ثبت سفارش واردات در آمریکا، اروپا، ترکیه و چگونه انجام می‌شود؟

کدخبر: ۲۶۴۷۸۱
اقتصادنیوز: با توجه به ویژگی‌ها و ایرادات موجود در شکل و شیوه ثبت‌سفارش در فرآیند‌های وارداتی ایران، نگاهی به مدل‌های ثبت‌سفارش در برخی از کشورها و مناطق مختلف دنیا می‌تواند تجربه‌های کاربردی و قابل استفاده‌ای را در راستای اصلاح برخی از رویه‌های تجاری در ایران به همراه داشته باشد.

به گزارش اقتصادنیوز ثبت سفارش در برخی از اقتصادهای مهم دنیا به این صورت است:

ایالات‌متحده آمریکا: بازرگانان در این کشور موظفند ظرف مدت معینی قبل از ورود کالا به کشور،‌ اطلاعات کالاهای وارداتی را در سامانه پیش‌اظهاری واردات یا AMS اظهار کنند. این سامانه زیر نظر اداره حفظ مرزها و گمرکات ایالات‌متحده فعالیت می‌کند که یک سامانه کنترل موجودی و اعلام ترخیص کالا به حساب می‌آید.

اتحادیه اروپا: این اتحادیه از یک سیستم یکپارچه واردات برخوردار است که سامانه کنترل واردات بخشی از آن است. این سامانه برای تسهیل رویه‌های وارداتی طراحی شده و بازرگانان موظفند اطلاعات خود را در این سامانه ثبت ‌کنند.

کانادا: در این کشور برای دریافت اطلاعات کالاها پیش از ورود و ارائه آنها به‌کارشناسان آژانس خدمات مرزی کانادا، سامانه «اطلاعات تجاری پیش از ورود» در فاز‌های مختلفی از جمله ثبت اطلاعات کالاهای ورودی از طریق حمل‌ونقل دریایی، هوایی و زمینی در فاصله زمانی سال‌های 2004 و 2006 راه‌اندازی شد. هدف از راه‌اندازی این سامانه، شناسایی مخاطرات سلامتی،‌ بهداشتی و امنیتی کالاهای تجاری پیش از ورود به کانادا بود.

ترکیه: در گذشته برای انجام واردات در ترکیه نیاز به مجوز بود و یک بانک باید صلاحیت واردکننده را تایید می‌کرد، اما این نظام از سال ۱۹۹۶ ملغی شد و درحال‌حاضر نیز برای واردات تمام کالاها، تنها شماره مالیاتی کفایت می‌کند. اما از سال ۲۰۱۲ فرآیند جدیدی برای اظهار اختصاری واردات پیش از ورود کالا به خاک ترکیه الزامی شد. واردکنندگان موظف هستند تا قبل از ورود کالاها به دلایل ایمنی و امنیتی، اطلاعات کالا و وسیله حمل را به‌صورت الکترونیکی اعلام کنند.

چین: تا پیش از پیوستن این کشور به سازمان تجارت جهانی، تنها تعداد محدودی اجازه فعالیت وارداتی در این کشور را داشتند اما پس از الحاق چین به این سازمان، فعالیت وارداتی در این کشور گسترش پیدا کرده است. برای واردات در چین باید از طریق وزارت بازرگانی یا مقامات محلی مجاز،‌ اقدام به ثبت نام در سامانه تجارت خارجی کرد. در این کشور برخی کالاها برای واردات نیاز به مجوز دارند اما واردات سایر کالاها نیازی به مجوز ندارد.

روسیه: واردات کالا به روسیه باید در زمان ورودشان ثبت شده باشند و کار ترخیص در داخل قلمرو این کشور و در گمرک انجام خواهد شد. این ثبت‌سفارش کالاها کارکرد مجوزدهی ندارد و به‌طور خودکار ثبت می‌شود.

عربستان سعودی: گمرک سعودی براساس توصیه‌های بانک جهانی، برخی اسناد مانند اظهارنامه گمرکی، بارنامه، فاکتور تجاری و گواهی مبدا را از واردکنندگان مطالبه می‌کنند. البته مجوز واردات تنها برای کالاهای خاص و به لحاظ ماهیت آنها الزامی است. مجوز وارداتی در این کشور دارای اعتبار یکساله از زمان صدور است و مخصوص یک محموله صادراتی می‌شود. فرآیند صدور مجوز به علت انطباق با قوانین و مقررات داخلی و کنوانسیون‌های بین‌المللی غیرخودکار است.

امارات: در امارات باید برای واردات برخی کالاهای خاص مجوز لازم پیش از واردات از نهادهای مربوطه اخذ شود. این کالاها شامل تسلیحات نظامی،‌ مهمات جنگی، ‌گوشت خوک و محصولات آن، تنباکو، تجهیزات ارتباط از راه دور و... می‌شود.

سایر کشورها: در کشورهایی مثل استرالیا، تانزانیا، توگو، نیجر، بنگلادش، ‌آنگولا، سنگال و ‌غنا واردکنندگان موظفند طی اظهارنامه واردات قصد خود برای واردات را بیان کنند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید