وزارت راه: برای پیشرفت طرح مسکن اجتماعی نیازمند بودجه هستیم

کدخبر: ۲۲۲۴۴۷
اقتصاد نیوز: مقام مسئول وزارت راه با بیان این‌که طرح مسکن اجتماعی پیشرفت چندانی نداشته است، گفت:‌ ادامه این طرح مشروط به تخصیص بودجه متمرکز توسط سازمان برنامه و بودجه است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از تسنیم، علی چگنی درباره اقدامات صورت گرفته برای پیشبرد طرح های مسکن اجتماعی، اظهار کرد: دولت معمولا برای کمک به گروه‌های کم درآمد، در همه حوزه‌ها از جمله بخش مسکن برنامه‌هایی دارد. اگر مروری به گذشته داشته باشیم، در سال‌ها و دهه‌های قبل برنامه‌هایی خاص با عناوین خاص وجود داشته که بودجه‌ دولتی نیز به آن‌ها اختصاص یافته و به نتیجه رسیده است.

وی با بیان این‌که طرح‌های ساخت مسکن اجتماعی در ایران به دو روش متمرکز و غیر متمرکز دنبال می‌شود، افزود: در روش متمرکز، متولی اصلی تامین مسکن وزارت راه و شهرسازی است و در روش غیر متمرکز نهادهای حمایتی تولید و تهیه مسکن برای کم درآمدها را بر عهده دارند.

وی تصریح کرد:‌ برخی حساب کار مسکن تولید شده توسط نهادهای حمایتی را از دولت جدا می‌کنند. اما واقعیت این است که این نهادها از دولت جدا نیستند، چراکه اقدامات آن‌ها با بودجه دولتی انجام شده و دولت از این فعالیت‌ها حمایت می‌کند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به روش‌های مختلف کمک دولت به نهادهای حمایتی گفت: این کمک در قالب پرداخت‌های بودجه‌ای، تخصیص تسهیلات ارزان قیمت، تخصیص زمین و تخصیص واحدهای بدون متقاضی مسکن مهر انجام می‌شود.

چگنی با اشاره به اعتبارات بودجه‌ای پرداخت شده به نهادهای حمایتی، افزود: در این اعتبارات به صورت خاص کمک‌های مالی برای تامین مسکن در نظر گرفته شده است و توسط این نهادها برای ساخت، تعمیر و بهسازی واحدهای مسکونی به کار گرفته می‌شود.تمام این اعتبارات در سند بودجه سالانه قابل مشاهده است و کسی که در مورد کم و کیف آن سوال دارد می‌تواند به سند بودجه سالانه رجوع کند.

وی اظهار کرد: وزارت راه و شهرسازی برای تهیه مسکن برای نیازمندان به تمام نهادهای حمایتی زمین اختصاص داده و این اتفاق خارج از برنامه متمرکز مسکن اجتماعی اتفاق می‌افتد. مسکنی که توسط نهادهای حمایتی و بهزیستی ساخته می‌شود روی زمینی است که از سوی دولت تخصیص داده شده است.

چگنی درباره واگذاری واحدهای مسکن مهر در قالب مسکن اجتماعی نیز گفت: ظرفیت مازاد بر تقاضا در مسکن مهر با شرایط مناسب در اختیار نهادهای حمایتی قرار داده شده و می‌شود. این مسئله در بودجه پیش‌بینی شده و حتی شرایط بازگشت وام نیز تسهیل شده تا این واحدها به راحتی در اختیار گروه‌های کم درآمد قرار بگیرد. حتی سازمان‌ها و نهادهایی مانند ارتش نیز بخشی از این ظرفیت مازاد را برای اعضای کم درآمد خود در اختیار گرفته اند.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و اقتصاد مسکن یادآور شد: علاوه بر اقداماتی که به منظور تامین مسکن برای نیازمندان صورت گرفته، طرح مسکن اجتماعی در دولت مصوب شده است. بر اساس این طرح باید از تامین  سالانه 100 هزار خانوار در قالب ساخت و خرید، تامین اجاره بها و کمک ودیعه برای نیازمندان حمایت شود.

چگنی پیشرفت این طرح را مشروط به تخصیص بودجه از سوی سازمان برنامه و بودجه دانست و افزود: برنامه‌ریزی این طرح و توزیع استانی آن صورت گرفته است. در بسیاری از استان‌ها حتی زمین نیز تخصیص داده شده و کار اجرایی بر روی زمین نیز آغاز شده است. اما منابع مالی متمرکز از سوی سازمان برنامه و بودجه به این طرح تخصیص داده نشده و به همین دلیل این بخش از طرح مسکن اجتماعی پیشرفت قابل ملاحظه‌ای نداشته است.

وی ادامه داد: با این وجود مرور اقدامات انجام شده در حوزه مسکن اجتماعی نشان می‌دهد در مجموع در یک دوره 4 یا 5 ساله 207 هزار واحد مسکونی در کشور در قالب احداث، کمک به خرید، تامین زمین مسکن اقشار ویژه و خانوارهای دو معلول و بیشترو استفاده از ظرفیت مسکن مهر بدون متقاضی مورد حمایت قرار گرفته و این روند ادامه دارد. شایان توجه است که این واحدها با استفاده از زمین دولتی، تسهیلات یارانه‌ای دولت و بخشی نیز از منابع داخلی نهادهای حمایتی تامین مالی شده است.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید