گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ ثبت رکورد هفت‌ماهه پایین‌ترین بازدهی دلار

کدخبر: ۲۹۵۳۶۰
اقتصادنیوز؛ امروز دوشنبه در آخرین روز تیرماه بازار طلا و ارز تهران ابتدا با ریزش اندک قیمت‌ها آغاز به کار کرد و سپس نرخ‌ها روی مدار صعودی با افزایش نسبی روبه‌رو شدند. دلار در بازار آزاد تا ظهر به سقف محدوده 12200 تومانی رسید، اما صرافی ملی قیمت رسمی خریدوفروش دلار و یورو را بدون تغییر در محدوده ۱۱۸۰۰ تومانی و ۱۳۷۰۰ تومانی اعلام کرد. سکه طرح جدید به نیمه بالای محدوده ۴.۲ میلیون تومانی قرار گرفت و مثقال طلای آبشده به نیمه بالای کانال ۱.۷ میلیون تومانی راه یافت. با پایان یافتن تیرماه، دلار موفق شد کمترین بازدهی ماهانه در هفت‌ماه اخیر را به ثبت برساند.
گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ ثبت رکورد هفت‌ماهه پایین‌ترین بازدهی دلار

به گزارش اقتصادنیوز؛ امروز دوشنبه ۹۸/۰۴/۳۱ دلار توانست از محدوده 12100 تومانی به رقم 12300 تومانی برسد اما پایان دلار در نیمه پایین کانال 12 هزار تومانی در اولین ماه تابستان، زمینه ساز ثبت کمترین بازدهی این ارز از دی ماه 97 شد. در آخرین روز تیرماه، دلار 150 تومان افزایش قیمت را به ثبت رساند و به بهای 12 هزار و 300 تومان رسید. ثبت این قیمت به معنای افت نزدیک 5/8 درصدی این ارز در اولین ماه تابستان بود. آخرین بار شاخص ارزی در آذرماه 97، بازدهی کمتری را به ثبت رسانده بود. سکه طرح جدید نیز در تیرماه نزدیک به 450 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد. با این حال، روز آخر تیرماه با افزایش کمتر از 100 هزار تومانی سکه و ثبت قیمت 4 میلیون 275 هزار تومانی همراه بود. ثبت این قیمت نشان دهنده افت حدود 5/10 درصدی فلز گران بهای داخلی در تیرماه بود. سکه در آخرین روز خردادماه 4 میلیون و 710 هزار تومان قیمت داشت.

دامنه نوسانات تیرماه

بیشترین قیمتی که شاخص ارزی در تیرماه به ثبت رساند در همان روزهای ابتدایی این ماه رقم خورد. در سومین روز تیرماه، قیمت 13 هزار و 350 تومانی برای دلار به ثبت رسید که سقف قیمتی این ارز در چهارمین ماه سال بود. پس از آن، قیمت دلار تا تاریخ 21 تیرماه نوسانات محدودی را در بازه 12 هزار و 890 تا 13  هزار و 200 تومان صورت داد. از روز 22 تیرماه میزان نزول این ارز سرعت گرفت تا اینکه در تاریخ 26 تیرماه کمترین قیمت این ارز به ثبت رسید که عدد 11 هزار و 700 تومانی بود. البته در طول روز قیمت های نزدیک به مرز 11 هزار تومانی نیز اتفاق افتاد ولی قیمت نهایی روز هیچ گاه به زیر 11 هزار و 700 تومان نرفت. در واقع بر اساس قیمت پایان روز می توان گفت دلار در اولین ماه تابستان در بازه 11 هزار و 700 تا 13 هزار و 350 تومان نوسان کرده است.

