نرخ رشد نقدینگی در دولت های یازدهم و دوزادهم پایین تر از دوره های پیش از آن است

کدخبر: ۲۲۱۰۳۸
اقتصاد نیوز: مدیر امور پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: بررسی وضعیت اقتصاد کلان و شرایط پولی کشور نشان می دهد که نرخ رشد نقدینگی در دولت های یازدهم و دوزادهم به طور متوسط پایین تر از نرخ های رشد نقدینگی در دوره های پیش از آن بوده است.

 به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم؛ حمید زمان زاده افزود: در انتهای سال 1396 رشد نقدینگی حدود 22.1 درصد بود که این رشد در قیاس جهانی بالاست اما در مقایسه با تجربه تاریخی کشورمان ، نرخ ر شد پائینی است .

وی با اشاره به اینکه نقدینگی همواره و در همه دولت ها در حال افزایش بوده است، گفت: با سیاست هایی که بانک مرکزی و دولت در سال های اخیر داشتند عملاً رشد نقدینگی مهار شد و نگرانی از بابت حجم نقدینگی نداریم.

زمان زاده با بیان اینکه هدایت نقدینگی به سمت تولید با شعار و سفارش انجام نمی شود، افزود: تا زمانی که تولید کننده نخواهد سرمایه گذاری کند نقدینگی به سمت تولید هدایت نمی شود.

وی، ریسک سرمایه گذاری و بازدهی را از مؤلفه های اصلی سرمایه گذاری بیان و اضافه کرد: ریسک های اقتصادی ما در سال های اخیر افت کرد و رتبه های اعتباری ما در سطح بین المللی افزایش یافت اما این ریسک ها با توجه به خروج آمریکا از برجام و فشارهای خارجی افزایش یافته است.

مدیر امور پژوهشی پژوهشکده پولی و بانکی گفت: باید سیاست هایی اعمال کنیم تا از بروز ریسک ها و شوک ها جلوگیری کنیم.

وی افزود: باید فضای کسب و کار به گونه ای باشد که فشارها بر تولید کاهش و اطمینان تولیدکننده ها برای بازدهی بلند مدت افزایش یابد.

زمان زاده با بیان اینکه باید بازار ارز به درستی مدیریت شود، اضافه کرد: نرخ کنونی ارز و سکه حباب زیادی دارد و سرمایه گذاری در آن درست نیست و مردم عادی اگر وارد این بازار شوند ضرر می کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید