شواهد از افزایش قیمت نفت در سال 2018 حمایت می کند
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، پایگاه خبری یاد شده نوشت، درست قبل از اینکه عربستان از توافق کاهش تولید حمایت کند و قیمت نفت خام برنت دریای شمال برای نخستین بار از سال 2016 به بیش از 60 دلار در هر بشکه افزایش یابد، صندوق های سرمایه گذازی مشترک تقریباً نسبت به افزایش بهای این نفت پایه بیش از هر زمان دیگری خوشبین بودند.
فروش اوراق بهادار نفتی توسط این صندوق های تامین مالی جمعه گذشته به سطحی کاهش یافت که آخرین بار در فوریه (بهمن - اسفند) گذشته تجربه شده بود، زمانی که توافق کاهش تولید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک)، جرقه افزایش قیمت نفت را زد.
«محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان دیروز (شنبه) به پایگاه خبری بلومبرگ گفت: البته که می خواهیم توافق کاهش تولید اوپک تا پایان سال 2018 تمدید شود.
ولیعهد عربستان این اظهار نظر را پس از آن عنوان کرد که «ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه گفت: توافق کاهش تولید باید دستکم تا پایان سال 2018 تمدید شود.
وقتی نظر این دو کشور که تصیم گیرندگان اصلی سرنوشت توافق کاهش تولید هستند، بر تمدید است، به احتمال زیاد این توافق تمدید می شود اما به هر حال، سرنوشت این توافق در نشست ماه آینده وین مشخص می شود.
«کریس کتنمن» استراتژیست ارشد شرکت مشاوره ای «ماکرو ریسک» آمریکا واقع در نیویورک به بلومبرگ گفت: شواهد نشان می دهد که مردم به افزایش قیمت نفت امیدوارند.
وی افزود: حمایت ولیعهد عربستان از تمدید توافق کاهش تولید، احتمال تمدید این توافق را افزایش داده است و خوشبیی به افزایش قیمت نفت را چنان بالا برده که تصور تغییر این شرایط آسان نیست.
به نوشته بلومبرگ، تغییر متغیرهای اصلی بازار همه به نفع افزایش قیمت نفت است، موجودی انبارهای نفت آمریکا تقریبا به کمترین سطح خود از ژانویه 2016 (دی-بهمن1394) رسیده است.
«خالد الفلیح» وزیر انرژی عربستان گفته است: تقاضای نفت انعطاف پذیرتر از چیزی است که مردم فکر می کنند.
«الدر سیتر» مدیرعامل شرکت نفتی استات اویل نروژ نیز گفته است: بازار نفت به طور قطع در تعادل است.
«جان کیلدف» از شرکای صندوق سرماه گذاری «اگین کپیتال» آمریکا در نیویورک نیز تلفنی به بلومبرگ گفت: می ارزد که روی افزایش قیمت نفت شرط بندی کنی.
به گزارش ایرنا، در پایان معاملات جمعه گذشته، قیمت نفت برنت دریای شمال با 1.92 درصد افزایش نسبت به روز پیش از آن به 60 دلار و 44 سنت و بهای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با 2.4 درصد افزایش به 53دلار و 90 سنت در هر بشکه رسید.
اوپک در نشست رسمی 30 نوامبر 2016 (دهم آذرماه 1395) خود در وین، برای نخستین بار از سال 2008 میلادی با کاهش تولید موافقت کرد تا با کاهش مازاد عرضه نفت در بازارها، به بالا رفتن سطح قیمت ها کمک کند.
براساس این توافق، مقرر شد اوپک یک میلیون و ٢00 هزار بشکه در روز از سطح تولید خود بکاهد.
ایران، الجزایر، آنگولا، اکوادور، گابن، گبنه استوایی، عراق، کویت، لیبی، نیجریه، قطر، عربستان، امارات متحده عربی و ونزوئلا اعضای اوپک به شمار می روند.
ایران، نیجریه و لیبی تا رسیدن به سطح تولید پیش از بحران خود از برنامه کاهش تولید اوپک مستثنی شدند.
اوپک همچنین موفق شد بیستم آذرماه 1395 تولیدکنندگان نفت غیراوپک شامل روسیه، قزاقستان، گینه، جمهوری آذربایجان، سودان، مالزی، عمان، بولیوی، مکزیک، بحرین و برونئی را با خود همراه سازد.
این تولیدکنندگان نیز در مجموع با کاهش 600 هزار بشکه در روز از تولید نفت خود موافقت کردند.
وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو اوپک در نشست رسمی چهارم خرداد امسال این سازمان با تمدید توافق کاهش تولید نفت برای 9 ماه دیگر موافقت کردند.
انتظار می رود یک نامزد افراطی از کاهش نرخ بهره که کاهش قیمت طلا را در پی دارد، حمایت کند.