بورس کالا راهی مطمئن جهت توسعه اقتصاد کشاورزی
به گزارش اقتصاد نیوز؛ عباس کشاورز در گفتوگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان اظهار کرد: با عرضه عمده محصولات کشاورزی در بورس کالا موافق هستیم به طوری که رفته رفته بر حجم عرضه محصولات در این بازار نیز افزوده میشود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: در سال گذشته نیز گندم چهار استان در بورس کالا عرضه شد تا به مرور زمینه برای عرضههای پرحجم گندم در بورس فراهم شود، به عنوان مثال چالش ما در این بخش به محصول آرد برمی گردد؛ فردی که کالایی را از بورس خریداری میکند، باید در راستای تکمیل زنجیره، محصول فرآوری شده را نیز در بورس عرضه کند، اما در شرایط فعلی ما مجبور هستیم آرد یارانهای به نانواییها بدهیم که باید برای این موضوع چارهای اندیشیده شود.
به گفته وی، به طور طبیعی ایده آل بازارها، قرار گرفتن محصولات بر تابلوی بورس و کشف قیمتها براساس عرضه و تقاضاست، اما در بخش کشاورزی باید رفته رفته زمینهها برای رسیدن به این مهم فراهم شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه مکانیسم مناسب و شفافیت بورس، حق انتخاب به تولیدکننده و مصرف کننده میدهد، گفت: عدم توسعه یافتگی اقتصاد کشاورزی به نبود زیرساختهای مناسب در این بخش برمی گردد که یکی از سکویها برای رسیدن به شرایط مطلوب، بهره بردن از ظرفیتهای بورس کالاست.
رشد تولید گندم کیفی
کشاورز در ادامه به تولید گندم در سال زراعی جاری اشاره کرد و افزود: پیشبینی میشود در سال زراعی جاری تولید گندم کیفی بیشتر شود و خرید هم افزایش داشته باشد.
وی با بیان اینکه امسال به موضوع آبیاری کشاورزی توجه شده، اما این موضوع برکیفیت گندم اثری نداشته است، گفت: بررسیهای طرح کیفیت گندم آغاز شده است و نتایج آن تا آخر فصل برداشت اعلام خواهد شد، کیفیت گندم تابع ژنتیک، مدیریت زراعی و کنترل علف هرز و البته مصرف کود سرک است به طوریکه اغلب مزارع گندم کشور دو یا سه بار از کود سرک استفاده کردهاند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: تمامی شرایط برای تولید گندم کیفی مهیاست چرا که ژنتیک رقم پتانسیل خوبی داشته، علفهای هرز کنترل شده و کود ازت و سرک به صورت تدریجی مصرف شده است.
کشاورز با اشاره به اعلام نرخ خرید تضمینی سال زراعی آینده اظهار کرد: نرخ خرید تضمینی سال زراعی آینده در وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی است که در مردادماه سال جاری به شورای اقتصاد ارجاع داده خواهد شد.