رییس انجمن سیمان از گران شدن سیمان صادراتی خبر داد

کدخبر: ۲۲۴۹۹۷
اقتصاد نیوز: رییس انجمن صنفی صنعت سیمان از افزایش نرخ صادرات سیمان در نیمه دوم امسال خبر داد و گفت: باتوجه به از دست رفتن بازار عراق برای صادرات سیمان، مشتری‌های جدیدی از جمله قطر، کویت، تانزانیا و بنگلادش پیدا کرده‌ایم که جایگزین عراق شوند.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، صنعت سیمان در حال حاضر به دلیل نداشتن تقاضا کمتر از ظرفیت اسمی تولید می‌کند، چراکه طی س‌های اخیر ساخت و ساز با رکورد مواجه بوده است و از سوی دیگر عراق بزرگترین بازار صادراتی این محصول بوده که طی سال‌های اخیر به دلیل راه‌اندازی دو کارخانه در کشورش دیگر به سیمان ایرانی روی خوش نشان نداد و باعث شد بخشی از بازار این محصول از دست برود. البته اکنون رایزنی‌هایی صورت گرفته که بازارهای جدیدی برای این محصول تعریف شود.

در این باره عبدالرضا شیخان به ایسنا گفت: امروز مشتری‌های زیادی از جمله قطر، کویت، تانزانیا و بنگلادش پیدا کرده‌ایم که مقدار زیادی سیمان می توانیم به این کشورها صادرکنیم.

وی در رابطه با راهکارهای افزایش فروش سیمان گفت: اگر جاده‌ها بتنی ساخته شوند سالانه حدود دو - سه میلیون تن بیشتر به فروش سیمان اضافه نمی‌شود؛ لذا باید تحولی جدی صورت گیرد و باید روی صادرات تمرکز کنیم. البته با توجه به اتفاقات اخیر به مشکل برخوردیم. با این حال صادرات سیمان به کشورهای آسیای دور را پیگیری می‌کنیم، چراکه چین میزان تولید سیمان را کاهش داده و فضا برای صادرات سیمان ایران باز شده که البته این شرایط مقطعی است. برای مثال در عراق صادرات خوبی داشتیم که دیگر ادامه پیدا نکرد.

شیخان با بیان این که سعی کردیم شفافیت ایجاد کنیم، گفت: نگاه ما به صنعت سیمان این است که بتوانیم آن را به عنوان یک صنعت و اشتغال حفظ کنیم و روند تولید و قیمت را به نقطه  تعادل برسانیم.

رییس انجمن صنفی صنعت سیمان خاطر نشان کرد که ارز حاصل از صادرات سیمان وارد سامانه نیما می‌شود.

وی درباره توافق تخفیف ۳۰ درصدی کشتیرانی به هزینه حمل و نقل صادرات سیمان گفت: این توافق هنوز محقق نشده است.

شیخان یادآور شد: باتوجه به اینکه وزارت صنعت در شرکت کشتیرانی سهام دارد، قرار بود سود سهام این وزارتخانه به عنوان یارانه برای صادرات محصولات صنعتی از قبیل سیمان اختصاص یابد اما چون شرکت کشتیرانی در زیان است، سودی نبوده که بخواهند به ما بپردازند.

رییس انجمن صنفی صنعت سیمان اظهار کرد: علیرغم تحریم‌ها، در دهه ۸۰ ظرفیتی ایجاد شد که توانستیم با هماهنگی دولت میزان تولید را بالا ببریم و در این مدت میزان تولید ۲.۵ برابر قبل بود اما این روند ادامه پیدا نکرد و حتی در سال های اخیر با رشد منفی در تولید مواجه شدیم و رکود ساخت و ساز به صنعت سیمان به ویژه کارخانه‌هایی که تازه در مدار تولید قرار گرفته بودند، لطمه زد.

او با بیان اینکه به دلیل کاهش نقدینگی، میان کارخانه‌ها رقابت منفی ایجاد شده است، افزود: با وزارت صنعت هماهنگ کردیم و تصمیم گرفتیم به اندازه‌ای تولید نکنیم که نتوانیم بفروشیم و بررسی کردیم که صنعت سیمان با چه ظرفیت بهینه‌ای تولید کند و با چه قیمتی بفروشد که کارخانه‌ها سرپا بمانند و اشتغال خود را حفظ کنند و به اندازه نیاز داخل و صادرات تولید کنند.

شیخان ضمن انتقاد از رقابت منفی میان تولیدکنندگان اظهار کرد: رقابت منفی باعث شد کارخانه‌ها قیمت سیمان را کاهش دهند که برای جلوگیری از زیان تولید، قرار شد کارخانه‌ها براساس نیاز داخلی و صادراتی تولید و توزیع داشته باشند و تخفیف‌ها را کم کنند. البته تا امروز قیمت‌ فروش سیمان از قیمت مصوب کمتر بوده است.

رییس انجمن صنفی صنعت سیمان تصریح کرد: برای بهره‌وری در این صنعت باید تخفیف‌ها حذف و به قیمت مصوب اضافه شود اما هنوز در زمینه میزان افزایش قیمت به جمع‌بندی نرسیده‌ایم.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید