گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ تغییر مسیر نرخ‌ها به مدار نزولی

کدخبر: ۲۹۹۱۸۶
اقتصادنیوز؛ امروز یکشنبه 27 مرداد 1398 بازار طلا و ارز پایتخت مسیری برخلاف روز گذشته را پیمود و روی مدار نزولی کم‌شیب حرکت کرد و قیمت‌ها با کاهش اندک مواجه شدنددلار در بازار آزاد که روز گذشته تا نزدیکی کانال 11800 تومانی پیشروی کرده بود، امروز با عقب‌نشینی در محدوده 11700 تومانی مار خود را ادامه داد و تا عصر از کف این محدوده پایین رفت و در کانال 11600 تومانی به کار خود پایان داد. صرافی ملی نرخ فروش دلار را با ۵۰ تومان افزایش ۱۱۷۵۰ تومان و نرخ فروش یورو را بدون تغییر ۱۳۲۰۰ تومان تعیین کرد. همچنین سکه از مرز ۴.۲ میلیون تومانی اندکی عقب‌نشینی کرد و مثقال طلای آبشده با مقداری کاهش زیر یک میلیون و ۸۲۰ هزار تومان قیمت خورد.
گزارش «اقتصادنیوز» از بازار طلا و ارز پایتخت؛ تغییر مسیر نرخ‌ها به مدار نزولی

به گزارش اقتصادنیوز ؛ در دومین روز هفته، دلار تغییر مسیر داد و راه کاهشی را در پیش گرفت. روز یک شنبه بازار ارز دو نیمه متفاوت را تجربه کرد؛ در نیمه اول قیمت به واسطه تحرکات معامله گران تا محدوده 11 هزار و 795 تومان بالا رفت، ولی از اواسط روز فروشنده ها در بازار دست بالا را به دست آوردند و توانستند قیمت را تا ابتدای سطح 11 هزار و 700 تومانی عقب ببرند. قیمتی که ساعت 4 بعدازظهر روز یک شنبه برای دلار به ثبت رسید، 11 هزار و 700 تومان بود که اختلافی 40 تومانی با قیمت بسته شده روز شنبه داشت. سکه طرح جدید نیز امروز نوسان قیمتی خاصی نداشت و در بازه محدود 4 میلیون و 170 تا 4 میلیون و 200 هزار تومان تغییرات خود را به ثبت رساند. آخرین قیمت ثبت شده در معاملات عمده بازار سکه 4 میلیون و 180 هزار تومان بود که 20 هزار تومان کمتر از نرخ بسته شده روز شنبه بود. البته قیمت سکه در حجم معاملات خرد در بازار بالاتر بود و بهای  آن را در حدود 4 میلیون و 250 هزار تومان تعیین کرده بودند.

عوامل تغییر مسیر بازار

از هرات تا دوبی

به گفته فعالان، یکی از مهم ترین عواملی که زمینه ساز کاهش تغییرات قیمتی و خروج افزایشی ها از بازار شد، تعطیلی بازار هرات افغانستان بود. به گفته برخی از بازیگران ارزی، به واسطه سالروز استقلال کشور افغانستان، بازار ارز این کشور تعطیل بود. از آن سو برخی دیگر از معامله گران عنوان می کردند حجم معاملات درهم نیز در بازار پایین آمده بود و ارزش دلار در سلیمانیه عراق نیز با بازار داخلی اختلاف چندانی نداشت که زمینه ساز خروج ارز به سوی کشورهای همسایه شود.

به باور بیشتر تحلیل گران ارزی، بازار ارز در روزهای اخیر از سمت تقاضای نقدی(اسکناس) چندان تحریک نشده است و افراد زیادی به بازار ورود نکرده اند؛  در این میان، سه عامل می توانند جهت قیمتی  دلار را به طو معنی دار تغییر دهند؛ اولی تقاضای ارزی وارد کنندگان، دوم تقاضای ارزی سفته بازان و سوم فاصله گرفتن ارزش دلار و درهم در بازارهای همسایه.

