وضعیت قیمت مسکن در سال ۹۸ چگونه خواهد شد؟ | وضعیت قیمت مسکن در سال 98
وضعیت بازار مسکن در سال 98 به کدام سمت میرود؟
به گزارش اقتصادنیوز؛ حسام عقبایی در گفتوگو با خبرگزاری میزان ، در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال 98 و وضعیت مسکن در سال 98 بیان کرد: باوجود اینکه از سال ۹۲ تا ۹۶ رکود در این بازارها حاکم بود و نوید خروج مسکن به گوش میرسید، اما در سال ۹۷ به یکباره این رکود عمیقتر شد به طوری که حجم معاملات در تیر ماه ۹۷ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۵ درصد، مرداد ۳۶ درصد، شهریور ۴۵ درصد، مهر ۵۴ درصد، آبان ۵۸ درصد و آذر ۶۲ درصد کاهش داشت.
وی در ادامه افزود: عمق رکود معاملات در سال ۹۷ عمیقتر ازسال ۹۶ شده است باوجود اینکه رکود تورمی، شاهد رشد قیمت مسکن نیز بودیم. نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به عوامل رکود در بازار مسکن طی سال جاری تصریح کرد: نبود توازن در عرضه و تقاضا، کاهش ۵۰ درصدی تولید، عدم توجه وزارت راه و شهرسازی به برنامه مسکن اجتماعی، کاهش قدرت خرید وهمسان نشدن تسهیلات بانکی با رشد قیمت مسکن از عواملی است که باعث افزایش رکود مسکن در سال ۹۷ شده است. عقبایی یادآور شد: رشد نامتعارف ارز نیز یکی از اصلیترین عوامل افزایش بیش از صد درصدی قیمت مسکن در سال 98 بود و مالکین نیز قیمت ملک را با قیمت ارز مقایسه میکردند.
بیشتر بخوانید:
پیشبینی وزیر از قیمت مسکن صحیح است؟
بازار مسکن به کدام سمت خواهد رفت؟
خانهدار شدن رویا شد؟
هیجان بازار مسکن فروکش کرد
نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک در توضیح وضعیت بازار مسکن در سال 98 و شرایط بازار اجاره در تابستان سال جاری و وضعیت مسکن در سال 98 گفت: تابستان ۹۷ بازار اجاره به سمتی رفت که مؤجران قیمت اجاره را با سکه و دلار دریافت میکردند که این موضوع کنترل شد. عقبایی با اشاره به آمار بانک مرکزی مبنی بر رشر قیمت مسکن در سال 98 اظهار کرد: بر اساس اعلام بانک مرکزی متوسط قیمت رشد مسکن ۹۲ درصد است این موضوع باعث شده خریداران واقعی از خرید مسکن جا بمانند و افرادی که منتظر دریافت تسهیلات خرید بودند نیز قدرت خرید یک واحد کوچک را نداشته باشند، زیرا در شهر تهران ملکی که ۵۰۰ میلیون تومان بود به یک باره به قیمت ۱ میلیارد و ۴۰۰ هزار تومان رسید که خریداران واقعی نمیتوانند این افزایش قیمت را جبران کنند. وی در این باره بیان کرد: با توجه به رکود عمیق مسکن تا پایان سال ۹۷ افزایش قیمتی نخواهیم داشت و این رکود تورمی نیز ادامه دارد. نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک در توضیح اهمیت ثبات نرخ ارز بر بازار مسکن و وضعیت بازار مسکن در سال 98 تصریح کرد: اگر قیمت دلار افزایش نیابد نیمه دوم زمستان در واحدهای بزرگ بیش از ۱۵۰ متری ۲۵ درصد حباب قیمتها شکسته میشود، اما در واحدهای پایین به دلیل متوازن نبودن قیمت عرضه و تقاضا قیمت مسکن با ثبات میماند. عقبایی توضیح داد: در نیمه اول سال ۹۸ تا پایان شهریور بازار مسکن راکد و توأم با تورم نسبی خواهد بود احتمال افزایش قیمت در شش ماه اول ۹۸ نداریم، زیرا مسکن کشش افزایش قیمت را ندارد. وی با بیان اینکه سوداگری همواره در بازار مسکن وجود دارد، خاطر نشان کرد: سوداگری در بازار مسکن همواره وجود دارد و این رشد نامتعارف نشأت گرفته از سوداگری است، زیرا خریداران واقعی قدرت خرید ملک را ندارند و پولهای سرگردانی که در بازار است حجم آنها در حد خرید ملک نیست.
