شرایط سخت اجاره مسکن برای مستاجران

کدخبر: ۲۸۸۴۷۸
اقتصاد نیوز: عضو هیات مدیره انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران، گفت: افزایش قیمت مسکن که خارج از قدرت مالی خریدارن است باعث شده در بخش اجاره تقاضا زیاد شود و همزمان قیمت اجاره به دلیل کاهش ارزش پول ملی بالا رفته برود.

به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایرنا؛ تعداد قراردادهای خرید و فروش مسکن در شهر تهران ۳۶ درصد نسبت به سال قبل کمتر شده است که حاکی از ورود به دوره رکود تورمی دربخش مسکن هستیم که کار را برای مستاجران سخت تر می کند.

به اعتقاد کارشناسان، کسادی خرید و فروش مسکن، به اثر تورمی در بازار اجاره منجر می شود چرا که وقتی مردم توان خرید خانه را نداشته باشند به سمت اجاره نشینی پیش می روند و افزایش تقاضا در بازار اجاره باعث بالا رفتن نرخ های اجاره می شود.

به گفته برخی بنگاه‌های مشاور املاک، نرخ‌های اجاره در دو هفته اخیر روند صعودی داشته و همزمان شاهد افت معاملات مسکن بوده ایم.

«حسن محتشم» عضو هیات مدیره انجمن صنفی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در این باره به خبرنگار اقتصادی ایرنا، گفت: هم اکنون سه میلیون مسکن خالی در کشور وجود دارد و به دلیل اینکه این واحدهای مسکونی در مناطق متوسط به بالا ساخته شده است از توان مستاجران و خریدان مسکن خارج است و متقاضی مسکن قدرت خرید این خانه ها را ندارد.

وی به موضوع توزیع نامناسب مسکن در کشور اشاره کرد و گفت: این خانه‌ها طبق ضوابط شهرداری طوری ساخته شده که مشاعات زیادی دارد و قیمت نهایی آن گران تمام می شود.

محتشم به افزایش قیمتها اشاره می کند و ادامه می دهد: واحد مسکونی که در ابتدای سال گذشته ۵۰۰ میلیون تومان قیمت داشته اکنون دو برابر شده است و از آنجایی که اجاره بر مبنای قیمت ملک تعیین می شود شاهد افزایش قیمت در بخش اجاره بها نیز هسستیم.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی انبوه سازان مسکن استان تهران، گفت: این ارقام برای مستاجران ایرانی زیاد است چرا که درآمدها آنچنان بالا نرفته و نرخ فعلی اجاره بخش اعظم سبد اقتصاد خانواده را در بر می گیرد. حقوق کارمندان ۲۰ درصد افزایش داشته است و تورم و کاهش درآمد سرانه ملی مردم را فقیر و قدرت خرید آنها را کاهش داده است.

این کارشناس بخش مسکن ادامه داد: در این شرایط نرخ اجاره بها به صورت دستوری پایین نمی آید و در صورت فشار بر مالکان قراردادهای زیرزمینی و مخفی شکل می گیرد؛ ضمن اینکه افزایش قیمت مسکن که خارج از قدرت مالی خریدارن است باعث شده در بخش اجاره تقاضا زیاد شود و همزمان قیمت اجاره به دلیل کاهش ارزش پول ملی بالا رفته است؛ در این شرایط دولت باید برنامه های خود را در راستای حمایت از مستاجران قرار دهد.

به گفته ی محتشم اکنون اجاره ها افزایش ۳۶ درصدی داشته است که به مردم فشار آورده است و ممکن است این افزایش در شرایط رکود خرید و فروش ادامه داشته باشد و تا صددرصد افزایش یابد که دولت باید فکر اساسی داشته باشد.

عضو هیات مدیره انجمن صنفی انبوه سازان مسکن استان تهران، گفت: بازار اجاره به راه حل های درازمدت وهمچنین کوتاه مدت فوری نیازمند است؛ لازم است از روی کشورهای توسعه یافته الگو برداری کنیم و واحدهای کوچک ۴۰ یا ۵۰ متری به کمک شهرداری برای زوج های جوان ساخته شود. نحوه واگذاری نیز این چنین باشد که ۵۰ درصد ملک را بفروشند و بعد از ساکن شدن خانواده ها ۵۰ درصد باقیمانده را اجاره بگیرد و بعد از گذشت مدت زمان مشخص ۵۰ درصد باقی مانده نیز به فروش برسد.

محتشم گفت: این روش برای خانه دارشدن مستاجران در بسیاری از کشور ها استفاده شده است؛ درحال حاضر قشر مستاجر به برنامه ریزی ضربتی نیازمند است و طرح های طولانی و زمانبر نمی تواند در مهار قیمت اجاره بها کمک کننده باشد.

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید