ریزش جهانی طلا با انتشار آمار جدید اشتغال در آمریکا

کدخبر: ۳۴۱۵۹۸
اقتصادنیوز: بازار طلا در تلاش برای احیای کاهش حدود ۳ درصدی در روز جمعه، در آغاز معاملات شروع هفته شاهد کمی ثبات بود اما تحلیل گران با اشاره به داده‌های اخیر مشاغل آمریکا آینده روشنی را برای فلز زرد متصور نیستند.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از «کیت کو»، معاملات آتی فلز زرد برای ماه آگوست با ۰.۳۹ درصد افزایش هر اونس با قیمت ۱۶۸۹.۵۰ دلار انجام شد. طلا جمعه با ضربه قابل توجهی مواجه شد؛ در واقع پس از انتشار داده های کار مبنی بر ایجاد ۲.۵ میلیون شغل در ماه مه در آمریکا، فلز زرد به زیر نقطه حیاتی حمایت یعنی ۱۷۰۰ دلار به ازای هر اونس تنزل کرد؛ داده های مشاغل آمریکا شوک بزرگی بود زیرا اقتصاددانان انتظار داشتند که شاهد از دست رفتن ۷.۵ میلیون شغل باشند.

اگرچه برخی از سرمایه گذاران افت قیمت روز جمعه طلا را نوعی فرصت خرید تلقی کردند، تحلیلگران نسبت به تداوم کاهش قیمت فلز زرد هشدار داده اند؛ اتفاقی که در خلاف مسیر بازار بورس و اوراق قرضه حرکت می کند.

با توجه به کاهش قیمت طلا در روز جمعه، بسیاری از تحلیل گران انتظار دارند که قیمت ها در منطقه حمایت بعدی مابین ۱۶۴۵ و ۱۶۵۰ دلار محک بخورند. «مارک چندلر» تحلیل گر ارشد بازار در Bannockburn Global Forex در یادداشتی نوشت: فرض پایه ما این است که فلز زرد در هر دو سوی نقطه حمایت ۱۷۰۰ دلاری، تا ۵۰ دلار نوسان کند. طلا در اواسط ماه مه در کران بالا نوسان می کرد اما حالا سه هفته متوالی است که در کران پایین در نوسان بوده و هرفته گذشته نیز پایین ترین سطح خود را در ۶ هفته اخیر به ثبت رساند. تا پیش از گذر از منطقه ۱۶۵۰ دلاری نمی توان به قیمت ها تکیه کرد.

چندلر اضافه کرد که شاخص های کلیدی همچنان بر روند نزولی قیمت طلا در کوتاه مدت دلالت دارد؛ وی همچنین گفت که همزمان با جریان پیدا کردن رویکرد ریسک گریزی در بازارهای مالی، نسبت طلا به بورس منفی شده است.

«نیک کاولی» تحلیل گر  DailyFX.com در گزارشی نوشت که وی نیز کانال ۱۶۴۵ دلاری را برای طلا تحت نظر گرفته است؛ وی افزود که سود اوراق قرضه و قدرت پایدار دلار آمریکا می تواند درخشش فلز زرد را کدر کند. (قیمت آن را نزولی کند.)

وی در این گزارش نوشت: در طول سه هفته اخیر طلا بیشترین منفعت را از ضعف دلار و نرخ بهره پایین در آمریکا برده و به نظر این موضوع در کوتاه مدت معکوس خواهد شد. سود اوراق قرضه ۱۰ ساله آمریکا از حدود ۰.۶۵ درصد در هفته گذشته به یک درصد نزدیک شده و تقاضا برای فلز گرانبها را تحت الشعاع قرار داده است.

البته به اعتقاد کاولی در بازار همچنان به اندازه ای ابهام و بی ثباتی وجود دارد که در بلند مدت از قیمت طلا حمایت کند. وی نوشت: مناسبات آمریکا و چین در حال تیره و تار شدن است و به نظر وخیم تر هم خواهد شد و این در حالی است که تاثیر اقتصادی کووید-۱۹ تا سال ها پدیدار خواهد بود. این فاکتورهای منفی تاثیرگذار بر بازار به نظر به این زودی ها از بین نخواهد رفت و در نتیجه در هفته ها و ماه های آتی از طلا حمایت خواهد کرد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    تیتر یک
    کارگزاری مفید