سه عاملی که قیمت مرغ را افزایش داد

کدخبر: ۲۶۲۵۵۵
اقتصاد نیوز: در حالیکه در هفته‌های گذشته قیمت گوشت مرغ و تخم‌مرغ روند افزایشی داشته است، معاون وزیر جهاد کشاورزی معتقد است که بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، سوداگری و مشکل انتقال پول به دلیل محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها، از عوامل نوسانات و گرانی گوشت مرغ و تخم‌مرغ است.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا؛ در هفته‌های گذشته قیمت تخم‌مرغ و گوشت مرغ به عنوان محصولات پروتئینی قابل دسترس‌تر برای مردم با افزایش قیمت مواجه شده بود به‌گونه‌ای که براساس جدیدترین آمار بانک مرکزی از متوسط قیمت خرده‌فروشی برخی از مواد خوراکی در تهران در هفته منتهی به سی‌ام آذرماه امسال قیمت هر شانه تخم‌مرغ به ۲۱ هزار و ۴۹۵ تومان به طور متوسط رسیده بود که نسبت به هفته قبل از آن ۲.۶ درصد، نسبت به هفته مشابه ماه قبل ۶.۵ درصد و نسبت به هفته مشابه سال قبل ۳۵.۲ درصد افزایش یافته است.

همچنین براساس این آمار قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در این بازه زمانی به طور متوسط به ۱۲ هزار و ۱۷۶ هزار تومان رسیده است که نسبت به هفته قبل از این بررسی ۴.۵ درصد، نسبت به هفته مشابه ماه قبل ۱۷.۱ درصد و نسبت به هفته مشابه سال قبل ۶۳.۴ درصد افزایش داشته است.

در این رابطه علی‌اکبر مهرفرد - معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی - به ایسنا گفت: درباره تخم‌مرغ باید گفت که سال گذشته ۴۰ درصد از گله‌های مولد مرغ تخم‌گذار در اثر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان از بین رفتند و البته از همان زمان جوجه‌ریزی جدید آغاز شد، اما بسیاری از مرغداران از ترس تلفات دوباره ناشی از بیماری جوجه‌ریزی نکردند، اما هم‌اکنون مشکلی از نظر تولید تخم‌مرغ نداریم و اجازه واردات هم به شرکت پشتیبانی امور دام و هم به بخش خصوصی داده شده است و بدون محدودیت همه متقاضیان می‌توانند نسبت به واردات تخم‌مرغ اقدام کنند.

وی ادامه داد: درباره گوشت مرغ نیز باید گفت در شش ماهه گذشته در مقطعی شاهد کاهش قیمت گوشت مرغ بودیم که از آنجا که قیمت مصوب تنظیم بازار نیز پایین بود، برای مرغداران صرفه نداشت و آنها تولیدشان را پایین آوردند، در نتیجه تقاضا برای جوجه یکروزه کاهش پیدا کرد و قیمت آن نیز کاهش یافت و نتیجه آن کاهش تولید جوجه یکروزه و کاهش تولید گوشت مرغ شد.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: در ادامه آن قیمت ابلاغیه ستاد تنظیم بازار برای گوشت مرغ اصلاح شد و هم‌اکنون شاهدیم که وضعیت این محصول پروتئینی بهبود پیدا کرده است و کمبودی در تولید و تامین گوشت مرغ نداریم.

مهرفرد اظهار کرد: برنامه‌ریزی‌ها به‌گونه‌ای است که در چند هفته آینده مشکلی در این زمینه نخواهیم داشت چرا که تولید گوشت مرغ افزایش پیدا خواهد کرد، اما مساله اصلی در این زمینه چیز دیگری است.

خوراک مرغ اصلی‌ترین عامل گرانی

وی اصلی‌ترین عامل گرانی گوشت مرغ و تخم‌مرغ را خوراک مرغ به ویژه نهاده‌هایی همچون ذرت و کنجاله اعلام کرد و گفت: ۹۵ درصد غذای مرغ، ذرت و کنجاله است که ده‌ها کشتی هم‌اکنون در دریا و نزدیکی مرز منتظر هستند تا فروشندگان بهای محصول‌شان را دریافت کنند و این نهاده‌های اصلی را به ما تحویل دهند، اما به خاطر مشکلات ناشی از تحریم و با وجود این‌که بانک مرکزی پول را برای واردات این کالاهای اساسی اختصاص داده است، اما هنوز به حساب فروشنده پولی انتقال پیدا نکرده است. در این شرایط هر روز این موضوع را دنبال خواهیم کرد تا هرچه سریع‌تر نهاده‌های مورد نیاز مرغداران را برای تولید این کالای اساسی تامین کنیم.

معاون توسعه بازرگانی و صنایع وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: اگرچه تاکنون ذخائر کشور از نظر این کالاهای اساسی مناسب بوده است و واردات هم بیشتر از پارسال شده اما باید هرچه سریع‌تر این مشکل را برای واردات این نهاده‌ها برطرف کنیم تا تولید محصولات پروتئینی همچون گوشت مرغ و تخم‌مرغ به حد مطلوبی در ماه‌های آینده برسد و بتوانیم بازار آن را کنترل کنیم.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید