برزیل، دردسر جدید اوپک

کدخبر: ۲۷۰۱۱۶
اقتصاد نیوز: زمانی که کشتی تولید نفت شناور پی - ۶۷ اوایل ماه جاری برج شعله خود را برافروخت، آغاز دوران رونق عرضه برزیل را نوید داد که تلاش‌های اوپک برای متعادل کردن بازار جهانی را به چالش خواهد کشید.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایسنا، این تأسیسات عظیم که می‌تواند در یک زمین فوتبال آمریکایی جا می‌گیرد، نخستین مورد از چهار کشتی مشابهی است که امسال فعالیت‌شان را آغاز می‌کنند و تولید برزیل را ۳۵۰ هزار بشکه در روز بالا می‌برند که طبق گزارش آژانس بین‌المللی انرژی، بزرگترین افزایش تولید سالانه این کشور در ۲۰ سال گذشته خواهد بود.

طبق اسناد رگولاتوری برزیل، کشتی دوم به نام پی -۷۶ تیز قرار است تولیدش را آغاز کند.

افزایش تولید برزیل به همراه نفت بیشتر از میادین شیل آمریکا از تگزاس گرفته تا داکوتای شمالی، برای اوپک دردسرساز خواهد بود و در بدترین سناریوی ممکن، احتمالاً عربستان سعودی و روسیه را وادار خواهد کرد کاهش تولید خود را در نیمه دوم سال ادامه دهند و استحکام روابط نفتی ریاض و مسکو را به بوته آزمون می‌گذارد.

فرانسیسکو بلانش، مدیر تحقیقات کالا در بانک آمریکا در نیویورک در این باره گفت: برزیل در آستانه یک رشد عرضه چشمگیر است و شیل آمریکا تنها عامل افزایش حجم تولید نفت نخواهد بود.

برزیل در گذشته مأیوس شده و رشد تولید نفت این کشور به دلیل مشکلات تعمیر و نگهداری، افت تولید میادین قدیمی و تأخیر در ساخت تأسیسات جدید برای تولید و نگهداری نفت، پایین‌تر از انتظارات بوده است.

میدان تارتاروگا ورده که قرار بود در اواخر سال ۲۰۱۷ راه اندازی شود تا ژوئن سال ۲۰۱۸ آغاز به کار نکرد و آغاز فعالیت پی -۶۷ نیز ماه‌های متمادی به تأخیر افتاد.

با این حال معامله گران و مدیران نفت بر این باورند که برزیل به وعده خود عمل کرده و تأسیسات پی -۶۷ در چند ماه آینده زمانی که به مکان مقرر رسید، ۱۵۰ هزار بشکه در روز نفت تولید خواهد کرد.

این تأسیسات متعلق به کنسرسیومی شامل غول نفتی دولتی پتروبراس برزیل و "رویال داچ شل" است.

سکوی پی -۷۶ که قرار است امسال فعالیتش را آغاز کند نیز می‌تواند ۱۵۰ هزار بشکه در روز نفت تولید کند. پس از آن تأسیسات پی -۶۸ و پی -۷۷ در سال ۲۰۱۹ راه اندازی خواهند شد و پتروبراس قصد دارد ۱۰ کشتی بزرگ دیگر را در فاصله سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۳ اضافه کند.

مدیر سازمان ملی نفت برزیل – رگولاتور نفت برزیل – در مصاحبه‌ای اظهار کرد که برزیل به سطح تولید جدیدی می‌رسد و سال ۲۰۱۹ اهمیت زیادی خواهد داشت.

این مسئله از دید اوپک پنهان نمانده و این گروه انتظار دارد برزیل پس از آمریکا دومین افزایش بزرگ سالانه تولید نفت را در میان کشورهای غیر اوپک داشته باشد. برزیل در دسامبر ۲.۷ میلیون بشکه در روز نفت تولید کرد که تقریباً نزدیک به سطح تولید کویت بود.

بر اساس گزارش بلومبرگ، اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود اعلام کرده است اگر مخازن شناور و کشتی‌های تولید و سایر تأسیسات برنامه‌ریزی شده برزیل امسال راه‌اندازی شوند، تولید نفت این کشور به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش پیدا خواهد کرد. این گروه صادرکننده نفت انتظار دارد تولید نفت برزیل ۳۶۰ هزار بشکه در روز رشد کند.

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس اقتصادی
    کارگزاری مفید