متاسفانه فساد به برخی از مسئولان بالایی کشور رسیده است/لایحه شفافیت و تعارض منافع شهریور به مجلس می رود
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا ، اسحاق جهانگیری بعدازظهر شنبه تاکید کرد: اگر در شرایط خطیری قرار داریم به معنای این نیست که در بن بست قرار گرفته ایم و پیش روی ما راهکارهایی نیست .
وی با اشاره به اینکه حتی به شرایط بحرانی هم ورود پیدا نکرده ایم ، ادامه داد: علت آن این است که کشور ظرفیتهای فراوان و کم نظیری از لحاظ منابع طبیعی ، انسانی و مدیریتی در کشور وجود دارد. ظرفیت های، فرهنگی و تمدنی بزرگی داریم که می تواند پشتوانه ملت در روزهای سخت باشد .
معاون اول رییس جمهوری تاکید کرد : کشوری هستیم که رتبه اول را از نظر منابع نفت وگاز در اختیار داریم . در منابع طبیعی و ذخائر معدنی و فلزات جزء 10 کشور اول دنیا هستیم و از نظر حدود جغرافیایی از خلیج فارس تا منطقه خاورمیانه در منطقه بزرگی قرار داریم .
جهانگیری همچنین گفت: عزم دولت در مبارزه با فساد و ایجاد شفافیت جدی است و در این راستا لایحه شفافیت و تعارض منافع شهریور از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.
او با بیان اینکه این دو لایحه بسیار سرمایه ساز است، افزود: لایحه شفافیت و تعارض منافع در کنار دولت الکترونیک و قانون دسترسی آزاد به اطلاعات می تواند زمینه جدی برای مبارزه با فساد را به وجود آورد و از سوی دیگر اعتماد اجتماعی را بازسازی کند. کار بسیار سنگین و دقیقی برای تهیه این لوایح انجام شده است همچنین لوایح تهیه شده برای اعلام نظر به اطلاع عموم رسیده، تا نخبگان و صاحبنظران درباره آنها اظهار نظر کنند و مراحل نهایی را در کمیسیون های دولت طی می کند.
معاون اول رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: عزم دولت در برخورد با مفاسد اقتصادی جدی است و اقدامات پیشگیرانه و فعالیت هایی که برای مبارزه با فساد انجام داده است، قابل توجه است.
وی تصریح کرد: آیین نامه های اجرای قانون دسترسی آزاد به اطلاعات که از سوی دولت تهیه و در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، تهیه و در حال اجرا است.
جهانگیری افزود: در کنار همه اینها دولت همیشه از نقد منصفانه صاحبنظران استقبال می کند، نقد به ما کمک می کند تا اگر در مسیری اشتباه کردیم، اصلاح کنیم خصوصا اگر منتقدان، صاحبنظر و مطلع باشند، باید دستشان را بوسید و حتما دولت از نقد افراد صاحبنظر استقبال می کند.
وی درباره نقش رسانه ها در مبارزه با فساد گفت: وقتی موفق می شویم که رسانه ها به عنوان چشم نظاره گر، بتوانند نقد کنند و واقعیت های جامعه را منعکس کنند.
معاون اول رئیسجمهوری ادامه داد: اگر با فساد و مسئولینی که دامن جمهوری اسلامی را به فساد آلوده کردند به موقع برخورد میشد، امروز مبارزه با فساد به دغدغه عمومی ملت تبدیل نشده بود. متاسفانه فساد به برخی از مسئولان بالایی کشور رسیده است و در دوره ای که میشد و باید جلوی فساد را میگرفتند، نگرفتند و برخی مسئولین کشور را به فساد آلوده کردند.
وی با تاکید بر اینکه راه مبارزه با فساد این بود که بدون تبعیض و فارغ از وابستگیهای جناحی برخورد میشد، خاطر نشان کرد: اگر با فساد و مسئولینی که دامن جمهوری اسلامی را به فساد آلوده کردند به موقع برخورد میشد، امروز مبارزه با فساد به دغدغه عمومی ملت تبدیل نشده بود.