دردسرهای تازه که وزارت صنعت با دخالت هایش ایجاد کرد

کدخبر: ۲۲۸۳۰۰
اقتصادنیوز: یک مقام مسئول گفت: دخالت‌های بی‌مورد و تصمیمات یک شبه وزارت صمت بدون نظر وزارت جهاد، موجب شد تا مقدار زیادی دام روی دست پرواربندها باقی بماند.

به گزارش اقتصادنیوز؛ احمد مقدسی رئیس انجمن صنفی گاوداران در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه مقدار زیادی دام روی دست پروارندها مانده است، اظهار کرد: دخالت‌های بی‌مورد و تصمیمات یک شبه وزارت صنعت، معدن و تجارت بدون نظر وزارت جهاد کشاورزی، موجب شده تا مقدار زیادی دام روی دست پرواربندها باقی بماند.

وی با انتقاد از ممنوعیت صادرات دام زنده افزود: وزارت صمت بدون نظرخواهی از وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید و اعلام ممنوعیت صادرات دام زنده، ضربه مهلکی به صادرات وارد خواهد کرد چرا که دیگر تجار بازارهای هدف اعتماد خود را نسبت به صادرکنندگان  از دست می دهند.

مقدسی نرخ هر کیلو دام زنده سنگین درب دامداری را 14 هزار و 500 تا 15 هزار تومان اعلام کرد و گفت: این درحالی است که به سبب گپ بین تولید تا مصرف و وجود برخی واسطه ها و دلالان در بازار، گوشت با نرخ های بالایی در قصابی ها عرضه می‌شود.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا امکان خوداتکایی صددرصدی در گوشت قرمز وجود دارد، بیان کرد: اگر مسئولان وزارت صمت از واردات گوشت جلوگیری کنند، این امکان وجود دارد که ظرف کمتر از 9 ماه صددرصد نیاز داخل از سوی تولیدکنندگان داخل تأمین شود که در نهایت این امر از خروج  قابل توجه ارز از کشور جلوگیری می‌کند.

وی با انتقاد از واردات بی حساب و کتاب گوشت قرمز اظهار کرد: با وجود آنکه 10 درصد نیاز کشور باید از منابع وارداتی تأمین شود اما جالب است در برخی موارد به قدری گوشت وارد می شود که روی دست واردکنندگان می ماند و به مرز فساد می رسد.

آرامش نسبی به بازار نهاده‌های دامی بازگشت

رئیس انجمن صنفی گاوداران درباره آخرین وضعیت بازار نهاده‌های دامی بیان کرد: اگرچه با تزریق ارز 3800 تومانی به واردات کنجاله سویا و جو تا حدودی آرامش نسبی به بازار بازگشت، اما هم اکنون نهاده‌های دامی با قیمت مناسبی به تولیدکنندگان عرضه نمی‌شود که در این باره دستگاه های نظارتی باید کنترل لازم را داشته باشند.

وی در پاسخ به این سوال که شنیده ها حاکی از آن است که واردکنندگان نهاده‌های دامی پس از دریافت ارز اقدام به واردات دیگر محصولات کرده اند، نظر شما در این باره چیست؟، بیان کرد: بنده اطلاع دقیقی از این موضوع ندارم هر چند که شنیده‌ها حاکی از این موضوع است که واردکنندگان پس از دریافت ارز، اقدام به واردات دیگر محصولات کردند، به همین دلیل از دستگاه‌های ذی ربط انتظار می‌رود که با اعمال نظارت های دقیق از خروج بیت المال جلوگیری کنند چرا که این موضوع علاوه بر ایراد داشتن از نظر شرعی، بی انصافی است.

رئیس انجمن صنفی واردکنندگان در پایان بازار نهاده‌های دامی را پیش‌بینی کرد و گفت: با توجه به آنکه دولت برای رعایت حال مصرف کنندگان ارز 3800 تومانی به واردات نهاده‌های دامی اختصاص می دهد؛ بنابراین انتظار می رود که کنترل لازم بر بازار داشته باشد تا نهاده ها با قیمت‌های منطقی در بازار توزیع شود چرا که با اختصاص ارز دولتی نرخ منطقی هر کیلو کنجاله سویا تحویلی به تولیدکننده 2 هزار و 200 تا 2 هزار و 250 تومان است در حالیکه هم اکنون با قیمت 2 هزار و 540 به دامدار عرضه می شود.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید