واردات نیم میلیارد دلاری گوشی همراه از مبادی رسمی کشور
به گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، ارزش واردات پارسال گوشی تلفن همراه 518 میلیون و 265 هزار دلار بود.
با کمک بانک اطلاعاتی سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی همه کالاهای خروجی از گمرک ها بویژه گوشی های تلفن همراه شناسنامه دارد.
به کمک سامانه های الکترونیکی در گمرک روشن می شود چه نوع کالا حتی با ارزش زیر 10 دلار در کدام ردیف تعرفه ای با مجوز چه سازمانی و توسط کدام شرکت کشتیرانی و بیمه وارد کشور شده است.
مقررات واردات گوشی تلفن همراه مسافری
براساس اعلام گمرک، مسافران هنگام ورود به کشور باید در صورت خریداری گوشی همراه، شناسه «آی.ام.یی.آی» تلفن همراه خود را اظهار کنند.
گمرک با رعایت مقررات مسافری و لحاظ کردن شرایط غیر تجاری واردات فقط یک دستگاه تلفن همراه، با اخذ حقوق گمرکی و 2 برابر سود بازرگانی و عوارض متعلق، مراتب اظهار ذینفع را از طریق گزینه ثبت اطلاعات در بخش مسافری سامانه جامع گمرکی وارد کرده و سپس از آیکون مقابل هر رکورد ثبت شده نسبت به درج اطلاعات شناسه آی.ام.یی.آی و مبالغ عوارض اقدام می کند.
در صورت اظهار نشدن تلفن همراه و نپرداختن حقوق ورودی امکان رجیستری تلفن همراه هنگام ورود به کشور وجود ندارد و مسوولیت آن با مسافر است.
مقررات واردات گوشی تلفن همراه تجاری
واردات انواع گوشی تلفن همراه به صورت تجاری مستلزم داشتن کارت بازرگانی و مجوز ثبت سفارش است.
حقوق ورودی و سود بازرگانی انواع گوشی تلفن همراه، بر اساس ارزش پایه گوشی (مشخص شده از سوی گمرک) محاسبه و بر مبنای آن پنج درصد حقوق و عوارض دریافت می شود.
بهای خرید کالا در مبدا به اضافه هزینه بیمه و حمل و نقل مبنای محاسبه و اخذ حقوق ورودی کالاها در گمرک است که به اصطلاح «ارزش سیف کالا» خوانده می شود.
برای واردات انواع گوشی تلفن همراه به صورت تجاری علاوه بر پنج درصد حقوق ورودی و سود بازرگانی، باید مالیات بر ارزش افزوده نیز پرداخت شود.
ارزش پایه انواع گوشی های تلفن همراه بر اساس قانون دسترسی و انتشار آزاد اطلاعات به تفکیک انواع برندها و مدل های مختلف در سامانه برخط ارزش کالایی گمرک (TSC) قرار داده شده و در دسترس همگان است.
نکاتی درباره ورود مسافری و تجاری گوشی تلفن همراه
امکان استعلام گوشی های تلفن همراه قاچاق یا غیر قاچاق برای خریداران عمده به صورت تجاری با کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی فراهم شده است.
خریداران عمده گوشی تلفن همراه وارداتی می توانند از طریق کد پروانه الکترونیکی از قاچاق یا غیر قاچاق بودن گوشی های تلفن همراه خریداری شده مطمئن شوند.
امکان استعلام پته های گمرکی برای مطمئن شدن خریداران عمده در نشانی epl.irica.ir/ecl فراهم شده و در دسترس همگان قرار گرفته است.
خریداران انواع گوشیهای تلفن همراه نیز می توانند با فرستادن شناسه 15 رقمی آی.ام.یی.آی گوشی از طریق لینک پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک به نشانی https://epl.irica.ir/ImeiInfoView?0 استعلام بگیرند.
طرح ثبت کد گوشی های تلفن همراه وارداتی (رجیستری) از مهرماه پارسال با معرفی گوشی های تولیدی شرکت اپل آغاز شد و از آخر فروردین امسال وارد مرحله پایانی می شود.