جهش جهانی طلا زیر سایه کرونا

کدخبر: ۳۲۶۹۷۴
اقتصادنیوز: گسترش ویروس کرونا در چین و بسیاری از نقاط دنیا زمینه‌ای برای رشد بی‌سابقه بهای جهانی طلا شده و اکنون تحلیلگران تکنیکال معتقدند تداوم وضعیت کنونی می‌تواند این فلز را به بهایی معادل ۲ هزار دلار به ازای هر اونس برساند.
جهش جهانی طلا زیر سایه کرونا

به گزارش اقتصادنیوز  ویروس کرونا همان شوکی بود که طلا برای حرکت به سطوح بالاتر در نمودارها انتظارش را می‌کشید تا بهای آن را به رکورد نهایی ۲هزار دلار برساند. ویروس کرونا یک شوک به اقتصاد وارد کرد. اقتصادها اکنون در بدترین حالت، همسو با ضعف‌های فراوان در اروپا و چین، دچار فراز و نشیب هستند.

گسترش ویروس کرونا در چین و بسیاری از کشورهای دیگر عاملی موثر برای رشد بی‌سابقه بهای جهانی طلا شده و اکنون تحلیلگران تکنیکال معتقدند تداوم وضعیت کنونی می‌تواند این فلز را به بهایی معادل ۲هزار دلار در هر اونس برساند. پیتر گروسکوپف، مدیر عامل شرکت اسپروت در این باره می‌گوید: کرونا ویروس همان شوکی بود که طلا برای حرکت به سطوح بالاتر در نمودارها انتظارش را می‌کشید تا بهای آن را به رکورد نهایی ۲‌هزار دلار در هر اونس برساند. کرونا ویروس یک شوک به اقتصاد وارد کرد. اقتصادها اکنون در بهترین حالت، همسو با ضعف‌های فراوان در اروپا و چین، دچار فراز و نشیب هستند. و همین امر،‌ مسائل را در یک لبه قرار می‌دهد.

طلا یک دماسنج ضداعتماد است، هنگامی که یک فلز گرانبها همراستا با دلار آمریکا بالا می‌رود، این امر نشان می‌دهد که اعتماد در بازارهای جهانی در حال از بین رفتن است. رسیدگی به پیامدهای کروناویروس به آن معنا است که بانک‌های مرکزی سراسر جهان نیازمند بازگشت به شرایط تسکین قوی خواهند بود که البته این مساله به نفع طلا نیز هست.

این کارشناس در بخش دیگری از اظهاراتش خاطرنشان کرد: چین هم اکنون مقادیر زیادی نقدینگی را به سیستم اقتصادی خود پمپاژ کرده تا شوک وارد شده به سیستم بانکی را جبران کند. آنها (چینی‌ها) اکنون در بالاترین سرعتی که ممکن است، در حال چاپ اسکناس هستند. اکنون شما می‌خواهید همان چیزها را از اروپا به دست آورید: منطقه‌ای که در آن ایتالیا ضربه بزرگی به تولید ناخالص داخلی آن وارد کرده است. نیازی نیست اقتصاددان یا دانشجوی بازارهای کلان باشید تا دریابید که این وضعیت طبق برنامه نبوده است.

برای آنکه طلا بتواند از این مرحله عبور کند سرمایه‌گذاران باید تصویر بزرگ‌تری را برای خود ترسیم کنند؛ تصویری که شامل بدهی بیشتری برای آنها است. با توجه به اقدام فدرال رزرو در تشدید تزریق نقدینگی در سال ۲۰۱۹، طلا با این تصور مورد ارزیابی واقع می‌شود که بدهی‌های زیادی در بخش دولتی وجود دارد و اقدام بانک‌های مرکزی در بازارها با هدف تداوم تحمل همین سطح از بدهی‌ها صورت می‌گیرد.

‌اکنون بدهی‌های زیادی وجود دارد و کسری بودجه نیز بدهی‌های بیشتری را ایجاد می‌کند. این یک واقعیت است که هیچ بانک مرکزی نمی‌تواند نرخ بهره بالاتری را حفظ کند، بنابراین آنها باید چاپ پول را ادامه دهند تا آنچه در حال حاضر در آنجا انجام می‌شود، حفظ کنند. این همان تصویر بزرگ‌تر است.

معنای این اظهارات برای طلا، حرکتی بزرگ به سمت بالا است که احتمالا به ثبت رکورد ۲ هزار دلار در هر اونس ختم شود. مدیر عامل اسپروت سهام کوچک طلا و نقره را به‌عنوان بهترین فرصت‌های سرمایه‌گذاری و دارای بیشترین پتانسیل رشد درشرایط کنونی دانست. وی مولفه‌های صنعتی و سرمایه‌گذاری در نقره را تا حد زیادی شبیه به طلا می‌بیند.

هنگامی که بهای طلا تغییر می‌کند، بهای نقره معمولا شاهد تغییرات بیشتری است؛ چرا‌که بازار کوچک‌تری دارد. یک بازار صنعتی برای نقره وجود دارد که سهم زیادی از بازار را به خود اختصاص داده است. در مقابل، معادل سرمایه‌گذاری نقره بخش بسیار کمی از بازار را در اختیار دارد. اما هنگامی که طلا در حال تولید است، دلارهای سرمایه‌گذاری به سوی نقره رفته و خیلی سریع‌تر از طلا صعود می‌کند.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    اخبار بیشتر در سرویس سایر رسانه ها
    کارگزاری مفید