پیش بینی قیمت مسکن در سال 98
مصطفیقلی خسروی در خصوص وضعیت بازار مسکن در سال 98 گفت: یک نگاه فکری در کشور ما وجود دارد که همواره مسائل را به بازههای زمانی قبل و بعد از اتفاقات تقسیم میکند. قبل از عید، بعد از عید؛ قبل از انتخابات، بعد از انتخابات؛ قبل از ماه رمضان، بعد از ماه رمضان. این انگاره همیشه وجود داشته و امسال هم دیده میشود. به همین دلیل غالباً در ماههای پایانی سال حجم معاملات برخی کالاها از جمله مسکن بالا میرود که به افزایش نسبی قیمت منجر میشود.
بیشتر بخوانید:
نیاز سالانه در بازار مسکن
حرکت بازارها روی موج اخبار
کنترل بازار اجاره مسکن وارد فاز جدید شد
مجلسیها درباره نابسامانی بازار مسکن به روحانی نامه نوشتند
وی افزود: بسیاری افراد تصور میکنند قیمت خانه و وضعیت مسکن در سال 98 و سایر کالاها قرار است در سال ۱۳۹۸ دچار جهش شود. اما با توجه به تجربه ۵۰ سالهای که در حوزه املاک دارم میگویم سال آینده مطلقاً جهش قیمت اتفاق نمیافتد و قیمت مسکن در سال 98 نهایتاً معادل نرخ تورم افزایش مییابد. وقتی سال ۱۳۹۱ یکمرتبه قیمت ارز بالا رفت قیمت ملک هم مانند سایر کالاها سه برابر شد. بعد که قیمت دلار به ۴.۰۰۰ تومان رسید شاهد ثبات بازار مسکن بودیم که تا پنج سال ادامه یافت. مجدداً در سال ۱۳۹۷ پرش قیمت ارز و کاهش ساخت و ساز، اثر خود را در بازار مسکن گذاشت. بنابراین کلید ایجاد تعادل در بازار مسکن، تناسب بین عرضه و تقاضا است.
رشد وضعیت مسکن در سال 98 حدود نرخ تورم خواهد بود
وی درباره پیشبینی از قیمت مسکن در سال 98 و وضعیت مسکن در سال 98گفت: همان مولفههایی که سال گذشته در بازار مسکن وجود داشتند با مقیاس ضعیفتر هنوز فعال هستند. علاوه بر احتمال افزایش قیمت ارز، افزایش حداقل دستمزد که تا حدود ۳۵ درصد تعیین شده و بخش عمدهای از هزینههای ساخت مسکن را تحت تأثیر قرار میدهد، بر قیمت تمام شده مسکن تأثیرگذار است، لذا تورمی از این ناحیه خواهیم داشت. میتوان انتظار داشت که بازار مسکن همچنان از رشد برخوردار باشد ولی افزایش جهشی نخواهد داشت. به نظر من قیمت مسکن در سال 98 حول و حوش نرخ تورم و حتی ممکن است پایینتر از میانگین تورم قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، آمار بانک مرکزی از تحولات بازار مسکن شهر تهران در بهمن ماه ۱۳۹۷ نشان میدهد متوسط قیمت خرید و فروش یک متر مربع زیر بنای واحد مسکونی معامله شده از طریق بنگاههای معاملات ملکی شهر تهران ۹ میلیون و ۹۷۰ هزار تومان بود که نسبت به ماه گذشته و ماه مشابه سال گذشته به ترتیب ۱.۷ درصد و ۸۵.۱ درصد افزایش داشته است. همچنین در این ماه تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران به بیش از ۹۳۰۰ واحد رسید که نسبت به ماه قبل ۳۹ درصد افزایش داشته، اما نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۴۹.۲ درصد کاهش را نشان میدهد. آمار اسفندماه هنوز اعلام نشده است.