پولشویی اتفاقی مسلم دراقتصاد کشور است
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، «پدرام سلطانی»یکشنبه شب در همایش فرصت ها و تهدیدهای صنعت پوشاک در شرایط تحریم در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران افزود: وقتی قوانین بد در جامعه جاری می شوند و نظارت های نادرستی وجود دارد، شهروندان به شهروندانی سرپیچی گر از قانون تبدیل می شوند و همواره جلوی افراد قانونمدار می ایستند.
وی توضیح داد: در چنین محیط کسب و کاری، انتظار رونق وجود ندارد و همچنین امکان رقابت ما با سایر کشورها فراهم نمیشود.
سلطانی یادآور شد: در شرایطی که در ماه های گذشته نرخ ارز سه برابر شده، اما فریاد صنعت نساجی از قاچاق بالاست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی گفت: در شرایط کنونی تولید کننده باید ماه ها در انتظار ترخیص مواد اولیه باشد و فرصت های تولید برای صادرات را به راحتی از دست بدهد، اما در عوض دولت به فریاد بخش خصوصی توجهی ندارد.
این عضو اتاق ایران ادامه داد: با وجود اینکه در شرایط تحریم های شدید قرار داریم و پیشتر نیز تحریم را تجربه کرده ایم، اما نتوانستیم مدیرانی که مناسب با شرایط تحریم کشور را اداره میکنند، تربیت کنیم.
وی ادامه داد: نمونه این موضوع زلزله کرمانشاه است که پس از یک سال و با وقوع زلزله ای دیگر، تازه به یادمان میافتد که مردم در این مناطق زیر چادر زندگی میکنند.
سلطانی تاکید کرد: مشکل از خود ماست که نمی توانیم مدیریت بحران و مدیریت پس از بحران داشته باشیم و وحدت فرماندهی نیز وجود ندارد و نظیر این موضوع برای تحریم ها نیز در حال اتفاق افتادن است و مشخص نیست ستاد مبارزه با تحریم کجاست؟
وی ادامه داد: چرا در این شرایط باید گمرک مواد مورد نیاز تولیدکنندگان را پنج تا 6 ماه نگه داشته و چرا باید در این شرایط ثبت سفارش ها اینقدر پیچیده شود؟
سلطانی یادآورشد: در چند دهه گذشته با مشکلاتی مزمن و پایدار در اقتصاد کشور مواجه شده ایم که راهکارهای مان برای آنها تکراری بوده که از جمله آنها قاچاق کالا است.
وی با بیان اینکه اکنون موضوع قاچاق سیاسی شده است همچنین ادامه داد:معضل پولشویی نیز اتفاقی واقعی و مسلم در اقتصاد ماست.
نائب رئیس اتاق ایران توضیح داد: قاچاق با پول کثیف شکل می گیرد؛ بطور نمونه قاچاق سوخت در مرزها به فراوانی انجام می شود و پول آن صرف خرید پوشاک قاچاق و ورود آن به داخل کشور می شود و باید با پولشویی مبارزه کنیم.
سلطانی بطور نمونه به وجود دسته های اسکناس 500 یورویی در کشور اشاره کرد و گفت: این در حالی است که در خارج از کشور اگر فروشنده ای اسکناس 500 یورویی دست خریداری ببیند حتما با پلیس تماس می گیرد.
به عقیده این فعال اقتصادی،جلوی تراکنشهای مالی منجر به پولشویی و قاچاق در کشور باید گرفته شود.
وی به حضور نزدیک به سه میلیون افغانستانی در کشور اشاره کرد و گفت که اگر هر یک از آنها ماهیانه یک میلیون تومان نیز درآمد داشته باشند با توجه به اینکه خیلی از آنان حساب بانکی ندارند، پول زیادی سالیانه به خارج از مرزها منتقل می شود و شاید تبدیل به مواد مخدر شده و به داخل کشورمان باز گردد.
نائب رئیس اتاق ایران تاکید کرد: متاسفانه به این موضوع توجهی نداشته و فکر می کنیم با بالا بودن تعرفه میتوانیم با قاچاق مبارزه کنیم.
وی افزود: پولشویی در همه کشورها وجود دارد اما با مکانیسم هایی نظیر قانون مالیات بر ارزش افزوده و یا انجام فروش با استفاده از صندوق های مکانیزه فروش، به کنترل آنها پرداخته اند.
سلطانی همچنین بر لزوم بهبود محیط کسب و کار تاکید کرد و یادآور شد: هزینه تمام شده تولید در کشور بالاست اما متاسفانه ساختار فکری مدیران بر مبنای اعتماد به بخش خصوصی نیست.
وی گفت: امروز شاهدیم کشورهایی در کسب و کار خود موفق بوده اند که دولت هایشان را الکترونیکی کرده و نظارت را در همه فرایندها به انجام رساندند.
سلطانی یادآورشد: یکی از معضلات اقتصاد ما این است که دولت وقت به دنبال تشکیل صنایع بزرگ مبتنی بر مزیت نسبی بود و آنها را سر و شکل داد، اما امروز شاهدیم تولید کننده کشور ترکیه مواد اولیه را ارزان تر از ایرانی ها می خرد، زیرا برای افزایش صادرات خود انواع و اقسام توجیهات را داراست.
سلطانی افزود: بیش از یک سال است که این بسته پیشنهادی را به دولت ارائه و گزارشهای کارشناسانه داده ایم.
به گفته این فعال اقتصادی، باید ساز و کارهای مالیاتی و تشویقی برای صنایع بزرگ کشور به گونه ای باشد که انگیزه شان برای دادن مواد اولیه به بخش خصوصی داخلی بیش از صادرات باشد.
وی ابراز امیدواری کرد که دولت این جسارت را داشته باشد که بتواند این گروه های قدرتمند را متوجه این موضوع کند و تصمیمی بگیرد که به نفع اقتصاد کشور باشد.
سلطانی تاکید کرد: طرحهای مبارزه با تحریم باید از صنایع کوچک و متوسط بگذرد و دولت نیز به آن توجه داشته باشد در غیر اینصورت با مخاطرات زیادی برای تولید روبه رو می شویم.