ادعای رویترز در خصوص میزان فروش نفت ایران
کل ذخایر نفت خام ایران بر روی خشکی در ماه آوریل تا 54 میلیون بشکه افزایش یافت. این رقم در ابتدای سال جاری میلادی برابر با 15 میلیون بشکه در روز بود و بعد در ماه ژوئن به 63 میلیون بشکه در روز رسید.
بر اساس اطلاعات شرکت اطلاعات انرژی و ردیابی کشتیها، کپلر، میانگین ذخایر نفت خام ایران بر روی خشکی در ماه ژوئن به 66 میلیون بشکه در روز می رسد که برابر با 85 درصد ظرفیت ذخیره سازی نفت ایران بر روی خشکی است.
همایون فلکشاهی، یکی از تحلیلگران ارشد موسسه کپلر میگوید:« به خاطر محدودیت های فنی و مشکلات احتمالی زیرساختی نمیتوان منابع نفتی را 100 درصد پر کرد».
درگیری بین تهران و واشنگتن از 2018 یعنی زمان بیرون رفتن آمریکا از قرارداد اتمی برجام بین ایران و 6 قدرت بزرگ دنیا، افزایش یافته است. آمریکا پس از آن صادرات نفت ایران را تحریم کرد.
ذخایر نفتی شناور بر روی دریای ایران هم در حال پر شدن است. منابع کشتیرانی تخمین می زنند ایران از 30 نفتکش برای ذخیره نفت استفاده کرده باشد که هر کدام حداکثر ظرفیت 2 میلیون بشکه نفت را دارند.
این ارقام نشان دهنده بیش از 50 میلیون بشکه نفت ذخیره شده است که ماه ها بدون استفاده مانده اند. این ذخایر ترکیبی از نفت خام و میعانات گازی است که یک درجه نفتی بسیار سبک است.
وزارت نفت ایران سعی دارد با کاهش تولید ذخایر نفتی این کشور را مدیریت کند.
کل تولید نفت ایران که شامل نفت خام، میعانات گازی و مایعات گاز طبیعی میشود به 3.1 میلیون بشکه در روز در ماه مارس و 3 میلیون بشکه در روز در ماه ژوئن کاهش یافت. پیش بینی میشود تولید نفت ایران صد هزار بشکه دیگر در جولای پایین بیاید.
اطلاعات اوپک نشان می دهد تولید نفت خام ایران در ماه ژوئن 1.9 میلیون بشکه در روز بوده که تقریباً نصف تولید نفت این کشور در 2018 و پایین ترین حد از 1981 یعنی زمان آغاز جنگ بین ایران و عراق و حمله به تاسیسات نفتی ایران است.
صادرات نفت ایران هم به پایین ترین حد رسیده است. عرضه بیش از حد نفت به بازار و همهگیری ویروس کرونا پیدا کردن مشتری برای نفت تحریم شده ایران را سخت کرده است.
طبق اطلاعات کپلر، صادرات نفت خام ایران در ماه مه حدود 100 هزار بشکه در روز بود. این موسسه پیش بینی می کند صادرات نفت خام ایران در ماه ژوئن 237 هزار بشکه در روز باشد.