بحران اقتصادی گریبان صنعت نفت ونزوئلا را گرفت
کاهش تولید نفت ونزوئلا در شرایطی روی داده که اقتصاد این کشور در بحران است و دولت سوسیالیست آن به سختی تلاش میکند بدهی خارجی خود را پرداخت کند. دولت ونزوئلا به منظور به تعویق انداختن ورشکستگی که اقتصاد این کشور را در شرایط بغرنجتری قرار خواهد داد، روز دوشنبه مذاکرات با طلبکارانش در مورد بدهی خود را آغاز کرد.
آنچه که این وضعیت را پیچیده کرده، دستگیری هشت تن از مدیران و کارمندان شرکت نفت دولتی PDVSA در شرق ونزوئلاست که در روزهای اخیر به دلیل دستکاری آمار تولید بازداشت شدهاند.
آمار ماهانه اوپک نشان میدهد که ونزوئلا تولید ۱.۹۵۵ میلیون بشکه در روز در اکتبر در مقایسه با ۲.۰۸۵ میلیون در سپتامبر را گزارش کرده است.
میزان تولید ونزوئلا بر مبنای اطلاعات منابع ثانویه از این میزان نیز کمتر بوده و طبق اعلام اوپک، ۱.۸۶۳ میلیون بشکه در روز در اکتبر بوده است.
ونزوئلا برای بیش از ۹۵ درصد از درآمد ارزی خود به نفت متکی است تا برنامههای رفاه اجتماعی و پرداخت حدود ۶۰ میلیارد دلار بدهی را تامین کند.
شرکت دولتی PDVSA که موتور مالی دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا است، از کاهش قیمت نفت آسیب دیده و مشکلات فعالیت و فساد داخلی، این شرکت را فلج کرده است.
با وجود اینکه اوپک آمار تاریخی در مورد تولیدی که از سوی اعضای این سازمان از دهه ۱۹۸۰ به این طرف گزارش شده را منتشر نمیکند، طبق آمار وزارت نفت، آخرین باری که ونزوئلا کمتر از دو میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد، سال ۱۹۸۹ بود.
بر اساس گزارش رویترز، طبق آمار اوپک، تولید نفت سالانه ونزوئلا در سال ۲۰۱۶ به ۲.۳۷۳ میلیون بشکه در روز و در سال ۲۰۱۵ به ۲.۶۵۴ میلیون رسید.
به گفته فرانسیسکو مونالدی، کارشناس نفت آمریکای لاتین در هیوستن، شاخصهای کلیدی صنعت نفت ونزوئلا مانند شمار دکلهای حفاری فعال، صادرات و کیفیت نفت خام با نرخ هشدار دهندهای وخامت پیدا کردهاند و تولید این کشور در سال آینده ۱۰ درصد دیگر کاهش پیدا خواهد کرد.