آینده دلار در ادامه تابستان از نگاه فعالان بازار

افزایشی‌ها

با وجود روند کاهشی دلار و سکه در تیرماه، عده ای از فعالان، اعتقاد دارند بازار در ادامه تابستان روند افزایشی خواهد داشت. برخورد قیمت سکه و دلار به کف های تاریخی، تقاضای ارزی واردکنندگان در آستانه مرز 12 هزار تومانی و احتمال کاهش درآمدهای نفتی از جمله مواردی است که افزایشی ها را به تغییر مسیر قیمتی امیدوار کرده است. این در حالی است که در دوماه اخیر دلار و سکه  روندی منفی داشتند، هر چند که میزان کاهش در تیرماه سرعت بیشتری نسبت به خردادماه داشت.  سکه که در خردادماه کمی بیش از یک درصد کاهش یافته بود، در تیرماه بالای 10 درصد افت قیمت را ثبت کرد. دلار نیز از افت 6/5 درصدی خردادماه، نزدیک به 10 درصد افت قیمت را در ماه اول تابستان به ثبت رساند.

کاهشی‌ها

در مقابل افزایشی ها، عده ای از کاهشی های بازار باور دارند، روند نزولی دو ماه اخیر در ادامه تابستان ادامه پیدا خواهد کرد. از نگاه این دسته، تقاضای زیادی در بازار حضور ندارد و بازار دیگر به اخبار سیاسی حساس نیست. این موضوع از نگاه کاهشی ها نشان می دهد که معامله گران بازارهای دیگر را برای حفظ ارزش پول خود به جای ارز انتخاب کرده اند. این عده تاکید می کنند، در گذشته دلار در واکنش به اخبار کمتر منفی سیاسی، واکنش زیادی نشان می داد، ولی هم اکنون مورد هدف قرار دادن پهباد آمریکایی و توقیف نفت کش حامی نفت ایران یا نفتکش انگلیسی هیچ کدام نمی توانند نوسان زیادی را در بازار ایجاد کنند.

مبنای دیدگاه افزایشی‌ها

یکی از عواملی که افزایشی ها را به تغییر مسیر دلار امیدوار کرده است، خریدهای واردکنندگان ارزی در مرز 12 هزار تومانی است. به گفته برخی کارشناسان، قیمت دلار هم اکنون در سامانه نیما در نزدیکی مرز 12 هزار تومانی قرار دارد؛ این موضوع به معنای آن است واردکنندگان درچنین قیمت هایی حاضر به خرید ارز هستند. از آن سو قیمت دلار در سامانه نیما بیش از 10 روز است که نوسان خاصی نداشته است و این موضوع یادآور می شود که قیمت یاد شده تا حدی به تعادل رسیده است. در این شرایط، اگر قیمت دلار پایین تر برود، از نظر این دسته از معامله گران با افزایش تقاضای واردکنندگان مواجه خواهد شد. از سوی دیگر، قیمت دلار در اواخر تیرماه در نزدیکی مرز 11 هزار تومانی با افزایش خریدها مواجه شد و بازیگران اجازه ندادند قیمت این ارز افت بیشتری را تجربه کند. این مساله از نگاه افزایشی ها نشان دهنده برخورد قیمت به کف است و از این پس از نظر آن ها، افزایشی ها می توانند با اطمینان بیشتری وارد بازار شوند. صادارات نفتی ایران نیز در ماه های اخیر به خصوص پس از عدم تمدید معافیت های نفتی بر مبنای شمار ی از گزارش ها کاهش زیادی را ثبت کرده است و به زیر 500 هزار بشکه در روز رسیده است. کاهش صادرات نفتی که منجر به افت درآمدهای ارزی می شود، انتظارات افزایشی شماری از معامله گران را فعال کرده است.

در حالی که این انتظارات افزایشی مطرح می شود، دلار برای قرار گرفتن در مسیر صعودی باید از چند نقطه مقاوم عبور کند که اولی سطح 12 هزار و 500 تومانی است و دومی سطح 12 هزار و 800 تومانی.

