باکو آماده اختصاص وام برای احداث خط ریلی درخاک ایران است
به گزارش ایرنا به نقل از منابع خبری باکو ، «المار محمدیاراف» در گفت و گو با خبرنگاران افزود : مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی جمهوری اسلامی ایران و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی ایران و جمهوری آذربایجان اخیرا به باکو سفر کرد. در این سفر موضوع اختصاص وام برای ساخت خط ریلی (تکمیل دالان شمال - جنوب) در خاک ایران با وزیر اقتصاد جمهوری آذربایجان بررسی شد.
وی با تاکید بر این که همه طرف های حاضر در طرح تکمیل دالان حمل و نقل شمال – جنوب علاقه خاصی به این طرح دارند، گفت ، این موضوع در دیدار سه جانبه قریب اولوقوع رئیسان جمهوری آذربایجان ، ایران و روسیه در تهران نیز بررسی خواهد شد.
وزیر امورخارجه جمهوری آذربایجان گفت، در مورد طرح تکمیل دالان حمل و نقل شمال - جنوب نه تنها کشورهای شرکت کننده در این طرح بلکه کشورهای صادر کننده همچون هند و ویتنام نیز علاقه نشان می دهند.
المار محمد یاراف با اشاره به ظرفیت بزرگ دالان حمل و نقل شمال – جنوب گفت ، با توجه به این که خطوط ریلی از بندر عباس تا سن پترزبورگ در قالب دالان حمل و نقل شمال - جنوب به هم دیگر متصل می شوند، این مهم موجب علاقه خاص کشورهای صادر کنند هند و ویتنام می شود.
موضوع تکمیل دالان حمل و نقل شمال – جنوب امروز ( دوشنبه ) از سوی الهام علی اف در مراسم افتتاح خط ریلی باکو – تفلیس – قارص در بندر بین المللی بازرگانی باکو با حضور رئیسان جمهوری آذربایجان ، ترکیه و نخست وزیران گرجستان ، قزاقستان و ازبکستان مطرح شد.
الهام علی اف رئیس جمهوری آذربایجان در این باره گفت، این کشور اقدامات لازم را در مورد تکمیل دالان حمل و نقل شمال – جنوب در خاک خود انجام داده و در حال حاضر آمادگی برای ارایه کمک مالی و فنی به دیگر کشورها را داراد .
ایده راه اندازی دالان حمل و نقل شمال – جنوب برای نخستین بار در سال 1993 میلادی مطرح شد و در سال 2000 تو افقنامه راه اندازی این دالان بین المللی از سوی ایران ، روسیه و هند به امضا رسید.
راه اندازی این دالان بین المللی حمل و نقل، موجب کاهش مسافت و هزینه های حمل و نقل محموله ها می شود.
با تکمیل و بهره برداری از دالان حمل و نقل شمال – جنوب که خطوط ریلی ایران را به جمهوری آذربایجان و روسیه متصل می کند، محموله ها از آسیای جنوب شرق از طریق بندرعباس به جمهوری آذربایجان و روسیه و سپس به اروپای شمالی حمل می شود.
در مرحله نخست قرار است از طریق این دالان سالانه پنج میلیون تن کالا حمل شود که این رقم در مراحل بعدی به 10 میلیون تن افزایش می یابد.