تاثیرات خروج احتمالی آمریکا از برجام
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، بلومبرگ با اشاره به اینکه تحریمهای مجدد علیه ایرانه به اندازه قبل موثر نخواهد بود تصریح کرد: شرکتهای اروپایی نمیخواهند در توییتر ترامپ مورد خطاب قرار بگیرند.«رویال بانک» کانادا، «سیتی گروپ» ، «سوشیت جنرال» ، «میتسوبیشی» و تحلیل گران در همه این بانکها، به این احتمال که تحریمهای مجدد علیه ایران با روی کار امدن پومپئو و جان بولتون تقویت شده است، فکر میکنند. بیشتر بانکها بازگشت تحریمها را در سناریوهای انرژی خود محتملترین سناریو میدانند. با این حال آنها به طور چشم گیری از تاثیر این تحریمها بر توزیع نفت در بازار دچار سردرگمی شدهاند. تحریمهای سابق تولید نفت ایران را تا ۱. ۲ میلیون بشکه در روز کاهش داده بود. جدول زیر جدول تاثیر تحریمهای آمریکا و اروپا بر تولید نفت ایران تا ۱. ۲ میلیون بشکه در روز از سال ۲۰۱۲ تا امروز است.
تحلیل گران معتقدند تحریمهای جدید به این دلیل که اروپاییها قرار نیست بار دیگر خرید نفت از ایران را ممنوع کنند به اندازه قبل بد نیست. اروپا تقریبا ۵۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام از ایران در سال گذشته خریداری کرده است و خشم ترامپ علیه توافق هستهای در آن سوی آتلانتیک اشترک نظر ندارد. در اروپا، توافق هستهای این اطمینان را ایجاد کرده که ایران به قدرت هستهای تبدیل نمیشود. این توافق هرگز قرار نبوده به سیاستهای دیگر ایران نظیر سیاست توسعه موشک بالستیک و فعالیتهایش در خاورمیانه بپردازد. جدول زیر، جدل میزان خریدهای عمده کشورهای اروپایی از ایران است.
بر اساس این گزارش بانکها و بیمههایی که به هر نوعی با آمریکا در ارتباطند باید بیشترین احتیاط را داشته باشند. هیچ کس نمیخواهد مورد خطاب توییتهای رییس جمهور قرار دهد. تصور کنید در صورتی که بانکها به اعتبار دهی به خریدهای نفت از ایران ادامه دهند یا بیمهها به ضمانت نفت کشها و کشتیهای ایران ادامه دهند چه اتفاقی در توییتر ترامپ خواهد افتاد.
جدول زیر، جدول میزان خرید نفت شش کشور آسیایی و اتحادیه اروپا در ایران در سه دوره قبل از تحریمها، در طول تحریم و بعد از برداشته شدن تحریمها در برجام است. با این جدول میزان کاهش خرید نفت در طول تحریمها از ایران نمایش داده شده است.
بلومبرگ با تاکید بر اینکه اروپا باید تعلیق تحریمها علیه ایران را حفظ کند نوشت: هیچ کس نمیداند چه چیزی این مرد را در کاخ سفید راضی خواهد کرد. با این اوصاف اینکه برنامه کاهش صادرات ایران را در سر داشته باشند چندان احمقانه نیست.