تاثیرحذف چهار صفر از پول ملی بر اقتصاد از نگاه معاون وزیر اقتصاد
به گزارش اقتصادنیوز؛ محمد علی دهقان در حاشیه مراسم رونمایی از آمارهای تجاری وزارت اقتصاد در پاسخ به سوال ایسنا، درباره سازوکارهای و برنامههای وزارت اقتصاد برای تحقق درآمدهای مالیاتی بدون آسیب زدن به حوزههای تولیدی در سال سخت اقتصادی اظهار کرد: تحقق درآمدهای مالیاتی به معنای افزایش بیشتر مالیاتها نیست. میتوانیم از طریق گسترش پایههای مالیاتی، شناسایی فرارهای مالیاتی و رفع معافیتهای غیر ضروری درآمدهای مالیاتی را محقق کنیم؛ بنابراین تحقق درآمدهای مالیاتی به شکلی خواهد بود که نه تنها فشار بر تولید وارد نشود بلکه تثبیت کننده فضای کسب و کار اقتصادی هم باشد.
او در پاسخ به این سوال که آیا وزارت اقتصاد به صورت مشخص برنامه مالیاتی را برای تحقق این ایده طراحی کرده است یا خیر؟ پاسخ داد: حتماً برنامههایی وجود دارد که توسط مراجع ذیربط اعلام خواهد شد.
دهقان همچنین با اشاره به شرایط سخت بودجه دولت در سال ۱۳۹۸ درباره راهکارهای تحقق بودجه اظهار کرد: بخشی از برنامهریزیهای جدید در راستای افزایش درآمدها و بخشی هم در راستای کاهش هزینههای غیر ضروری خواهد بود که این اتفاقات در مجموع باعث تعادل منابع و مصارف در بودجه خواهد شد.
معاون وزیر اقتصاد همچنین به طراحی برنامههای برای رونق تولید در وزارت اقتصاد هم اشاره کرد و گفت: جهتگیری وزارت اقتصاد به سمت برنامههایی است که بتواند در سال ۹۸ اثرات ملموسی را به جا بگذارد. ضمن این که برای سالهای بعد هم قابل امتداد باشد تا از این طریق بتوان باعث کاهش بیکاری و رکورد اقتصادی در سال جدید شد. این برنامهها در حال حاضر در حال طراحی هستند تا بعد از طی مراحل قانونی اجرا شود.
دهقان همچنین به حذف چهار صفر از پول ملی اشاره کرد و گفت: این طرح در راستای امور ثبتی و حسابداری است و نگهداری حسابها را راحتتر خواهد کرد وگرنه اثر ملموس بر اقتصاد نخواهد گذاشت.
او همچنین به راهاندازی بازار متشکل ارزی هم اشاره کرد و گفت: اساساً هر نوع بازار متشکل باعث گردش و شفافیت بیشتر اطلاعات خواهد شد که این مسئله در نهایت باعث طراحی سیاستگذاریهای بهتر خواهد شد.