶۵ جلسه به ریاست استاندارها و ۱۶۸ جلسه نیز توسط معاونان استاندارها تشکیلشده است.
وی افزود: استان لرستان در آذرماه امسال ۹ جلسه برگزار کرده که در برگزاری جلسات رتبه بالایی دارد و بهصورت مشترک با یکی از استانهای کشور در رتبه هفتم کشور قرار دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور تصریح کرد: نامهای را اخیراً از اداره امور اقتصاد دارایی مبنی برجذب ۷میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی ذیل برنامه ملی پیشبرد برونگرایی اقتصادی ارسالشده که امسال حدوداً ۱۲۲ پروژه اولویتدار را برای ۲۳ دستگاه ابلاغ کرده است که یکی از این برنامهها موضوع جذب هفت میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی برای چند استان کشور است.
دین پرست بیان کرد: این سرمایهگذاری در حوزههای مختلف صنایع خودروسازی، نیروگاههای برق خورشیدی، مجتمعهای گردشگری، صنایع شیمیایی، خدمات حملونقل، صنایع فلزی، مخابرات و حوزههای دیگر است و استان لرستان جز ۱۱ استانی است که در این حوزه قرار ندارد که در این زمینه پیگیری میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در بررسی روند بیکاری در استان لرستان مشاهده میشود که تابستان سال ۹۵ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۴ درصد کاهش داشتهایم که نرخ بیکاری در استان از ۱۳.۴ درصد در سال ۹۴ به ۱۲ درصد در تابستان ۹۵ رسیده است که از میانگین کشوری که ۰.۷ درصد کمتر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: در راستای واگذاری پروژهها به بخش غیردولتی آخرین آماری را که در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی ارائه شد استان لرستان با ۷۶ پروژه در رتبه هفتم کشور قرارگرفته است؛ ۱۳۳۰ پروژه نیمهتمام در سطح کشور واگذارشده که ۲۵۱ پروژه ملی و۱۰۷۹پروژه استانی است که از این تعداد استان لرستان ۷۶ مورد را به خود اختصاص داده است.
دین پرست افزود: بنا بود ۱۶۰ هزار میلیارد برای ۱۲ هزار واحد متوسط، کوچک و واحدهای دارای بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی اختصاص یابد که سهم استان لرستان از این ۱۲ هزار بنگاه ۳۰۴ بنگاه و از ۱۶۰ هزار میلیارد نیز ۴۰۵ میلیارد تومان بوده است.
وی اظهارکرد: در راستای بخشنامههایی که از بانک مرکزی ابلاغشده یکی از شهرستانهای کمتر توسعهیافته استان لرستان شهرستان دلفان بود که بنا شد جز ۳۱ شهرستانی قرار بگیرد که اقدامات ویژهای را در سطح این شهرستانها داشته باشیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور تصریح کرد: ۳۷۴ روستا در حوزههای کشاورزی، صنعت و خدمات در سطح کشور مورد شناسایی قرارگرفتهاند و ارزیابی که انجامشده ۳۷ روستا که حدوداً ۱۰ درصد از آن روستاها قابلیت داشتند که در بخش صنعت ارتقا پیدا کنند مشخصشده که سهم استان لرستان سه روستا بوده است.
دینپرست خاطرنشان کرد: در ارزیابی که انجامشده ۹۲ روستا شناساییشده است که دارای قابیلت ارتقا در بخش گردشگری و صنایعدستی بودند که سهم لرستان ۲۸ روستا است.
وی بابیان اینکه درمجموع ۳۱ روستای استان لرستان در این حوزهها ارتقا پیدا میکنند، اضافه کرد: ممنوعیت بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی، ممنوعیت اخذ تعدادی از اقساط بهصورت یکجا و در ابتدای قرارداد پیگیری شده است و اگر در استان واحدهای تولیدی با مشکل مواجه هستند و بانکها برخلاف این عمل میکنند گزارش دهند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقهای وزارت کشور گفت: تا پایان سال ۹۵ هماهنگیها انجام شود تا از روند اجرای پروژههای اولویتداری که دستگاهها در سطح استان دارند ظرف ۱۰ روز آینده گزارشی ارائه شود تا پیگیری صورت گیرد و اگر دستگاهی از اجرای پروژهها عقب بمانده کمک کنیم تا در پایان امسال پیشرفت قابلتوجهی در راستای پروژههای اولویتدار دستگاهها داشته باشیم.