وضعیت آبی سد زاینده رود وخیم است
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، در حال حاضر ذخیره سد زاینده رود ۲۸۱ میلیون متر مکعب است که این میزان در مدت مشابه سال گذشته بدون احتساب آب رها شده برای کشاورزان ۴۲۷ میلیون متر مکعب بودکه حاکی از کاهش ۴۰ درصد ذخیره سد است.
علاوه بر این متوسط درازمدت حجم سد زاینده رود یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب بود که ذخیره کنونی نسبت به بلند مدت ۷۰ درصد کاهش یافته همچنین میزان بارش های حوضه زاینده رود تاکنون ۷۵۳ میلی متر محاسبه شده در حالی که حجم بارش ها در مدت مشابه سال گذشته و همچنین میانگین درازمدت ۱۴۰۰ میلی متر بود.
شرایط سد زاینده رود کار را به جایی رسانده که بر اساس گفته های مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران، آورد امسال سد زاینده رود به ۵۰۰ میلیون مترمکعب هم نخواهد رسید لذا جدای از محدویتهای بخش کشاورزی ناچار هستیم محدویتهای برای بخش شرب نیز اعمال کنیم.
به گفته محمد حاج رسولی ها، این محدویت برای بخش شرب شامل طرح آبرسانی اصفهان بزرگ نیز میشود که تقریبا چهار تا پنج میلیون نفر را تحت پوشش قرار داده است. در برنامه پیشبینی شده، امسال ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش تحویل آب شرب خواهیم داشت.
وی با تاکید بر اینکه کاهش یاد شده باید در تمام شهرستانها به صورت یکسان توزیع شود، ادامه داد: آب و فاضلاب اصفهان نیز سیستم هوشمندی را طراحی کرده تا بتواند این کاهش آورد را به صورت یکسان در شبکه توزیع کند.
حاج رسولیها با تاکید براینکه بر اثر بارشهای نسبتا مناسب اردیبهشتماه شرایط اندکی بهبود یافته است؛ در غیر این صورت امروز با وضعیتی بسیار دشوارتری برای تامین منابع آبی استان مواجه بودیم، اظهار کرد: با این روند امیدواریم بتوانیم کاهش تحویل ۲۰ درصدی آب شرب به اصفهان را مقداری کمتر کرده و در جلسه بعدی شورای حوضه آبریز زایندهرود مقداری شرایط کمبود را تعدیل کنیم.
البته وضعیت دیگر سد های استان اصفهان نیز مطلوب نیست؛ به گونه ای که سد حنا سمیرم با ظرفیت ۵۰ میلیون مترمکعب اکنون نزدیک ۳ میلیون متر مکعب و سد قره قاچ سمیرم با ۲۰ میلیون ظرفیت تنها ۷ میلیون متر مکعب آن آب دارد. همچنین سد خمیران در بالادست تیران و کرون با ۶ میلیون مترمکعب ظرفیت، حدود سه میلیون متر مکعب ظرفیت دارد.
علاوه بر این از ظرفیت ۴۰ میلیون متر مکعبی سد گلپایگان، در حال حاضر حدود ۲۸ میلیون مترمکعب آب دارد.همین مساله نیز موجب شده که مسوولان آبی نسبت به وضعیت آب اصفان هشدار دهند؛ چراکه اگر ۳۰ درصد صرفه جویی در مصرف آب صورت نگیرد قطعا در این استان با مشکلاتی برای تامین آب مواجه خواهیم شد.