امید کاهشی‌ها به چیست؟

در حالی که شماری از معامله گران باور دارند، روند کاهشی دلار در ادامه تابستان دنبال نخواهد شد، بخشی دیگری از معامله گران و حاضران در بازار باور دارند، قیمت دلار راه نزولی خود را با شیب ملایم ادامه خواهد داد و به سوی کف 10 هزار تومانی حرکت می کند که آخرین بار در اواخر آذرماه ثبت کرده بود. یکی از دلایل مهمی که کاهشی ها را به ادامه روند نزولی امیدوارتر کرده است، بی تفاوتی بازار در ماه های اخیر به اخبار سیاسی بوده است. از نگاه آن ها وقتی بازار به اخبار سیاسی بی محلی می کند، و تقاضای احتیاطی وارد بازار نمی شود، می توان عنوان کرد که بخش عمده ای از تقاضا از بازار خارج شده است. در کنار این، در سمت عرضه نیز بازارساز در 2 ماه اخیر توانسته است نرخ حواله درهم را به خوبی مدیریت کند، امری که نشان می دهد بازارساز نیز در سمت عرضه از توانایی قابل ملاحظه ای برخوردار است. یکی دیگر از متغیرهای اثرگذار بر ذهنیت کاهشی های بازار، سیاست بازارساز در ماه های اخیر بوده است. کنار گذاشتن احتیاط های گذشته و پرهیز از ساختن سدهای ذهنی که تصمیم گیری را دچار تردید می کند، از مهم ترین تغییرهای مشهود در رویه بازارساز بوده است که منجر به در پیش گرفتن سیاست هایی چون تعدیل قیمت دلار در سامانه نیما شد. این سیاست یکی از مهمرین عوامل در تغییر روند بازار در دو ماه اخیر عنوان شده است.  

آخرین قیمت دلار و ارزهای رایج

امروز دوشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸ بازار طلا و ارز پایتخت با رشد آرام نرخ‌ها در معاملات اولیه مواجه شد، ظهر امروز شاخص ارزی به سقف محدوده 12100 تومانی رسید و عصر دلار در بازار آزاد پایتخت بین 12280 تا 12300 تومان قیمت خورد.

همچنین صرافی ملی نرخ رسمی دلار و یورو را تغییر نداد و بر این اساس نرخ رسمی خریدوفروش دلار در صرافی‌های بانکی بین 11800 و 11900 تومان و نرخ رسمی خریدوفروش یورو بین 13700 و 13800 تومان اعلام شد.

همچنین قیمت حواله درهم امارات نیز ابتدا به زیر مرز 3300 تومانی رفت و سپس به بالای مرز بازگشت و تا عصر به 3360 تومان رسید.

آخرین قیمت طلا و سکه 

عصر امروز دوشنبه در بازار طلا قیمت هر قطعه سکه امامی ( طرح جدید) به 4 میلیون و 275 هزار تومان رسید. همچنین سکه بهار آزادی (طرح قدیم)  4 میلیون و 180 هزار تومان قیمت خورد.

از سوی دیگر امروز قیمت نیم‌سکه 2 میلیون و 260 هزار تومان، قیمت ربع‌سکه یک میلیون و 450 هزار تومان و قیمت  سکه‌گرمی 970 هزار تومان اعلام شد.

از سوی دیگر امروز قیمت مثقال طلای آبشده در بازار طلای تهران تا یک میلیون و 775 هزار تومان افزایش یافت. همچنین هر گرم طلای 18 عیار حدود 410 هزار تومان شد.

نرخ‌های امروز در بازار طلا و ارز تهران به شرح زیر است:

عنوان

قیمت امروز

بالاترین

پایین‌ترین

دلار آمریکا در بازار آزاد

12.300

12.100

دلار صرافی ملی

11.900

11.800

یورو صرافی ملی

(ارز مسافرتی)

13.800

13.700

نرخ حواله درهم امارات

3.360

3.290

سکه امامی

(طرح جدید)

4.275.000

4.180.000

سکه بهار آزادی (طرح قدیم)

4.180.000

نیم‌سکه

2.260.000

ربع سکه

1.450.000

سکه گرمی

970.000

مثقال طلای

آب‌شده 17 عیار

1.775.000

1.742.000

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید