تلاش اتحادیه اروپا برای اعلام ممنوعیت روابط تجاری با کره شمالی

کدخبر: ۱۸۶۰۱۹
خبرگزاری رویترز از بروکسل گزارش داد: اتحادیه اروپا مصمم است روز دوشنبه در زمینه ممنوعیت روابط تجاری با کره شمالی در قالب بسته جدید تحریم های این اتحادیه برای منزوی کردن پیونگ یانگ به دلیل برنامه های موشکی و هسته ای اش، به توافق دست یابد.
 تلاش اتحادیه اروپا برای اعلام ممنوعیت روابط تجاری با کره شمالی

براساس این گزارش، تاثیر عملی این تصمیم احتمالا جنبه نمادین دارد؛ بدین معنا که بروکسل تحریم های نفتی علیه کره شمالی اعمال و سرمایه گذاری اتحادیه اروپا در کره شمالی را ممنوع اعلام می کند. در واقع، اتحادیه اروپا به کره شمالی نفت نمی فروشد و شرکت های اروپایی سرمایه های خود را وارد این کشور نمی کنند.

در اصل، هدف از بسته تحریم های اتحادیه اروپا، ترغیب کشورهای دیگر به جلوگیری از صادرات نفتی به کره شمالی است. شورای امنیت سازمان ملل ماه گذشته بر واردات نفت خام کره شمالی محدودیت هایی اعمال کرده است.

به موجب بسته تحریم های اتحادیه اروپا، کارگرانی از کره شمالی که در کشورهای عضو اتحادیه اروپا مشغول به کار هستند، با محدودیت هایی در زمینه مقدار پول ارسالی به کشور خود مواجه می شوند و روادید کاری شان پس از منقضی شدن، تمدید نمی شود.

این تمهیدات جدید که قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا در لوگزامبورگ در مورد آن توافق کنند، فراتر از تازه ترین دور تحریم های چند جانبه علیه کره شمالی است که از سوی شورای امنیت سازمان ملل اعمال شده است.

یک دیپلمات اروپایی گفت: ظاهرا کره شمالی علاقه ای به ورود اتحادیه اروپا به بحران این کشور به عنوان میانجیگر صلح ندارد. وی افزود: کره شمالی خواستار مذاکره مستقیم با آمریکا است، اما دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور این مساله را منتفی دانسته است.

به موجب تحریم های در نظر گرفته شده از سوی اروپا، سه مقام ارشد کره شمالی و شش شرکت تجاری این کشور به فهرست تحریم ها افزوده می شوند، به طوری که مقام های مزبور از سفر به کشورهای عضو اتحادیه اروپا منع شده و دارایی هایشان مسدود می شود.

با افزوده شدن این افراد حقیقی و حقوقی به فهرست تحریم ها، در مجموع 41 نفر و 10 شرکت در کره شمالی مشمول تحریم های اتحادیه اروپا می شوند. تحریم های وضع شده سازمان ملل علیه کره شمالی نیز 63 فرد حقیقی و 53 فرد حقوقی این کشور را در بر می گیرد.

به گفته دیپلمات های غربی، چنانچه کره شمالی موشک های بیشتری را آزمایش کند، اتحادیه اروپا مساله اعمال تحریم ها بر شرکت های غیر اروپایی را که با پیونگ یانگ مبادله تجاری دارند، مورد توجه قرار می دهد، مساله ای که آمریکا به آن مبادرت ورزیده است.

اما چنین اقدامی به مدارک موثق و روشنی دارد تا از مشکلات حقوقی جلوگیری شود، ضمن اینکه اتحادیه اروپا تمایل ندارد با هدف قرار دادن افراد حقیقی و حقوقی در چین، این کشور را که شریک مهم تجاری اش است، خشمگین کند.

بحران کره شمالی با آزمایش های موشکی این کشور و جنگ لفظی بین واشنگتن و پیونگ یانگ بالا گرفته است. کره شمالی تاکنون هفت آزمایش اتمی داشته که سه مورد آن به ترتیب در سال‌های 2006 ، 2009 و 2013 و دو مورد در سال 2016 انجام شده است. کره شمالی همچنین اعلام کرده که یک بمب هیدروژنی قدرتمند را سوم سپتامبر (12 شهریور ماه) آزمایش کرده و تازه ترین آزمایش این کشور بامداد جمعه 15 سپتامبر (24 شهریور ماه) انجام شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید