سامان بخشی به کارمزد جایگاه‌داران/دریافت کارمزد از مصرف کنندگان

کدخبر: ۲۲۵۰۳۶
اقتصادنیوز: بحث کارمزد جایگاه‌های سوخت و نارضایتی از میزان و نحوه پرداخت را دلیلی بر عملکرد گا‌ها ضعیف خود در خدمات دهی بیان می‌کنند که در این راستا سیستم حق العمل کاری جایگزین سیستم کارمزد شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از خبرگزاری میزان، بحث کارمزد جایگاه‌های سوخت و نارضایتی از میزان و نحوه پرداخت را دلیلی بر عملکرد گا‌ها ضعیف خود در خدمات دهی بیان می‌کنند.

بنا بر آمار منتشره در کل کشور حدود ۳ هزار و ۶۰۰ جایگاه سوخت وجود دارد که بیش از نیمی ازآن‌ها با مشکلاتی در حفظ و نگه داری جایگاه و یا سرویس دهی به مشتریان مواجه هستند.

اتحادیه جایگاه دارن تاکنون بار‌ها اعلام کرده اند خواستار جایگزینی سیستم حق العمل کاری به جای سیستم کارمزد هستند تا از این طریق شاهد بهبود عملکرد باشیم.

به دنبال این درخواست محمدرضا موسوی‌خواه مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران از تغییر نحوه محاسبه کارمزد جایگاه‌داران سوخت خبر داد و گفت: کارمزد جایگاه‌داران عرضه سوخت از این پس به صورت حق‌العمل محاسبه می‌شود و آنان می‌توانند حق‌العمل خود را به‌طور مستقیم از مصرف‌کنندگان دریافت کنند.

بر اساس اعلام شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ماهانه بیش از ۱۲۰ میلیارد تومان به عنوان کارمزد به جایگاه‌داران پرداخت می‌شد که این رقم پس از فروش فرآورده‌های نفتی و واریز پول آن به خزانه مجددا از خزانه برداشت و به جایگاه داران پرداخت می‌شد.

این روند در شیوه جدید تغییر کرده به گونه ای که پرداخت سوخت را با رقمی پایین‌تر از نرخ تکلیلفی به جایگاه داران عرضه می‌کنند تا آن‌ها با فروش بار به قیمت تکلیفی از مابه التفاوت آن سود کنند و در نتیجه آن کاهش بوروکراسی و افزایش رضایت مندی جایگاه داران را به دنبال دارد.

پیش از این نیز شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران خبر از افزایش کارمزد جایگاه‌های عرضه سی ان‌جی به ازای هر متر مکعب فروش در جایگاه‌ها تا سقف ۴۰۰ ریال داد.

بر این اساس، قرار است کارمزد قابل پرداخت به جایگاه‌داران و بهره‌برداران جایگاه‌های عرضه سی‌ان‌جی غیرخصوصی به ازای هر متر مکعب فروش ۲۲۰ ریال و به جایگاه‌داران بخش‌خصوصی و جایگاه‌هایی که کارمزد ویژه می‌گیرند افزون بر مبلغ مذکور ۱۸۰ ریال اضافه‌تر پرداخت شود.

همچنین برای جایگاه‌های سی ان جی مبلغ ۷۰ ریال از کارمزد یادشده مربوط به هزینه‌های فرآیند یکسان‌سازی و ارتقای سطح ایمنی جایگاه‌ها تا سطح یک برای همه جایگاه‌ها در نظر گرفته شده که پس از انجام فرآیند یادشده با تائید شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، این مبلغ قابل پرداخت است.

به گزارش خبرگزاری میزان، تا پیش از این کارمزد جایگاه‌های سوخت با توجه به مبادی تامین سوخت، پراکندگی جغرافیایی و سطح جایگاه محاسبه و پرداخت می‌شد.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید