استفاده از فناوری تشخیص برای تسریع امور فرودگاهی در سنگاپور
به گزارش ایسنا، به نقل از وب سایت Japan Today، اسکنرهای تشخیص چهره و هویت مسافران در فرودگاه به متولیان فرودگاههای بینالمللی که میزبان حجم زیادی از مسافران در روز هستند، اجازه می دهد تا با کمترین سرعت ممکن و بدون نیاز به چک و بازرسی کردن گذرنامه مسافران و چهره آنان توسط ماموران فرودگاهی، هویت آنها را شناسایی کنند. این امر از ایجاد خطای انسانی و احتمال بروز مشکلات و خطرات پس از آن پیشگیری خواهد کرد.
فناوری مذکور از سیستم ورود و خروج بیومتریک پشتیبانی میکند و از طریق دوربینهای فوق پیشرفته و هوشمندی که در فواصل مختلف و در گیت ورودی فرودگاه نصب شدهاند، به احراز هویت مسافران اقدام میکند. کشورهای بسیاری هم اکنون در حال نصب و تجهیز فرودگاههای بینالمللی خود به فناوری تشخیص هویت مسافران و اسکنرهای هوشمند هستند.
فرودگاه چانگی سنگاپور به تازگی اعلام کرده است که در نظر دارد به منظور تسریع در عملکرد شناسایی مسافران و احراز هویت آنان از روش های مختلف و نوینی که این روزها در بهترین و به روز ترین فرودگاههای جهان بکار برده می شوند، استفاده کند. این فناوری به آن دسته از مسافرانی که به علت دیر رسیدن به فرودگاه ممکن است پرواز خود را برای طولانی بودن امور فرودگاهی از دست بدهند، بسیار مفید و کاربردی خواهد بود.
در حال حاضر، یکی از جدیدترین ترمینالهای فرودگاه سنگاپور به سیستم تشخیص هوشمند چهره در مکان هایی نظیر مبادی ورودی ( check-in ) مجهز است.
استفاده از فناوری تشخیص چهره هوشمند می تواند در موارد امنیتی و مشکوک شدن پلیس به افراد مظنون نیز کمک بسزایی کند.
البته فرودگاهای معدودی هستند که به این فناوری هوشمند مجهز شدهاند هرچند که فرودگاههای بینالمللی نیوزلند و استرالیا از پیشگامان استفاده از اسکنرهای بیومتریک تشخیص چهره و هویت در فرودگاههای خود بودهاند به گونهای که میتوان گفت تقریبا چند سالی است که این فناوری در فرودگاههای اصلی استرالیا استفاده میشود و مسئولان مربوطه در این کشور امیدوارند تا سال ۲۰۲۰ میلادی هیچ فرودگاهی در استرالیا که به اسکنرهای بیومتریک تشخیص هویت مجهز نباشد، وجود نداشته باشد.
این فناوری نخستین بار در فرودگاه بین المللی لوس آنجلس آمریکا به طور آزمایشی راه اندازی شد و بسیار موفقیت آمیز هم بود. این فناوری به گونهای است که به مسافران هوایی اجازه میدهد گذرنامه، روادید و تمامی مدارک و تصاویر مربوط به مهاجرت خود را تنها با استفاده از گیتهای الکترونیکی و هوشمند نشان داده و پس از تایید صحت و درستی آنها و باز شدن درب گیت های ورودی، وارد قسمت های مربوطه فرودگاهی و سپس سوار هواپیما شوند.
چند ماه پیش بود که خبر مجهز شدن فرودگاه بینالمللی میامی در ایالات متحده آمریکا توسط بریتیش ایرویز در فضای مجازی منتشر شد. حالا ظاهرا این شرکت هواپیمایی پیشگام قصد دارد تعداد فرودگاههای بینالمللی را که این فناوری هوشمند را در اختیار دارند، افزایش بدهد. این شرکت اعلام کرده است که فرودگاههای بین المللی نیویورک و اورلاندو نیز در یک قدمی تجهیزات هوشمند برای احراز هویت و تشخیص چهره الکترونیکی مسافران هوایی هستند.