نقش کمرنگ تقاضا

به نظر نمی رسد که تقاضای واردکنندگان در روزهای اخیر تغییرات محسوسی را به ثبت رسانده باشد، چرا که قیمت در سامانه نیما تغییر خاصی را به ثبت نرسانده است که توجه معامله گران نقدی بازار را به خود جلب کند. نوسانات قیمتی دلار در سه ماه اخیر نیز پایین آمده است و قیمت این ارز در یک مسیر ممتد کاهشی حرکت کرده است. حتی در یک ماه اخیر دامنه نوسانات به اندازه ای پایین آمده است که قیمت به سختی توان عبور از سطح 12 هزار و 500 تومانی را داشته است و از آن سو تمایلی برای کاهش به زیر 11 هزار و 700 تومان را به ندرت از خود نشان نداده است. در 10 روز اخیر حتی دامنه نوسانات به زیر مرز 12 هزار تومانی محدود شده است. در مجموع این کاهش نوسان موجب می شود که معامله گران بزرگ  تمایلی برای ورود به بازار ارز نداشته باشند و ترجیح بدهند نقدینگی خود را در بازارهای دیگر که تصور می کنند ریسک کمتر یا احتمال سود بیشتری دارند، سرمایه گذاری کنند. در واقع، می توان گفت دلاری که با افزایش تقاضای نقدی مواجه نیست، از سوی تقاضای واردکنندگان و سفته بازان نیز تحت فشار قرار نگرفته است. در چنین شرایطی امید نوسان گیران به سوی بازارهای همسایه معطوف می شود و آن ها امیدوار می شوند که از طریق تغییرات قیمتی در این بازارها، قیمت دلار و سکه نیز در بازار داخلی دچار تغییراتی هماهنگ شود. با این حال، در یک هفته اخیر بازار کشورهای همسایه به دلیل تعطیلات عید قربان باز نبوده است و بازار هرات نیز به واسطه تعطیلی ملی استقلال این کشور تعطیل بوده است.

پس می توان گفت عامل نوسان خاصی در روزهای اخیر وجود  نداشته است که بتواند قیمت دلار را به سوی کانال های بالاتر هدایت کند. با این حال، بازارساز نیز تمایل زیادی از خود نشان نداده است که قیمت را با قدرت به کانال های پایین تر هدایت کند. اقدامی که به نظر می رسد به درستی صورت گرفته است و نشان از آینده نگری بازارساز دارد. اگر در شرایط فعلی بازارساز اقدام به نزول بیش از اندازه قیمت ها قیمت ها کند، ممکن است با حملات سفته بازی مواجه شود و قیمت به یکباره دچار نوسانات ایجاد شود. این در حالی است  که بازارساز می تواند با کاهش دامنه نوسانات، خود به خود نوسان گیران را خسته کند و زمینه ساز خروج آن ها از بازار شود.

آخرین قیمت دلار و ارزهای رایج

به گزارش اقتصادنیوز؛ امروز یکشنبه 27 مرداد ماه دلار در بازار آزاد عمدتاً در محدوده 11700 تومانی نوسان داشت اما عصر امروز و در ساعات پایانی از کف این محدوده پایین‌تر رفت و بین 11660 تا 11690 تومان قیمت خورد.

صرافی ملی قیمت رسمی دلار را ۵۰ تومان افزایش داد و قیمت رسمی یورو را ثابت نگه داشت و بر این اساس نرخ رسمی خریدوفروش دلار در صرافی‌های بانکی بین 11650 و 11750 تومان اعلام شد. همچنین نرخ رسمی خریدوفروش یورو بین 13100 و 13200 تومان درج شد.

قیمت حواله درهم امارات نیز که دیروز ۳۲۳۵ تومان بسته شد، عصر امروز در نهایت به 3215 تومان رسید.

آخرین قیمت طلا و سکه 

عصر امروز شنبه در بازار طلا قیمت هر قطعه سکه امامی ( طرح جدید) به 4 میلیون و 170 هزار تومان رسید. همچنین سکه بهار آزادی (طرح قدیم) نهایتاً  4 میلیون و 90 تومان قیمت خورد.

از سوی دیگر امروز قیمت نیم‌سکه 2 میلیون و 130 هزار تومان، قیمت ربع‌سکه یک میلیون و 330 هزار تومان و قیمت  سکه‌گرمی 970 هزار تومان شد.

از سوی دیگر ظهر امروز قیمت مثقال طلای آبشده در بازار طلای تهران تا عصر به نرخ یک میلیون و 810 هزار تومان افت کرد. همچنین هر گرم طلای 18 عیار حدود 417 هزار تومان است. 

***

نرخ‌های امروز در بازار طلا و ارز تهران به شرح زیر است:

عنوان

قیمت امروز

بالاترین

پایین‌ترین

دلار آمریکا در بازار آزاد

11.790

11.660

دلار صرافی ملی

11.750

11.650

یورو صرافی ملی

(ارز مسافرتی)

13.200

13.100

نرخ حواله درهم امارات

3.235

3.215

سکه امامی

(طرح جدید)

4.205.000

4.165.000

سکه بهار آزادی (طرح قدیم)

4.090.000

نیم‌سکه

2.130.000

ربع سکه

1.330.000

سکه گرمی

970.000

مثقال طلای

آب‌شده 17 عیار

1.821.000

1.808.000

 

 

 

 

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید