ماجرای ۱۰۰هزار یورو ارز ورودی همراه مسافر در گمرگ لارستان
اقتصادنیوز: در حالیکه گمرک لارستان ۱۰۰ هزار یورو ارز قاچاق از یکی از مسافران کشف و ضبط کرد، مسئول دفتر یک نماینده مجلس پی گیر رفع توقیف این کالای قاچاق شد که دفتر وزیر اقتصاد هم در همین راستا در نامه ای به گمرک لارستان خواستار پی گیری این تقاضابا قید فوریت شد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از الفدر اردیبهشت امسال در گمرگ لارستان ۱۰۰ هزار یورو ارز از یکی از مسافران ورودی یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس در گمرک لارستان فارس کشف می شود. ظاهرا بعد از این کشف قاچاق، دفتر یکی از نمایندگان استان فارس پیگر این کالای قاچاق می شود و خواستار رفع توقیف این ۱۰۰ هزار یور شده است.
متعاقب آن نماینده وزیر اقتصاد و دارایی از دفتر وزیر در ۳۱ اردیبهشت در نامه ای خطاب به رحیمی مدیرکل گمرکات استان فارس نوشت که بنا پیوست تصویر نامه شماره ۱۱۳۸/۱۱۵/م جناب آقای «آقایی» مشاور محترم وزیر و مدیرکل دفتر امور استانهای وزارت متبوع در خصوص پیگیری مسئول دفتر نماینده لارستان در مجلس شورای اسلامی برای رفع توقیف ۱۰۰ هزار یورو ارز مکشوفه در گمرگ لارستان، ارسال میشود.
مقتضی است دستور فرمائید موضوع با قید فوریت مورد بررسی قرار گرفته و از نتیجه این اداره کل را مطلع گردانید. از سرنوشت این کالای قاچاق اطلاعی دقیقی در دست نیست و معلوم نیست که آیا بر اساس درخواست مسئول دفتر نماینده لارستان و پیگیری نماینده وزیر اقتصاد، این محموله قاچاق رفع توقیف شده یا پرونده برای رسیدگی به دستگاه قضائی ارسال شده است.
چندی قبل ضوابط جدید ارز همراه مسافر از سوی معاونت ارزی بانک مرکزی برای اجرا به گمرکات سراسر کشور ابلاغ شد. بر این اساس ورود ارز مجموعاً تا سقف مبلغ ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز بوده و ورود ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام مجموعاً بیش از مبلغ ۱۰ هزار یورو یا معادل آن به سایر ارزها مجاز نمیباشد. همچنین خروج ارز توسط هر مسافر به خارج از کشور از طریق سایر مبادی، مجموعاً تا سقف مبلغ پنج هزار یورو مجاز بوده و خروج ارز مازاد بر سقف مبلغ مذکور مجاز نمیباشد. در واقع مسافر ورودی به کشور حق ندارد بدون اظهار ارز بیش از ۱۰ هزار دلار و تایید منشا آن از سوی مراجع دی ربط اقدام به ورود آن به داخل کشور کند.
مراحل قانونی برخورد با ارز همراه مسافر
مراحل قانونی برخورد با ارز مازاد همراه مسافر بر مبنای دستورالعمل معاونت ارزی بانک مرکزی به این شرح است، پس از اظهار ارز مازاد بر مبلغ ده هزار یورو یا معادل آن توسط مسافر و دریافت کد رهگیری، گمرگ ضمن ارجاع سیستمی اطلاعات اظهارشده به درگاه بانک ملی ایران، نسبت به راهنمایی مسافر به باجه بانک ملی ایران اقدام مینماید. بانک ملی ایران پس از دریافت ارز، نسبت به ارائه رسید چاپی حاوی کد رهگیری، مبلغ و نوع ارز دریافتی به مسافر اقدام و مراتب را بهصورت سیستمی به گمرک ایران اعلام مینماید. گمرک جمهوری اسلامی ایران نسبت به استعلام مراتب از مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی اقدام مینماید. مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، پس از بررسی نسبت به اعلام نتیجه به گمرک اقدام میکند.
همچنین در ماده ۶ دستور العمل مورد اشاره آمده است، در صورت تایید منشاء ارز از سوی مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی، مراتب از طریق گمرک جمهوری اسلامی ایران به بانک ملی ایران اعلام و بانک مزبور بنا به درخواست مسافر یا نماینده قانونی ایشان، درخصوص ارز نسبت به حواله وجه به داخل و یا خارج از کشور، پرداخت عین ارز و یا خرید آن به نرخ آزاد و در خصوص اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام نسبت به استرداد آن اقدام و اطلاعات نحوه استرداد ارز، اسناد بانکی و اوراق بهادار بینام را در سامانه ثبت میکند.