چه میزان از مخازن سدهای تهران خالی است؟
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از میزان، از ابتدای سال جاری بارشهای جوی در بسیاری از مناطق کشور روند صعودی به خود گرفت و این امر باعث بالا آمدن آب سدها و همچنین جاری شدن سیلاب در برخی استانهای کشور شد.
البته این پربارشیها باعث شد عدهای تصور کنند که دوره خشکسالی درکشور به پایان رسیده و به واسطه بارشهای اخیر دیگر با بحران کم آبی روبرو نیستیم.
بررسی بارشهای جوی در استان تهران حاکی از آن است که از ابتدای سال آبی جاری میزان بارشها به ۳۶۶ میلیمتر رسیده است و این درحالی است که سال گذشته تنها ۱۸۱ میلیمتر بارش در این استان به ثبت رسیده است که نشان از افزایش ۱۰۲ درصدی بارشها دارد.
البته این میزان بارش نسبت به دراز مدت ۵۰ سال نیز با افزایش ۵۴ درصدی روبرو بوده است.
لازم به ذکر است که به واسطه بارشهای جوی مجموع آب موجود در مخازن سدهای استان تهران به ۸۷۵ میلیون متر مکعب رسیده که این رقم در مقایسه با ۶۶۱ حجم میلیون متر مکعبی مخازن سدهای استان در سال گذشته، با رشد ۳۲ درصدی روبرو بوده است.
همچنین از ابتدای سال آبی جاری تا دهم اردیبهشتماه، حجم آب ورودی به سدهای "لار"، "طالقان"، "کرج"، "لتیان" و "ماملو" یکمیلیارد و ۹ میلیون متر مکعب گزارش شده و خروجی آب از این سدها نیز در مقایسه با سال آبی گذشته چهار درصد افزایش داشته است.
به طور کلی در حال حاضر ۴۶ درصد از حجم مخازن سدهای استان تهران پر است که نسبت به سال آبی ۹۷_۹۶ بالغ بر ۳۲ درصد رشد داشته است.
در این میان حجم مخزن سد لار ۷۷ میلیون متر مکعب است که در مقایسه با سال گذشته ۱۴۲ درصد افزایش یافته، سد لتیان با ۵۶ میلیون متر مکعب نسبت به سال گذشته ۵۳ درصد رشد داشته و سد طالقان با ۳۹۰ میلیون متر مکعب حجم کنونی مخزن، نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۵ درصد افزایش را به ثبت رسانده است.
با این تفاسیر بارشهای جوی مناسب بیشتر برای جبران کم آبی سالهای گذشته موثر بوده و با وجود افزایش بیش از ۱۰۰ درصدی بارشها در تهران هنوز هم ۵۴ درصد از ظرفیت مخازن سدهای پنجگانه این استان خالی است که بازهم مانند سالهای قبل مدیریت مصرف را طلب میکند.