راه اندازی سامانه فروش آرد برای جلوگیری از قاچاق
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه سامانه خرید گندم و فروش آرد راه اندازی شده تا از قاچاق این محصولات جلوگیری کند. گفت: کار سامانه به صورت آزمایشی از شهریورماه ۹۷ آغاز و عملیات اجرایی آن از دی ماه بوده است.
وی تاکید کرد: برای تمام واحدهای صنفی که دارای پروانه کسب هستند در این سامانه به میزان لازم آرد تامین شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه کارخانجات، نانوایان و صنوف مربوطه عضو این سامانه هستند، افزود:در این سامانه کاملا مشخص میشود چه کسی آرد فروخته، چه کسی آن را خریده و چه کسی براساس آن گندم دریافت میکند. تمام شبکه خرید و فروش رصد میشود تا از قاچاق محصول و خروج آن از شبکه توزیع جلوگیری شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته حدود ٩.٥ میلیون تن گندم از کشاورزان خریداری کرده ایم، افزود: برداشت این محصول نیز از حدود دو ماه دیگر در کشور آغاز میشود و پیش بینی اولیه ما خرید بیش از ١١ میلیون تن گندم است.
سیف توضیح داد: ما گندم را به واحدهای خبازی کیلویی ٩٠٠ تومان و برای واحدهای صنف و صنعت ٩٩٢ تومان عرضه میکنیم. اما نرخ آرد بسته به کیفیت آن، درصد سبوس گیری و اینکه از کدام استان خریداری میشود (کرایه حمل) متفاوت است.
سیف در خصوص قیمت آرد خبازیها گفت: از آنجاکه قیمت گندمی که ما عرضه میکنیم ثابت است و کارخانجات به شدت در رقابت هستند قیمت آرد گران نیست و فکر میکنم برای خبازیهای میانگین قیمت حدود ٥٤ هزارتومان باشد.
معاون وزیر جهاد در پایان تاکید کرد: سیلوها انباشته از گندم است، آرد به میزان کافی در همه استانهای کشور وجود دارد و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.