رییس اتاق بازرگانی تهران خواستار دو اقدام عاجل دولت شد
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از ایبِنا، مسعود خوانساری صبح امروز (سه شنبه) و در جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: دولت باید اقدامی عاجل در خصوص انباشت کالاها در گمرکات داشته باشد و ما در این زمینه مکاتبات مختلفی را با معاون اول رییس جمهور و برخی وزرا داشته ایم.
وی با اشاره به ترخیص نشدن حدود ٢٠٠ کانتینر محصولات آرایشی و بهداشتی در گمرک برای بیش از ٩ ماه اظهار داشت: این مواد به دلیل بوروکراسی بانکی در گمرک مانده و اگر ترخیص نشوند فاسد می شوند. بانک مرکزی می گوید با ترخیص این کالاها ارز از کشور خارج می شود و ما می گوییم کدام فروشنده خارجی است که ارز خود را نگرفته باشد و با ادامه این وضع تنها مواد فاسد می شوند.
رییس اتاق تهران مورد دوم را فشار مالیاتی به بنگاه ها عنوان کرد و افزود: نامههای زیادی را از بنگاه ها درباره فشارهای مالیاتی داریم که خواستار بررسی شکایات آنها هستیم. خوانساری ادامه داد: خواستار آن هستیم که به شکایات بنگاه ها درباره فشارهای مالیاتی رسیدگی شده و اگر اجحافی صورت گرفته، حتما اصلاح شود زیرا به تولید ضربه خواهد زد.
وی با تاکید بر ضرورت بازسازی اعتماد عمومی، راهکار تسهیل و بهبود محیط کسب و کار را رسیدگی به ٤ عامل نقدینگی، تورم، سرمایه گذاری و توقف رشد سرمایه گذاری در شرکت های دولتی شد.
رییس اتاق تهران در ابتدای سخنان خود با اشاره به برگزاری همایش امین الضرب اظهار داشت: باید نمادهای تولید و کارآفرینی را معرفی کنیم. وی با اشاره به مطالعه ای که بانک جهانی آن را منتشر کرده، گفت: اعتماد عمومی جوهره حکمرانی خوب است و بدون اعتماد عمومی امکان اصلاحات اقتصادی و پشتیبانی مردم از آن نیست.
خوانساری تضعیف اعتماد عمومی را عاملی برای آسیب به جامعه و تولید عنوان کرد و گفت: بانک جهانی می گوید عدم ارائه آمار یا ارائه آمار غلط برای اهداف سیاسی باعث سلب اعتماد عمومی خواهد شد. بیشترین اعتماد عمومی به متخصصین با ٦٠ درصد، پزشکان ٥٥ درصد و معلمان ٥٢ درصد است و کمترین اعتماد عمومی به سیاستمداران با ٩ درصد و وزرا با ١٩ درصد است.
رییس اتاق تهران با بیان اینکه حل مشکلات کشور نیازمند وفاق و اعتماد ملی است، اظهار داشت: در مورد تورم در طول چهل سال گذشته و با تحدید تحریم ها، شاهد رشد متوسط ١٨ درصدی بوده ایم. این رقم در سال ٩٧ به ٢٦.٧ و در ٦ ماهه نخست امسال به ٤٠ درصد افزایش یافته است.
وی رشد نقدینگی در ٦ ماهه نخست امسال را ٢٤٣ هزار میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: نقدینگی در این مدت به ٢هزار و ١٢٦ هزار میلیارد تومان رسیده است. خوانساری با بیان اینکه در یک دهه گذشته رشد سرمایه گذاری در کشور منفی بوده است، گفت: سرمایه گذاری در سال ٩٧ به کمتر از ١٨ درصد رسید که کمترین میزان در چهل سال گذشته است.
خوانساری گفت: کل بودجه شرکت های دولتی در سال ۷۰ حدود ۱۲۰۶ میلیارد تومان بود اما این رقم در بودجه امسال به ۱۴۸۴ هزار میلیارد تومان رسیده که رشدی ۶۳۰ درصدی داشته است. رشد بودجه شرکت های دولتی نشان از شکست خصوصی سازی است، زیرا اگر خصوصی سازی درست بود، شاهد این رشد نبودیم.
وی نسبت به انباشت سرمایه در کشور هشدار داد و افزود: حتی اگر در شرایط موجود و با این حجم تز انباشت سرمایه ریسک های تولید هم برداشته شود، روند تولید با مشکل روبرو خواهد شد و باید فکری برای تسهیل محیط کسب و کارها بکنیم.